Συγκέντρωση ενάντια στην πολιτική που πυρπολεί τη ζωή μας, Πέμπτη 24/8 στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί στη συγκέντρωση καταγγελίας ενάντια στην εγκληματική πολιτική που καίει τις ζωές μας, την Πέμπτη 24/8, στις 7:00 το απόγευμα, στο Σύνταγμα.

Φρίκη και οργή για το νέο έγκλημα του συστήματος! Η μαζική οργανωμένη πάλη είναι η μόνη διέξοδος!

26 μετανάστες απανθρακωμένοι στον Έβρο και ο τραγικός απολογισμός συνεχίζεται! 26 άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί στις φλόγες της Δαδιάς, μόλις μια ημέρα αφού βρέθηκε νεκρός στην ίδια περιοχή ακόμα ένας και αφού είχε γίνει γνωστός ο θάνατος ενός 80χρονου βοσκού στις πυρκαγιές της Βοιωτίας. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, αποκαλύπτεται ότι εκατοντάδες μετανάστες βρίσκονται σε θανάσιμο κίνδυνο, όντας εγκλωβισμένοι σε νησίδες του Έβρου και ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια.

Αλεξανδρούπολη, Έβρος, Φυλή, Ασπρόπυργος, Πάρνηθα, Ροδόπη, Καβάλα, Χαλκιδική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Αρκαδία, Αιτωλοακαρνανία… Ολόκληρη η χώρα καίγεται ξανά απ’ άκρου εις άκρον! Ο κρατικός μηχανισμός, καθ’ όλα έτοιμος και ικανός όταν πρόκειται να καταστείλει διαδηλώσεις και να καταδικάσει αγωνιστές, ξεγυμνώνεται ως απόλυτα ανήμπορος σε ό, τι αφορά την προστασία της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας. Για άλλη μια φορά φανερώνεται πλατιά η εγκληματική αδιαφορία του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης απέναντι στην ανθρώπινη ζωή. Για άλλη μια φορά εξοργίζει η προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της κυβέρνησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και το υποκριτικό παιχνίδι αλληλοκατηγοριών που έχει στηθεί με την αστική αντιπολίτευση.

Λες και οι νεκροί του λαού μας έχουν άλλη αξία ανάλογα με το αν βρέθηκαν στο Μάτι ή τον Έβρο…

Λες και ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ δεν υλοποίησαν όλα αυτά τα χρόνια από κοινού τις επιταγές των ξένων και ντόπιων αφεντικών τους, που άφησαν τη χώρα ερημωμένη από μέσα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης…

Λες και δεν πίνουν όλοι αυτοί μαζί νερό στο όνομα των «επενδύσεων», της «πράσινης ενέργειας», της «ανάπτυξης«», που ως προϋπόθεση έχουν -κυριολεκτικά και μεταφορικά- την καμένη γη, τις «αλλαγές χρήσης», τους «βαλτούς» και «αυτόκλητους» εμπρηστές…

Λες και ο κόσμος της δουλειάς μπορεί να ζήσει ανθρώπινα παίρνοντας μηνύματα από το 112 που του λένε να «εκκενώσει» όταν έχει πυρκαγιές και από τους ειδικούς της κυβέρνησης που του λένε να «προσέχει» όταν έχει πανδημίες, την ίδια στιγμή που αφήνεται στο έλεος της μοίρας του χωρίς μέτρα και υποδομές πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, χωρίς νοσοκομεία, χωρίς το οτιδήποτε που δεν αφορά την κερδοφορία του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και αντιμετωπίζεται ως εκ τούτου σαν περιττό κόστος από τους παράγοντες του συστήματος…

Οι ταξικές-πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού που οδήγησαν στο έγκλημα που συντελείται δεν θα μπορούσαν να γίνουν πιο σαφείς: Το νέο «διαμάντι» των Αμερικανονατοϊκών στην Αλεξανδρούπολη -μετά από αυτό της Σούδας- λειτουργεί στην εντέλεια για τη μεταφορά στρατιωτικών σιδερικών στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση της Ουκρανίας, με τον Μητσοτάκη να μη χάνει την ευκαιρία να το εξυμνήσει εκ νέου στη χθεσινή -σαν του κλέφτη- επίσκεψη του Ζελένσκι στη χώρα. Λίγο πιο δίπλα, νεογνά και διασωληνωμένοι ασθενείς μεταφέρονται άρον-άρον από το νοσοκομείο για να σωθούν από τις φλόγες. Για τους πολεμικούς εξοπλισμούς ξοδεύονται τα δις απλόχερα, ενώ για τον λαό μένει μόνο η «ατομική ευθύνη» και τα 16ωρα στα εργασιακά κάτεργα για να εξασφαλίζεται η τροφοδοσία της άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών. Αυτός είναι ο καπιταλισμός! Αυτός είναι ο κυνισμός του κόσμου της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης!

