Αντιμεταναστευτική υστερία και μετάθεση ευθυνών

Την ανεξέλεγκτη κατάσταση με τις δεκάδες εστίες πυρκαγιών σε όλη τη χώρα, την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, τις χαμένες ζωές και τα καμμένα σπίτια ακολούθησε μία χυδαία ακροδεξιά ρητορική με αφηγήματα περί πυρκαγιών που οργανωμένα μπαίνουν από μετανάστ(ρι)ες. Ένα συγκλονιστικό βίντεο κυκλοφορεί που δείχνει άτομα να κρατούν φυλακισμένους μετανάστες σε ένα αυτοσχέδιο κλουβί και υπάρχουν αναφορές για ρατσιστικές επιθέσεις. Από επίσημα χείλη και αναπαραγωγή από τα ΜΜΕ, διακινούνται θεωρίες για οργανωμένο σχέδιο με την ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρουν μέσα, να προχωρά σε συλλήψεις συλλήβδην στον Έβρο.

Η έλλειψη κάθε μέτρου προστασίας και η ανικανότητα να καταρτιστεί σχέδιο πρόληψης και δράσης προσπαθεί να καλυφθεί με μετάθεση ευθυνών για την τεράστια καταστροφή που βιώνει η χώρα με τις ανεξέλεγκτες εστίες πυρκαγιών. Ενώ νωρίτερα εντοπίστηκαν σωροί απανθρακωμένων μεταναστ(ρι)ών, δημοσιεύτηκαν αναφορές για εγκλωβισμό εκατοντάδων σε νησίδες στον Έβρο και τις φωτιές να πλησιάζουν, αναπτύσσεται μία αντιμεταναστευτική συνωμοσιολογική υστερία από ακροδεξιούς και κυβερνητικούς κύκλους. Για την οργάνωση παραστρατιωτικών ακροδεξιών ομάδων και τα προγκρόμ/λιντσαρίσματα σε βάρος μεταναστών/ριων, φέρουν την ευθύνη όσοι εργαλειακά χρησιμοποιούν το φασισμό προς όφελος τους, το αίμα είναι στα χέρια τους.

Όσον αφορά το βίντεο που μεταδόθηκε live και δείχνει φασιστές να κρατούν φυλακισμένους 13 μετανάστες μέσα στο τρέιλερ φορτηγού και να τους βρίζουν χυδαία, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις, με την ανακοίνωση ωστόσο να βρίθει ρατσιστική προπαγάνδα. Είναι δεδομένη η προσέγγιση που ακολουθούν κράτος, μερίδα των ΜΜΕ, αστυνομία και παρακρατικοί ακροδεξιοί κύκλοι.

Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ για το ρόλο πολιτικών στα δημόσια λιντσαρίσματα:

Καιρίδης και Οικονόμου άνοιξαν τη πόρτα σε ρατσιστικές περιπολίες και απαγωγές μεταναστών στον Έβρο
Με ακάλυπτο πρόσωπο αλλά με πολιτική κάλυψη από τις ρατσιστικές αθλιότητες των υπουργών της κυβέρνησης που έχουν στα χέρια τους βαμμένα στο αίμα και τη καμένη σάρκα των μεταναστών στη Δαδιά οργανώνονται πλέον ανοικτά απαγωγές και φυλακίσεις σες καρότσες-κλουβιά των παρακρατικών πολιτοφυλάκων που ανέλαβαν δράση.
Οι αριθμοί στο αυτοκίνητο είναι ΕΒΝ6006 και ΕΒΜ8967 όπως τους είδαμε στο βίντεο.
Είναι καιρός να βάλουμε τέρμα στις ρατσιστικές των πολιτικών των κλειστών συνόρων και των φραχτών απέναντι σε κατατρεγμένους πρόσφυγες που υπερασπίζονται οι υπουργοί του Μητσοτάκη την ίδια μέρα που διαπράττουν το φρικτό έγκλημα της απανθράκωσης δεκάδων μεταναστών στη Δαδιά. Αυτές οι πολιτικές στρώνουν το δρόμο στους δολοφόνους φασίστες που προχωράνε ανοιχτά να κάνουν πράξη το κυβερνητικό ρατσισμό.
Σώζουμε τις ζωές με ανοιχτά σύνορα, γκρεμίζοντας τον φράχτη και δίνονται τα λεφτα που σπαταλάνε για ραφάλ, φρεγάτες και ρατσιστική αστυνόμευση για να έχουμε πυροσβέστες δασοπροστασία ,γιατρούς και εκπαιδευτικούς.
Απαιτούμε το άμεσο απεγκλωβισμό των 250 προσφύγων που κινδυνεύουν στις νησίδες του Εβρου.
Απαιτούμε την άμεση σύλληψη του φασιστοειδούς.
Ολοι και όλες στο συλλαλητήριο οργής την Πέμπτη 24/8, 7μμ στο Σύνταγμα . Να διώξουμε τη κυβέρνηση των εμπρηστών, των δολοφόνων μεταναστών από την Δαδιά μέχρι την Πύλο που στρώνει το δρόμο στους φασίστες.
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

 

Συμπολίτες μας παριστάνουν τους κυνηγούς κεφαλών στο φαρ ουεστ του κωλοσογου κ φυλακίζουν πρόσφυγες σε αυτοσχέδια κλουβιά.
Το κράτος έχει πάλι καταρρεύσει κ ο κάθε εγκληματίας κάνει ότι θέλει.

Posted by Χάρης Ζάβαλος on Tuesday, August 22, 2023

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "Post Κυριάκος Βελόπουλος @velopky ΈΚΤΑΚΤΟ! οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΉΡΑΝ TO NOMO ΣΤΑ Χ'ΈΡΙΑ ΤΟΥΣ! Συλλαμβάνουν οι ίδιοι "επενδυτες" στον Έβρο Ένα απίστευτο βίντεο επιβεβαιώνει ότι μπαινοβγαίνουν ότι ώρα θέλουν! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΈΠΕΙ NA ΓΙΝΕΙ H ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚ'Ή ΚΑΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚ'Ή! Επιτέλους φυλάξτε τα σύνορα κινδυνεύει πατρίδα!! #φωτια #βελοπουλος Transiate post"

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Τουλάχιστον 18 μετανάστες βρέθηκαν απανθρακωμενοι από τη φωτιά σε δάσος του Έβρου.

Την ώρα που το βασικό…

Posted by Open Assembly Against Pushbacks and Border Violence on Tuesday, August 22, 2023 

Μοιραστείτε το άρθρο