ΒΙΟΜΕ: Ήρθε συνεργείο να τοποθετήσει την περίφραξη, συνοδεία αστυνομίας. Συνεχίζεται η περιφρούρηση από εργαζόμενες,-ους και αλληλέγγυες,-ους

Δήλωση Μάκη Αναγνώστου Σ.Ε. ΒΙΟΜΕ. Συνεργείο ήρθε στην είσοδο της ΒΙΟΜΕ, συνοδεία αστυνομίας, για να τοποθετήσει περίφραξη, κατ’ εντολή του fund. Εργαζόμενοι και πολλοί αλληλέγγυοι βρίσκονται στη ΒΙΟΜΕ για την υπεράσπισή της. Συνεχής ενημέρωση…

Κλιμακώνονται από την πλευρά του fund που απέκτησε τις εκπλειστηριασμένες εγκαταστάσεις της Φίλκεραμ, να τοποθετήσει περίφραξη στην είσοδο του κατειλημμένου, αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ. Πριν από λίγο (9:15), έφτασε συνεργείο, με τη συνοδεία αστυνομικών, για να τοποθετήσει την περίφραξη. Η περίφραξη αποτρέπεται από εργαζόμενες,-ους και αλληλέγγυες,-ους που είναι συγκεντρωμένοι περιφρουρούν το εργοστάσιο, ύστερα από το κάλεσμα του σωματείου εργαζόμενων και της ανοιχτής πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ.

Εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι απέτρεψαν την εγκατάσταση περίφραξης. Τελικά οι εκπρόσωποι του fund (δικηγόρος, εργολάβος, συνεργείο), αφού συζήτησαν με τους παρευρισκόμενους εργαζόμενους, αποχωρούντες μετά τρίωρο δήλωσαν ότι δίνουν διωρία μία ημέρα.

Η παρουσία εργαζόμενων και αλληλέγγυων είναι διαρκής και η κινητοποίηση συνεχίζεται καθημερινά, ενώ προγραμματίζονται πολλές δράσεις και εκδηλώσεις. Όπως τονίζεται στο κάλεσμα, “τα άμεσα αντανακλαστικά των αλληλέγγυων με την παρουσία τους, τόσο στον χώρο του εργοστασίου μετά την πρώτη απειλή όσο και στον δρόμο με την επιτυχημένη πορεία υπεράσπισης της Βιομε στις 23/09, έδωσαν ηχηρή απάντηση σε αφεντικά και ιδιοκτήτες.
Η ΒΙΟΜΕ κατακτήθηκε από τους αγώνες των εργατών της, παραδόθηκε σε ολόκληρη την κοινωνία ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ!!”
Μοιραστείτε το άρθρο