Δεν θα μπορούσε να γίνει πιο σαφές, επίσης, το πόσο συστημικά μέχρι το μεδούλι είναι τα φασιστικά κατακάθια που σαν έτοιμα από καιρό ξαμολήθηκαν για να ξεράσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο για τους νεκρούς μετανάστες. Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να αποποιηθεί τις ευθύνες της, έρχεται και ο φασιστικός συρφετός για να συμβάλει στο ξέπλυμα, απαξιώνοντας τη ζωή αυτών των ανθρώπων. Άξιος ο μισθός τους!

Οι νεκροί μετανάστες στον Έβρο, μόλις δύο μήνες μετά τους εκατοντάδες νεκρούς στο ναυάγιο της Πύλου, είναι «δικοί μας νεκροί». Θύματα του ιμπεριαλισμού και των πολέμων του, των πολιτικών εξαθλίωσης που επιβάλλει και σε εμάς, παράλληλα με τους κινδύνους να γίνουμε και εμείς με τη σειρά μας κρέας για τα κανόνια του. Ο λαός μας δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, που στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής μακριά από τις βόμβες και τη φτώχεια, καταλήγουν να βρίσκουν τελικά τον πιο φρικτό θάνατο. Για το σύστημα της εξαθλίωσης, της καταπίεσης και των πολέμων αποδεικνύεται ότι είμαστε όλοι αναλώσιμοι- «ξένοι» και ντόπιοι. Έχουμε συμφέρον να παλέψουμε μαζί ενάντια στις πολιτικές του που μας καταργούν τα δικαιώματα, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε! Η αλήθεια αυτή επιβεβαιώνεται ξανά και ξανά. Να σηκώσουμε κεφάλι και να οργανωθούμε παντού, σε χώρους δουλειάς, σπουδών και γειτονιές. Να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας, πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων και αποζημιώσεις. Να αντισταθούμε στην επίθεση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Να αναμετρηθούμε με τους υπεύθυνους του νέου εγκλήματος και το σύστημά τους. Αυτή είναι η μοναδική διέξοδος!

ΚΚΕ (μ-λ)


Οι απανθρακωμένοι μετανάστες της Δαδιάς είναι μαζική δολοφονία της κυβέρνησης, όπως και οι πνιγμοί προσφύγων στην Πύλο.

Η μακάβρια ανακάλυψη δεκάδων απανθρακωμένων σωρών μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς είναι ένα έγκλημα στα χέρια της κυβέρνησης και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, ανάλογο με τον πνιγμό των 600 προσφύγων στο φονικό ναυάγιο της Πύλου.

Στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των αθώων θυμάτων.

Μόλις χθες, ο υπουργός Γ. Οικονόμου ανακοίνωνε αποστολή υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ στην περιοχή για την αύξηση της επιτήρησης των προσφύγων στα σύνορα, την ώρα που οι πυρκαγιές έκαιγαν σπίτια, χιλιάδες κάτοικοι εκκένωναν τις περιοχές και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης έκλεινε.

Τις τελευταίες μέρες, οι καταδιώξεις προσφύγων από την ΕΛΑΣ αλλά και από ομάδες παρακρατικών φασιστοειδών ήταν χωρίς τέλος, με κορύφωση την καταδίωξη της ομάδας των μεταναστών που κατέληξε να κρύβεται στην παγίδα θανάτου του φλεγόμενου δάσους της Δαδιάς, προκειμένου να αποφύγει τα καθιερωμένα pushbacks. Φασίστες προχώρησαν σε πογκρόμ κατά προσφύγων, σπρώχνοντας τους να αναζητήσουν καταφύγιο στα δάση.

