Η ΒΙΟΜΕ περιφρουρείται από εργάτες και αλληλέγγυους, αποτρέποντας την περίφραξη του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου με διαρκή παρουσία

ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 6:00 [ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ]

Καθημερινή και διαρκής είναι η παρουσία αλληλέγγυου κόσμου δίπλα στους εργάτες που υπερασπιζονται το ανακτημένο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο. Χθες μάλιστα, οι εκπρόσωποι του fund επιχείρησαν να κάνουν πράξη τις απειλές τους για περίφραξη της εισόδου της ΒΙΟΜΕ. Μόνο που δεν ήρθαν μόνοι τους, αλλά με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, ενώ στο πάνω και κάτω μέρος του δρόμου μπροστά από τη ΒΙΟΜΕ υπήρχαν κλούβες με επιπλέον δυνάμεις καταστολής.

Όμως οι συγκεντρωμένοι απέτρεψαν τους εργολάβους της περίφραξης από το να αρχίσουν την εγκατάστασή της, δηλώνοντας αδυναμία μπροστά στη σθεναρή στάση όσων υπερασπίζονταν τα όρια του όλου χώρου της ΒΙΟΜΕ.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του fund (δικηγόροι, τεχνικοί) κάθησαν να συζητήσουν με τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ, παρουσία του δικηγόρου του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου, οι οποίοι αποχωρώντας αναφέρθηκαν σε διορία μέχρι αύριο.

Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση της επιχείρησης του fund για περίφραξη της εισόδου της ΒΙΟΜΕ και μάλιστα με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, σήμανε συναγερμός στις τάξεις των αλληλέγγυων στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατέφθαναν στο χώρο.

Στη συνέλευση που ακολούθησε  αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μικροφωνική συγκέντρωση στην Καμάρα χθές το απόγευμα, η οποία εξελίχθηκε σε πορεία γειτονιάς προς Ροτόντα, Φιλίππου, Ιασωνίδου, Ολύμπου, ΕΚΘ, φωνάζοντας το σύνθημα:

Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά!

Γιά σήμερα έχει προγραμματιστεί συνέλευση των εργαζομένων και των αλληλέγγυων στο χώρο του infolibre, ενώ αύριο πρωί ισχυρή θα είναι η περιφρούρηση εργαζομένων και αλληλεγγυων. Η κινητοποίηση είναι ευρεία και η υπεράσπιση της ΒΙΟΜΕ σταθερή και αποφασιστική.

ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

Δεν τους πέρασε σήμερα, δεν θα τους περάσει ούτε αύριο, ούτε ποτέ.

Ο αλληλέγγυος κόσμος άφησε δουλειές, τρεξίματα και υποχρεώσεις για να σταθεί ένα ακόμη πρωινό, στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατ(ρι)ών της ΒΙΟΜΕ.

Οι εκπρόσωποι του fund παρέα με κλούβες, ΟΠΚΕ, ασφαλίτες κι άλλα όργανα της τάξεως επιχείρησαν να τρομοκρατίσουν τον κόσμο του αγώνα. Πήραν την απάντηση που τους άξιζε και υποχώρησαν.

Είναι, όμως, τέτοιο το θράσος τους που απειλούν να ξανάρθουν τις επόμενες δύο ημέρες.

Δεν εφησυχάζουμε, δεν υποχωρούμε.

•Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 19.00, συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ στο Infolibre.

•Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, 06.00 το πρωί, περιφρούρηση στο εργοστάσιο.

Μπάτσοι και επενδυτές ακούστε το καλά,

Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά!


Κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ

Η Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά στηρίζει τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ και την αυτοδιαχείριση του εργοστασίου, ενάντια στη νέα επίθεση κυβέρνησης και αρπακτικών fund.

Η παρουσία της ΒΙΟΜΕ ως παράδειγμα εργατικού ελέγχου είναι ενοχλητική στον σύγχρονο καπιταλισμό. Η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί την εκκένωση κάθε χώρου όπου αναπνέουν η ελευθερία, η πάλη ενάντια στο σκοτάδι της εκμετάλλευσης, οι ιδέες που δεν χωρούν στον κόσμο της καπιταλιστικής σήψης. Συνεχίζει το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που προσπάθησαν να καταστείλουν κάθε κίνημα και δομές πραγματικής λαϊκής αλληλεγγύης. Για τα funds που θέλουν να αρπάξουν και τη λαϊκή κατοικία, το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ είναι στόχος και γιατί εκπροσωπεί ένα παράδειγμα ανυπακοής και αντίστασης.

