Επίθεση φασιστών στο χώρο Αναγνωστήριο στην Αλεξανδρούπολη και στην αντιφασιστική συγκέντρωση

Εδώ και ημέρες στην Αλεξανδρούπολη στο χώρο Αναγνωστήριο του ΔΠΘ αλληλέγγυοι/ες συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, τα οποία μεταφέρουν στους πυροσβέστες και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Μετά τις ρατσιστικές επιθέσεις, τις απαγωγές και τα πογκρόμ ακροδεξιών σε μετανάστες/ριες και την οργάνωση παρακρατικών ομάδων για “περιφρούρηση” περιοχών, καλέστηκε αντιφασιστική συγκέντρωση από αλληλέγγυους/ες, απέναντι στο ζόφο και την εκμετάλλευση της κατάστασης από ακροδεξιούς κύκλους. Ακροδεξιοί και λοιποί συγκεντρώθηκαν απέναντι από το χώρο του Αναγνωστηρίου και ανά διαστήματα προχώρησαν σε προσπάθειες για επίθεση εναντίον των αντιφασιστών. Μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης η κατάσταση ήταν έκρυθμη καθώς φασίστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά έφυγαν και επανήλθαν προσπαθώντας να επιτεθούν στους αντιφασίστες/αλληλέγγυους που βρίσκονται στο Αναγνωστήριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι για ώρες η αστυνομία δεν έκανε την εμφάνιση της.

Καλέσματα για στήριξη του χώρου και προστασία της προσπάθειας που γίνεται εδώ και τόσες ημέρες, ιδιαίτερη προσοχή σε όσους/ες κατευθυνθούν γιατί φασίστες βρίσκονται περιμετρικά. Υπενθυμίζουμε τις επίσημες κυβερνητικές δηλώσεις καθώς και τις δημοσιεύσεις και ενέργειες βουλευτών της Ελληνικής Λύσης που πυροδοτούν και επικροτούν τα παρακρατικά πογκρόμ σε βάρος μεταναστ(ρι)ών και αντιφασιστών.

 

Αλεξανδρούπολη, πριν από λίγο φασίστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά συγκεντρωμένοι έξω από το χώρο αναγνωστήριο, επιχειρούν να επιτεθούν στα άτομα που βρίσκονται μέσα, σε αλληλέγγυους/ες που είχαν καλέσει νωρίτερα αντιφασιστική συγκέντρωση. Εδώ και μέρες οι αλληλέγγυοι συγκεντρώνουν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης στο αναγνωστήριο και βοηθούν με οποιονδήποτε τρόπο στην πρώτη γραμμή. Η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Κάλεσμα για στήριξη του χώρου αυτές τις ημέρες.

Posted by infolibre – Συνεργατική για την ανεξάρτητη ενημέρωση και επικοινωνία on Wednesday, August 23, 2023

 

Ενημέρωση για την επίθεση στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη:

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε επίθεση στο χώρο του Αναγνωστηριου και στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος για την καλεσμένη αντιφασιστική συγκέντρωση. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ομάδα περίπου 30 ατόμων προσέγγισε συντεταγμένα από το απέναντι πεζοδρόμιο και προσπαθούσε να προκαλέσει συμπλοκή. Δεδομένης της κατάστασης η περιφρούρηση κράτησε αμυντική στάση προσπαθώντας να περιορίσει τα άτομα. Στη συνέχεια μετά απο την συμπλοκή, τα άτομα αποχώρησαν και ο συγκεντρωμένος κόσμος παρέμεινε για κάποια ώρα στο σημείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε μέσα στο Αναγνωστήριο, όπου και ακολούθησε ανοιχτή συνέλευση. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ομάδα δεκάδων ατόμων με κάποια να έχουν καλυμμένα χαρακτηριστικά και να είναι οπλισμένοι, προσπάθησαν να επιτεθούν στον κόσμο που βρισκόταν στον χώρο για ακόμα μία φορά. Μετά από μικρής έντασης συμπλοκή τα άτομα αποχώρησαν. Η παρουσία αστυνομίας και ασφάλειας καθ’ όλη την διάρκεια των επιθέσεων ήταν διακριτική. Οι επιθέσεις οργανώθηκαν από τα ίδια group chat που χρησιμοποιούνται για την αναζήτηση μεταναστών.