Αυτές οι ρατσιστικές προτεραιότητες της κυβέρνησης στον Έβρο άφησαν την περιοχή με φράχτες, διωκτικούς μηχανισμούς και φασίστες σε δράση ενώ η δασοπροστασία κι η πυρόσβεση δεν έχουν προσωπικό και μέσα.

Ο ρατσισμός της κυβέρνησης δολοφονεί από τη Δαδιά μέχρι την Πύλο. Ανοίγει το δρόμο στους φασίστες να δολοφονούν με τάγματα εφόδου τον Μιχάλη Κατσουρή και τον Σιζάρ Σαφτάρ.

Να βάλουμε τέλος στην πολιτική των δολοφόνων της κυβέρνησης που αφήνει χωρίς προστασία από τις πυρκαγιές χιλιάδες κόσμο την ώρα που σπαταλάει εκατομμύρια για Ραφάλ, φρεγάτες και φράχτες στο Έβρο.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι δολοφονικές καταδιώξεις των προσφύγων στα σύνορα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι της ΕΛΑΣ, που οδήγησαν τους αδικοχαμένους μετανάστες στην παγίδα θανάτου του φλεγόμενου δάσους της Δαδιάς.

Να διώξουμε την κυβέρνηση που καίει στα δάση μετανάστες και πνίγει πρόσφυγες στην Πύλο.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


Οι δεκάδες μετανάστες που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς είναι ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα της κυβέρνησης της ΝΔ

Οι δεκάδες μετανάστες που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς είναι ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα της κυβέρνησης της ΝΔ και συνέχεια του μαζικού πνιγμού των 650 προσφύγων στη Πύλο.

Οι μετανάστες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι από τη φωτιά στη προσπάθεια τους να κρυφτούν από τις καταδιώξεις της ΕΛΑΣ και παρακρατικών φασιστοειδών ομάδων. Την ώρα που η Θράκη καίγεται, από την εγκληματική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να διαλύσει την δασοπροστασία και πυροπροστασία, με βιβλικές καταστροφές δασικών εκτάσεων και σπιτιών, ο υπουργός Οικονόμου ανακοίνωνε την αποστολή υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ στην περιοχή για την αύξηση της επιτήρησης των συνόρων για να μην “βρουν ευκαιρία” να μπουν στην Ελλάδα κατατρεγμένοι πρόσφυγες.

Αυτές οι προτεραιότητες της κυβέρνησης που πριμοδοτεί την ακροδεξιά και τους φασίστες, που αφήνει χωρίς προστασία από τις πυρκαγιές τα δάση και χιλιάδες κόσμο την ώρα που σπαταλάει δισεκατομμύρια για Ραφάλ, φρεγάτες, φράχτες στο Έβρο και για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Ξεσηκωνόμαστε για να τσακίσουμε την κυβέρνηση του ρατσισμού, της πολεμοκαπηλείας και της καταστροφής.

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ 24.08, 7.00 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων, να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό

Καθώς η χώρα καίγεται, δάση περιουσίες ζώα καίγονται και η τακτική των εκκενώσεων έφτασε σε νοσοκομεία και στρατιωτικές βάσεις έρχεται η αποκάλυψη για τους δεκάδες απανθρακωμένους μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.
Κυνηγημένοι είτε από την αστυνομία, είτε από τις παρακρατικές ομάδες, κάηκαν ζωντανοί περικυκλωμένοι από το κυνηγητό και τις πυρκαγιές τις κυβέρνησης. Και τα πετσωμένα ΜΜΕ που μέχρι τότε κρατούσαν χαμηλούς τόνους για την πύρινή καταστροφή, ξαφνικά πέρασαν από τους Τούρκους πράκτορες στους «παράτυπους» μετανάστες που βάζουν την φωτιά. Η κυβέρνηση ξερνά μίσος καθώς οι πολιτικές της αφήνουν πίσω της αποκαΐδια, καμένα νοσοκομεία, κλειστά σχολεία, φτώχεια, 13ώρα και σύνταξη στα 74. Και την ίδια ώρα πάει να στήσει ένα νέο Έβρο 2.0 στέλνοντας νέα αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, διαμηνύοντας για τον κίνδυνο των μεταναστών αλλά και μειώνοντας την αξία της ζωής τους όπως μας αποκάλυψε το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ «Το μόνο ευχάριστο, λοιπόν, είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή πέρα από αυτούς τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς».
Μπορούμε να τους σταματήσουμε, να παλέψουμε για τις ζωές μας ,τις ζωές των γύρω μας, τη γη που μας φιλοξενεί.
Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων, να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό.