Το τελεσίγραφο που έστειλαν στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ και η εκκίνηση εργασιών περίφραξης στο οικόπεδο της ΦΙΛΚΕΡΑΜ που συνορεύει με τη ΒΙΟΜΕ, θα απαντηθεί όπως του αξίζει: ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και των funds. Ως τοπικό κράτος διευκολύνει τις ενέργειες και τις αποφάσεις τους για να μην υπάρχει ένα παράδειγμα αυτοδιαχείρισης κι εργατικού ελέγχου. Προωθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων των real estate και της κερδοφορίας τραπεζών, καθώς η περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε νέο Ελντοράντο της καπιταλιστικής λεηλασίας.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ που είναι αποφασισμένοι να μην παραδώσουν το εργοστάσιο και τις ζωές τους στα χέρια των αρπακτικών. Καλούμε τον λαό της πόλης να σταθεί με ενεργή αλληλεγγύη στον αγώνα τους. Να συνεχίσει το εργοστάσιο να λειτουργεί ενάντια στους νόμους του σύγχρονου καπιταλισμού, ως χώρος αγώνα, δημιουργίας και πολιτισμού.

Η ΒΙΟΜΕ ως συλλογικό εγχείρημα θα μείνει ζωντανή και θα συνεχίσει να είναι ενοχλητική στον κόσμο του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του. Θα συνεχίσει να δίνει ελπίδα για τον κόσμο της εργασίας.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ,

Η ΒΙΟΜΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ


Αλληλεγγύη στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ

Πόλη Ανάποδα

Πριν από μερικούς μήνες το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ έκλεισε δέκα χρόνια λειτουργίας. Έμεις που ζούμε, εργαζόμαστε, σπουδάζουμε στη Θεσσαλονίκη γνωρίζουμε ότι τα τελευταία αυτά δέκα χρόνια ο αγώνας των εργαζομένων του κατειλημμένου εργοστασίου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης μας. Το μοναδικό αυτοοργανωμένο, αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της Ελλάδας υπήρξε πάντα σημείο αναφοράς όσων εμπλέκονται στα κινήματα της πόλης.

Τον Φεβρουάριο του 2023 το οικόπεδο της ΒΙΟΜΕ πλειστηριάστηκε και αγοράστηκε από ένα fund. Πριν από μερικές μέρες δόθηκε τελεσίγραφο στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ προκειμένου να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους σχετικά με τον χώρο. Η επαπειλούμενη εκκένωση έρχεται να προστεθεί στις απειλές που δέχονται όσες καταλήψεις και κοινωνικοί χώροι έχουν μείνει στην πόλη. Και φυσικά εντάσσεται στη συνολική κυβερνητική προσπάθεια καταστολής των κοινωνικών αγώνων και αντιστάσεων.

Εμείς στην Πόλη Ανάποδα νιώθουμε ότι το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ και το παράδειγμα αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης που πραγματώνεται στον κατειλημμένο χώρο προεικονίζει ακριβώς τη λογική της από-τα-κάτω οργάνωσης που οραματιζόμαστε για την πόλη μας.

Στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι/ες της ΒΙΟΜΕ και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας. Να μείνει ζωντανό το όραμα μιας διαφορετικής, δίκαιης οργάνωσης της παραγωγής.

ΒΙΟΜΕ: Ήρθε συνεργείο να τοποθετήσει την περίφραξη, συνοδεία αστυνομίας. Συνεχίζεται η περιφρούρηση από εργαζόμενες,-ους και αλληλέγγυες,-ους

Το ανακτημένο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ περιφρουρείται καθημερινά από εργάτες και αλληλέγγυους

Δυναμική πορεία υπεράσπισης του ανακτημένου εργοστασίου, Σάββατο 23/9: Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά!

Μοιραστείτε το άρθρο