Το Αναγνωστήριο και ο κόσμος που συμμετέχει στις δομές του χώρου, από την πρώτη στιγμή των πυρκαγιών στον Έβρο, έχει στηρίξει έμπρακτα και έχει δώσει όλες του τις δυνάμεις για να στήσει ένα δίκτυο αλληλεγγύης που βοηθά στην πρώτη γραμμή των πυρκαγιών με όλα τα απαραίτητα. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες μέρες έχουν συγκεντρωθεί τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα για τα άτομα που συμμετέχουν στην πυρόσβεση, για αυτούς που εκκένωσαν τις κατοικίες τους. Από το Αναγνωστήριο ξεκίνησε και η συνεργασία με την Κοινωνική Κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος”, που τις τελευταίες μέρες καθημερινά προσφέρει εκατοντάδες μερίδες τροφής σε όσα άτομα είναι στην πρώτη γραμμή των πυρκαγιών. Σε αυτόν τον κόσμο επέλεξαν να επιτεθούν. Στον κόσμο της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, που μέρα – νύχτα βρισκόταν στους δρομους βοηθώντας με κάθε τρόπο.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ντόπιους, τους ξένους και κάθε άτομο που ζεί εδώ να αντιληφθεί και να σκεφτεί ποιος είναι ο πραγματικός υπαίτιος για τα δεινά μας. Εμείς το λέμε και θα το ξαναλέμε με όλη μας την φωνή. Οι πραγματικές ευθύνες δεν είναι άλλες από τις κρατικές. Η ελλιπής δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση, τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας των ζωών και της φύσης είναι η κρατική πολιτική που οδηγεί σε καταστροφές όπως αυτή στον Έβρο. Το κράτος επιλέγει να δίνει εκατομμύρια στους μηχανισμούς καταστολής μπάτσους και στρατό, να περνά νόμους που επιτρέπουν στα αφεντικά να καταπατούν και να καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον για να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Χωρίς προφανώς κανένα στοιχείο οι φασίστες αναπαράγουν το αφήγημα ότι οι μετανάστες είναι αυτοί που ανάβουν τις φωτιές και καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις περιπολίες.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι φωτιές δεν μπαίνουν για να μπορούν να περάσουν τα σύνορα οι μετανάστες. Τεράστιες εκτάσεις γίνονται στάχτη και αποκαΐδια για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή. Από την καμμένη γη επωφελούνται όσοι λεηλατούν την φύση για την ανέγερση τουριστικών θερέτρων, αιολικών πάρκων, για την διάνοιξη δρόμων για την εξυπηρέτηση των πολεμοχαρών σχεδίων των ιμπεριαλιστών και για πολλούς άλλους λόγους. Όπως βλέπουμε αλλωστε καθημερινά η φύση του λυσσαλέου κρατικοκαπιταλιστικού συστήματος δεν λογαριάζει ανθρώπινες ζωές, φύση, οικοσύστημα στο όνομα του κέρδους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ

Posted by Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου on Wednesday, August 23, 2023 

Update 20:40: πριν πολύ λίγο φασίστες επιχείρησαν επίθεση στο Αναγνωστήριο. Ακροδεξιοί με καλυμμένα χαρακτηριστικά…

Posted by infolibre – Συνεργατική για την ανεξάρτητη ενημέρωση και επικοινωνία on Wednesday, August 23, 2023

 

❓Βγήκαν οι νεοναζί από τις τρύπες τους, με την σιωπηρή ανοχή της πολιτείας;

👉Σαν να μην έφτανε το πογκρόμ του φασίστα που επιτέθηκε σε μετανάστες στοιβάζοντας τους παράνομα ως αυτόκλητος καουμπόι, το φως της δημοσιότητας στα κοινωνικά δίκτυα παίρνει και αυτό το βίντεο, όπου κάποιος αρχηγός (?) στον Έβρο, απευθύνεται σε μισάνθρωπους ομοϊδεάτες του, καθοδηγώντας τους σε νέα πογκρόμ και επιθέσεις σε μετανάστες. Αξίζει να σημειωθεί πως η φράση του «όχι όπλα όχι μαχαίρια παιδιά γιατί δεν μας αφήνουν» καταδεικνύει πρώτον, ότι αυτό το πλήθος είναι οπλισμένο και δεύτερον ότι αυτό το πλήθος των φασιστών είναι έτοιμο να σκοτώσει.

Προφανώς για να μπορούμε εμείς να έχουμε πρόσβαση σε αυτά τα βίντεο στο διαδίκτυο, μπορεί και η αστυνομία. Αυτοί οι επικίνδυνοι νεοναζί πρέπει άμεσα να συλληφθούν!

Σαν να μην έφταναν οι δεκάδες αθώες ψυχές που χάθηκαν στις φλόγες της Αλεξανδρούπολης υπό τις επιταγές των μεταναστευτικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας, πλέον έχουμε τους αυτόκλητους (ή και καθοδηγούμενους από φασιστικές νεοναζιστικές οργανώσεις) σωτήρες που θέλουν να μας «προστατεύσουν» από τον εχθρό.

➡️Πρόκειται για το αποτέλεσμα της γνωστής τακτικής αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης μέσω της επίκλησης του «έξωθεν κινδύνου» και του ρατσισμού ώστε την ώρα που καίγονται νοσοκομεία και σχολεία το πρόβλημα να μην είναι η κυβέρνηση και το κράτος αλλά οι φτωχοί & κατατρεγμένοι του κόσμου!

✊Δεν θα τους περάσει. Δύναμη στους πυροσβέστες και στους κατοίκους που αντιμετωπίζουν τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Δύναμη στους μετανάστες που βιώνουν όσα βιώνουν και αναζητούν ένα καλύτερο αύριο. Καμία ανοχή στον φασισμό και στον ρατσισμό, όπου και όπως προσπαθεί να ξαναβγεί στη φόρα.

#ΜένουμεΕνεργοί

Posted by Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη on Wednesday, August 23, 2023


Καλέσματα για συγκέντρωση ειδών πρώτης βοήθειας στο Αναγνωστήριο τα οποία δίνονται στην πυροσβεστική.


Η “σοβαρή” Χρυσή Αυγή και ο εναγκαλισμός κράτους – παρακράτους

Αντιμεταναστευτική υστερία και μετάθεση ευθυνών

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Αναγνωστήριο (Αλεξανδρούπολη), Τετάρτη 23/8 στις 19:00

Μοιραστείτε το άρθρο