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 7μμ την Πέμπτη 24/8

ΟΡΜΑ


Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης Πέμπτη 24/08 19:00 στο Σύνταγμα

Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙΝΕ ΖΩΑ, ΔΑΣΗ, ΣΠΙΤΙΑ…

…ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Μετά την τραγωδία του Ιουλίου, όπου δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων έγιναν στάχτη, οικιστικές ζώνες υπέστησαν τεράστιες καταστροφές, άγνωστος αριθμός άγριων και οικόσιτων ζώων χάθηκαν στις φλόγες σε όλη τη χώρα, η εγκληματική κρατική διαχείριση συνεχίζεται και τον Αύγουστο , με δεκάδες ανθρώπους να γίνονται θύματα αυτής .

Συγκεκριμένα, νεκρός βρέθηκε 80χρονος κτηνοτρόφος που έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις στη μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία, ενώ έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 18 μετανάστες στο δάσος Δαδιάς, με τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη να καιει μέχρι σήμερα..

Ταυτόχρονα από χθες το βράδυ προκλήθηκε φωτιά στους πρόποδες τις Πάρνηθας, η οποία επεκτίνεται σε βαθμό που κινδυνεύει να φτάσει στον εθνικό Δρυμό, προκαλώντας τεράστια ζημιά στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής ενώ ήδη έχουν εκκενωθεί 2 οικισμοί.

Για άλλη μια φορά ο κρατικός μηχανισμός φάνηκε κραυγαλέα αναντίστοιχος να διαχειριστεί την κατάσταση. Οι διαχρονικές δικαιολογίες για ασύμμετρες απειλές, κακές στιγμές, «στρατηγούς άνεμους» κ.α. δεν μπορούν να κρύψουν τις διαχρονικές του ευθύνες.

Και την ίδια στιγμή που τα πύρινα μέτωπα πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται ( Φυλή, Εύρος, Ροδόπη,Βοιωτία,Σαμοθράκη) και με το άγχος των ημερών για το πόσα ακόμα δάση, σπίτια, και πόσες ακόμα ζωές θα χαθούν, φασιστοειδή από την πόλη και τα χωριά της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου διαχέουν το ρατσιστικό μίσος τους κατηγορώντας τους μετανάστες για τη φωτιά και προχωρώντας σε περιπολίες- όχι για να σβήσουν τα μέτωπα, να βοηθήσουν όσους είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φωτιές, να διεκδικήσουν ενισχύσεις σε πυροσβεστικά μέσα – αλλα κυνηγιού εναντίον τους με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Απόστολου Τότα που απήγαγε 25 μετανάστες.

Μία πολιτική που πέρα από σκοταδιστική και απάνθρωπη, πάει χέρι χέρι με τις επιταγές του κεφαλαίου, συγκαλύπτοντας πλήρως τους υπαίτιους της χρόνιας καταστροφής και εκμετάλλευσης της χώρας. Πόσο μάλλον σε μία περιοχή όπως η Θράκη για την οποία βρέθηκαν και βρίσκονται συνεχώς νέα κονδύλια για φράχτες απέναντι στους μετανάστες και στις μετανάστριες αλλά και για κάθε λογής υποδομή που θα βοηθήσει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ενώ η πολιτική αντιμετώπισης των πυρκαγιών είναι μία εντολή που περιορίζεται μέχρι την εκκένωση ακόμα και ολόκληρου νοσοκομείου…

Η χρόνια υποχρηματοδότηση των δομών κοινωνικής προστασίας, η υποστελέχωση των πυροσβεστικών μονάδων σε αντίθεση με τις αθρόες προσλήψεις αστυνομικών, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, η αδυναμία συντήρησης και διεύρυνσης των εναέριων μέσων, η έλλειψη εκπαίδευσης, η αδιαφορία για σωστή και έγκαιρη χάραξη/εφαρμογή αντιπυρικού σχεδιασμού είναι οι πραγματικοι λόγοι που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο καταστροφής.

Οι πολιτικές ευθύνες όμως δεν σταματούν εδώ.

