Ποιοί είμαστε

Είμαστε μια πρωτοβουλία στον τομέα της ενημέρωσης που συστήνει και λειτουργεί ένα νέο πολυμορφικό μιντιακό εγχείρημα, πέρα από το κυρίαρχο ιδεολογικό-πολιτικό-οικονομικό μοντέλο. Ένα μέσο ελεύθερο και κοινωνικό, με λειτουργία αυτοδιαχειριζόμενη, μορφή συνεργατική και διαδικασίες αμεσοδημοκρατικές, ισότιμης συμμετοχής.

Με βασικό άξονα την αδιαμεσολάβητη πληροφόρηση και την ακηδεμόνευτή ενημέρωση – ως δημόσιο αγαθό και κοινωνικό δικαίωμα και όχι ως εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας.

Με πυξίδα την αλήθεια και εφόδια την αξιοπιστία, την εγκυρότητα, τον πλουραλισμό, τον διάλογο, την ενημέρωση και τον κριτικό λόγο, καλύπτουμε την πραγματικότητα και όχι την εικονικά επιβαλλόμενη «πραγματικότητα».

Ένα μέσο επικοινωνίας και αμφίδρομης σχέσης με την κοινωνία και τους ανθρώπους της. Απευθύνεται στο 99% και κυρίως στους από τα κάτω που ασφυκτιούν, αλλά σκέφτονται και κινούνται σε δρόμους ελευθερίας. Σε όσους αμφισβητούν, αντιστέκονται και αγωνίζονται με διαφορετικούς τρόπους για την κοινωνική απελευθέρωση και για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, για τα κοινά, για τα δημόσια αγαθά και όχι για το κράτος και τις αγορές. 

Μέσα στο ρεύμα ενός νέου κόσμου που γεννιέται και στα νέα συλλογικά κοινωνικά εγχειρήματα, και εμείς ένα εξ αυτών…

Οι συντάκτες και συνεργάτες υπογράφουν τα κείμενα που δημοσιεύονται.

Επιμέλεια και διόρθωση: Βασίλης Πάγκαλος

Τεχνική υποστήριξη και διεκπεραίωση: Βασίλης Αλεξόπουλος

Ανάπτυξη και προγραμματισμός ιστότοπου: Γιώργος Μαρκάκος

Γραφιστική επιμέλεια: Νίκος Γκιζώτης