Η “σοβαρή” Χρυσή Αυγή και ο εναγκαλισμός κράτους – παρακράτους

Εν μέσω μίας τραγωδίας με εστίες πυρκαγιών να αφήνουν αποκαΐδια σε όλη τη χώρα, οι κρατικοί και οι παρακρατικοί μηχανισμοί έχουν ξεκινήσει ένα κυνήγι μαγισσών, προχωρώντας σε λιντσαρίσματα και απαγωγές μεταναστ(ρι)ών με βουλευτές να στηρίζουν άμεσα ή να πυροδοτούν τέτοιες πρακτικές. Οι δηλώσεις από επίσημα κυβερνητικά χείλη περί οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού και η αναπαραγωγή από τα ΜΜΕ έχτισαν τις βάσεις διάχυσης ενός χυδαίου συνωμοσιολογικού αφηγήματος με ακροδεξιούς να προχωρούν σε απερίγραπτες πράξεις.

Η σοβαρή Χρυσή Αυγή, η Ελληνική λύση, μέσω του αρχηγού του κόμματος και βουλευτών της αποθεώνουν τα λιντσαρίσματα και παροτρύνουν όλο και περισσότερο κόσμο να λειτουργεί σαν κυνηγοί κεφαλών, με ομάδες να οργανώνονται και να κυκλοφορούν ανά περιοχές για να επιτεθούν σε όποιον/α μετανάστη/ρια βρουν μπροστά τους. Είναι γνωστή εδώ και χρόνια η πρακτική παραστρατιωτικών οργανώσεων που δρουν στην περιοχή του Έβρου με βασανισμούς, πλιάτσικα και κυνήγι μεταναστ(ρι)ών και φτάσαμε στο σημείο πλέον να ακολουθούνται ανάλογες πρακτικές με επίσημη κοινοβουλευτική στήριξη. Σημαντικό ρόλο παίζει και η διγλωσσία από την κυβέρνηση, η οποία υπόγεια προκαλεί τέτοιες αντιδράσεις και επίσημα “καταδικάζει” τους αυτόκλητους τιμωρούς. Για να αποφύγουν τις βαρύτατες ευθύνες από την απουσία οποιουδήποτε σχεδίου πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, προχωρούν ταυτόχρονα την αντιμεταναστευτική τους ατζέντα δημιουργώντας μία έκρυθμη κατάσταση. Ο ρόλος των κρατικών υπηρεσιών και ομάδων επίσης γνωστός εδώ και χρόνια, επαναπροωθήσεις, βασανισμοί, απειλές, εκφοβισμοί κ.α.

Αόρατοι εχθροί και ένας εικονικός ανύπαρκτος “πόλεμος” με την Ελλάδα να βρίσκεται στο στόχαστρο σκοτεινών δυνάμεων… ιστορίες και παραμύθια προς ανάλωση από μισάνθρωπους και ανεγκέφαλους. Ταυτόχρονα δεκάδες μετανάστες/ριες απανθρακωμένοι στα δάση και εκατοντάδες εγκλωβισμένοι/ες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Θ.Λ.

Αντιμεταναστευτική υστερία και μετάθεση ευθυνών

Μοιραστείτε το άρθρο