Η συστηματική διάλυση των μηχανισμών κοινωνικής προστασίας κινείται στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων στις πληττόμενες περιοχές.

Της εξυπηρέτησης της αναπαραγωγής της κερδοφορίας του Κεφαλαίου.

Δεν κρύβεται άλλωστε το γεγονός ότι για την πλειοψηφία αυτών των περιοχών υπήρχαν καταρτισμένα επιχειρηματικά πλάνα,(Ανεμογεννήτριες, ξενοδοχειακές-τουριστικές μονάδες, επέκταση του σχεδίου πόλεων κ.α) τα οποία εμποδίζονταν από τις δασικές εκτάσεις και άρχισαν να πραγματοποιούνται μόλις αυτές εξαλείφθηκαν.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις Μητσοτάκη το καλοκαίρι του 2020, για την παραχώρηση σε επιχειρηματικό όμιλο δασικών εκτάσεων πάνω από την παραλία «Ερημίτης» στην Κέρκυρα, «Αφού κάποια στιγμή θα καεί έτσι κ αλλιώς..», όπως και οι δηλώσεις του για ανάγκη αλλαγής χρήσης και παραγωγικού μοντέλου των καμένων δασικών εκτάσεων στην Εύβοια το καλοκαίρι του 2022.

Ακόμη μια πτυχή του ζητήματος είναι και η πολιτική-επικοινωνιακή διαχείριση της αποφυγής ,με κάθε κόστος για το περιβάλλον και τις οικιστικες ζώνες, οποιασδήποτε ανθρώπινης απώλειας, με την κυβέρνηση της ΝΔ να επιλέγει να κινητοποιεί τεράστιο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων αντί των πυροσβεστικών και να πραγματοποιεί τεράστιας κλίμακας προληπτικές εκκενώσεις απαγορεύοντας σε κλιμάκια κατοίκων και εθελοντών να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους.

Αποτέλεσμα είναι μια στρατιά αστυνομικών οι οποίοι παρακολουθούν τη φωτιά να καταστρέφει τα πάντα και τις ελάχιστες δυνάμεις των πυροσβεστών να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιορίσουν την καταστροφή, με τις φλόγες εν τέλει να σβήνουν μόνες τους ή στην θάλασσα.

Αυτή η τακτική δεν εφαρμόζεται λόγω του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή αλλά λόγω του επικοινωνιακού «αβανταρίσματος» που επιδιώκει η ΝΔ έναντι των προκατόχων της όταν συγκρίνεται με την διαχείριση προηγούμενων καταστροφών.

Μετά την τραγωδία και την εγκληματική διαχείριση στο Μάτι, ένα χαρτί που η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να συνεχίσει να κρατάει στα χέρια της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των μελλούμενων ενδοαστικών αντιπαραθέσεων, στην Εύβοια, στην Αττική, στη Ρόδο στην Κορινθία, στην Ηλεία, σε όλες τις πυρκαγιές των τελευταίων ετών, το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται.

Απέναντι σε αυτή τη τακτική αντιπαρατέθηκε η λαική οργάνωση, η λαική αλληλεγγύη. Όταν η οργή του κόσμου παραμέρισε τους – εκτός των άλλων – παντελώς άχρηστους σερίφηδες που πληρώνονται για να εφαρμόζουν τα πιο αντικοινωνικά πλάνα των αφεντικών τους, δεκάδες άνθρωποι με φτυάρια και αξίνες στα χέρια, με μάνικες, με λάστιχα, στήνοντας πρόχειρες αντιπυρικές ζώνες, κατάφεραν να σώσουν, προσωρινά τουλάχιστον, σπίτια, ζώα και δέντρα.

Ξέρουμε πως η λαϊκή αυτενέργεια και αυτοοργάνωση αποτελεί αυτές τις ημέρες, ότι πιο ελπιδοφόρο μέσα στην απέραντη έρημο που αφήνουν πίσω τους οι αστικές πολιτικές. Ξέρουμε όμως ταυτόχρονα πως αυτή δεν αρκεί, χωρίς την οργάνωση της πάλης για την ανατροπή τους.

Γιατί θα είμαστε καταδικασμένοι να ξαναζούμε τα ίδια κάθε χρόνο, όσο δεν ανατρέπουμε τις πολιτικές εκείνες που υποχρηματοδοτούν το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο παραμένει υποστελεχωμένο και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Όσο δεν ανατρέπουμε τους δασοκτόνους νόμους των τελευταίων ετών, την διάλυση των υπηρεσιών δασοπροστασίας, των fast track αποχαρακτηρισμών δασικών εκτάσεων πριν ή μετά τις πυρκαγιές.

Όσο δεν αντιστεκόμαστε απέναντι στους ξυλοδαρμούς, τα χημικά και τις αύρες (τις ίδιες που τώρα βλέπουμε να προσπαθούν να συνδράμουν – μάταια και για λόγους εικόνας στα ΜΜΕ – στις πυρκαγιές) που επιστρατεύτηκαν (και) για τους πυροσβέστες όταν αυτοί διαδήλωναν.

Απέναντι στην ασυδοσία των καπιταλιστών που κρατούσαν, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή, τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές σε περιοχές όπου είχε υπάρξει εντολή εκκένωσης, όπως ακριβώς έκαναν και εν μέσω καύσωνα.

Όσο δεν ανατρέπουμε την αστική εξουσία και τις κυβερνήσεις της που, εν μέσω κρίσης, υποβαθμίζει και ιδιωτικοποιεί κάθε πτυχή της ζωής μας, εντατικοποιεί την εργασία μας, λεηλατεί το περιβάλλον, προτεραιοποιεί την καταστολή και την πολεμική προετοιμασία απέναντι στις υπηρεσίες και τις δομές κοινωνικής πρόνοιας (Υγεία, Παιδεία, Στέγαση, Μετακινήσεις, Δασική προστασία).

Το σύνθημα “μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό” που κατά το ήμισυ παίρνει σάρκα και οστά αυτές τις ημέρες, όπως είχε συμβεί και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως συμβαίνει στον αγώνα υπεράσπισης της πρώτης κατοικίας λαϊκών οικογενειών και σε τόσες άλλες περιπτώσεις, προϋποθέτει την, ήδη υπάρχουσα, αλληλεγγύη, τον συντονισμό, την άμεση δράση και πρωτοβουλία δυνάμεων του κινήματος.

Αλλά ολοκληρώνεται μόνο με ταξικό και πολιτικό αγώνα.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

 

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

Διαρκής Αγώνας



Δεκάδες μετανάστες έχασαν τις τελευταίες μέρες τη ζωή τους στις καταστροφικές πυρκαγιές του Έβρου, ενώ κρύβονταν στα δάση. Το λέμε ξεκάθαρα: Δεν είναι τραγωδία, αλλά δολοφονίες του ρατσιστικού καθεστώτος συνόρων της Ελλάδας και της ΕΕ!

Στη συνοριακή ζώνη του Έβρου, όσες/όσοι έρχονται στην Ελλάδα ψάχνοντας ασφαλές μέρος, στερούνται συστηματικά το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο. Αντ’ αυτού υπόκεινται σε βία και επαναπροωθήσεις (pushbacks) προς την Τουρκία. Αυτό σημαίνει ληστείες προσωπικών αντικειμένων, παράνομη κράτηση, εξαφανίσεις ατόμων, βασανιστήρια και δολοφονίες – εγκλήματα που διαπράττονται υπό την εποπτεία της Frontex από τους Έλληνες συνοριοφύλακες, την αστυνομία και παραστρατιωτικές συμμορίες. Οι άνθρωποι που έχουν διαφύγει από τους πολέμους, την οικονομική βία, τις πολιτικές διώξεις, την καταπίεση και την κλιματική καταστροφή αναγκάζονται να κρύβονται στα δάση για να ξεφύγουν από τη βία στα σύνορα και να επιβιώσουν.

Δισεκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται για τη στρατιωτικοποίηση του Έβρου, συμπεριλαμβανομένου του συνοριακού φράχτη, της στρατιωτικής τεχνολογίας και της τεχνολογίας επιτήρησης, των συνοριοφυλάκων, της Frontex και των κέντρων κράτησης. Το συνοριακό βιομηχανικό σύμπλεγμα φτιάχτηκε για να εμποδίσει τους κατατρεγμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα τυραννικά καθεστώτα να έρθουν στην ΕΕ να αιτηθούν άσυλο, φτιάχτηκε για τον έλεγχο των εισροών του εργατικού δυναμικού που χρειάζεται κάθε φορά το κεφάλαιο. Το φυσικό δάσος της Δαδιάς θα μπορούσε να σωθεί αν οι πόροι αυτοί χρησιμοποιούνταν για την προστασία της φύσης, των ζώων και των ανθρώπων. Αυτό είναι το συμφέρον της κοινωνίας, τόσο των ντόπιων όσο και των μεταναστ(ρι)ών. Η καταστροφή στον Έβρο κάνει πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι η απαξίωση της φύσης συμβαδίζει με την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.

Οι φασίστες στην περιοχή του Έβρου κατηγορούν τους μετανάστες για τις πυρκαγιές και κάνουν πογκρόμ εναντίον τους. Έχουν γίνει εκκλήσεις για πολιτοφυλακές που θα υποστηρίξουν το στρατό για την “προστασία των συνόρων”. Σε μια κραυγαλέα περίπτωση, τοπικοί φασίστες έβαλαν με τη βία μετανάστες σε βαν μεταδίδοντας το live στα social media, ενώ οι μετανάστες κατέληξαν και οι ίδιοι κατηγορούμενοι από την εισαγγελία για εμπρησμό. Η φασιστική κινητοποίηση υποστηρίζεται από τον επίσημο λόγο για το μεταναστευτικό ως “υβριδικό πόλεμο” που παρουσιάζει τους μετανάστες ως εισβολείς. Σε μια περιοχή που είναι γεωστρατηγικός κόμβος τόσο του ΝΑΤΟ όσο και ενεργειακών επιχειρηματικών συμφερόντων οι ντόπιοι φασίστες οργανώνονται και χρηματοδοτουνται από την άρχουσα τάξη με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, με σκοπό να γίνουν η εμπροσθοφυλακή του κεφαλαίου. Αυτοί που θα δολοφονούν χωρίς κανένα πολιτικό κόστος για το σύστημα που εξυπηρετούν.

Σε αυτούς τους δυστοπικούς καιρούς θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές των συνόρων – για το σεβασμό ανθρώπων και φύσης. Ο αγώνας μας θα κρατήσει τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στα σύνορα Ελλάδας/ΕΕ και θα παλέψει για δικαιοσύνη για τα κρατικά εγκλήματα!

Καλούμε στη συγκέντρωση που έχει καλεστεί στο Σύνταγμα σήμερα Πέμπτη 24/08 στις 7μμ ενάντια στις κρατικές-παρακρατικές ρατσιστικές δολοφονίες στις φωτιές του Έβρου.

Συμμετέχουμε και καλούμε στην πορεία που οργανώνει η ανοιχτή συνέλευση για το κρατικό έγκλημα της Πύλου, προς τα γραφεία Frontex και Λιμενικού το Σάββατο 02/09, με προσυγκέντρωση στις 6μμ στο μετρό Πειραιά.

Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στα Pushbacks και τη Συνοριακή Βία


Tο Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, ΕΕΚ-Τροτσκιστές καλεί στην αντικυβερνητική συγκέντρωση, ενάντια στην τραγωδία των πυρκαγιών που συνεχίζεται στη χώρα.

ΚΑΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.


Δολοφόνοι και Εμπρηστές είναι το ελληνικό Κράτος και Κεφάλαιο, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ και οι φασίστες υπηρέτες τους [Συγκέντρωση Σύνταγμα 24/8 7μμ]

Δολοφόνοι και Εμπρηστές είναι το ελληνικό Κράτος και Κεφάλαιο, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι φασίστες υπηρέτες τους

Οι εμπρηστές των δασών και οι δολοφόνοι των 26 μεταναστών στη Δαδιά έχουν κοινό ονοματεπώνυμο! Είναι το ίδιο με εκείνων που δολοφονούν εργαζόμενους στα εργασιακά κάτεργα, το ίδιο με εκείνων που απαξιώνουν τις υπηρεσίες δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας, το ίδιο με εκείνων που ιδιωτικοποιούν τους δημόσιους χώρους, την υγεία, την παιδεία. Είναι το ίδιο με εκείνων που οπλίζουν τα χέρια των ένστολων και παρακρατικών φρουρών της τάξης. Είναι το ίδιο με εκείνων που μετατρέπουν ολόκληρες περιοχές και οικοσυστήματα (όπως ο Έβρος) σε νατοϊκές βάσεις, είναι το ίδιο με εκείνων που θεσπίζουν τις ρατσιστικές αντιμεταναστευτικές αντιπροσφυγικές πολιτικές, είναι το ίδιο με εκείνων που βομβαρδίζουν και αιματοκυλούν λαούς.

Είναι το αιματοβαμμένο ονοματεπώνυμο του ελληνικού κράτους και κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και βέβαια αυτό των διαχρονικών υπηρετών όλων των παραπάνω, των φασιστών.

Όλοι-ες στους δρόμους! Η οργή για τους δεκάδες νεκρούς της τάξης μας και για τα οικοσυστήματα που κάηκαν θα περάσει από πάνω τους!

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)


Το σύστημα της εκμετάλλευσης, της υποτέλειας και της εξάρτησης ένοχο για τις καπιταλιστικές-κρατικές καταστροφές των πυρκαγιών

Μαζική λαϊκή πάλη απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και το σύστημα

Να οργανωθούμε και να αντισταθούμε

Το καπιταλιστικό-κυβερνητικό σφαγείο που κατακαίει την φύση, την λαϊκή περιουσία και σπέρνει τον θάνατο (με αποκορύφωμα τους δεκάδες απανθρακωμένους μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς) συνεχίζεται.

Ένα ενιαίο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης – ευρωνατοϊκών κομμάτων – κρατικού και παρακρατικού μηχανισμού ρίχνει την ευθύνη για την καταστροφή στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, επικυρώνοντας στην πράξη την στροφή του συστήματος σε καιρούς δομικής κρίσης προς τον σκοταδισμό και την αντίδραση.

Την ίδια στιγμή που η Αλεξανδρούπολη και η Πάρνηθα φλέγονται, την ίδια στιγμή το ευρωνατοϊκό σφαγείο συνεχίζει και βαθαίνει τον πόλεμο του απέναντι στον ελληνικό λαό, προετοιμάζοντας νέες συμφωνίες με το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου που παραδίδουν λάφυρο στον ευρωατλαντισμό την Αλεξανδρούπολη και εμπλέκουν τον λαό και την χώρα μας ακόμη βαθύτερα στο ιμπεριαλιστικό – πολεμοκάπηλο σφαγείο του άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η ευθύνη βρίσκεται στην κυβέρνηση, το αστικό πολιτικό σύστημα, τα κόμματα του και στον σμπαραλιασμένο κρατικό μηχανισμό του « ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ» που το μοναδικό που μπορεί είναι συγκροτημένος να πραγματώνει είναι η καταστολή του εχθρού λαού.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η οργάνωση, η αντίσταση και η μαζική κινητοποίηση του λαού και της νεολαίας μπορούν να βάλουν φραγμό απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και το σύστημα της εκμετάλλευσης, της υποτέλειας και της εξάρτησης.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και τη νεολαία σε πλατιά συμμετοχή στην συγκέντρωση απέναντι στις καπιταλιστικές-κρατικές καταστροφές και την κυβερνητική πολιτική την Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

– ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΜΟΝΙΜΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

– ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

– ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

– ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΑ ΜΕΣΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ

– ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΗΣ ΓΗΣ

ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ- ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»


Να πάρουμε στα χέρια μας τις ζωές μας
και την υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ 24.08, 7.00 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Για μια ακόμη φορά το φετινό καλοκαίρι και δυστυχώς για ένα ακόμη καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια βιώνουμε ένα πύρινο εφιάλτη. Εβρος, Αττική (Φυλή, Μενίδι, Πάρνηθα, Ασπρόπυργος), Ροδόπη, Βοιωτία, Καβάλα, Εύβοια πήραν τη σκυτάλη από τις προηγούμενες καταστρεπτικές πυρκαγιές σε Μέγαρα, Ρόδο, Μαγνησία και Κορινθία, με πολλαπλά μέτωπα να κατακαίνε δάση, προστατευόμενες δασικές περιοχές, αγροτικές καλλιέργειες, σπίτια και περιουσίες αλλά δυστυχώς και ανθρώπους.

Δεν έχει περάσει ένας μήνας από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Μάνδρα και την Ανατολική Αττική και η πολύπαθη δυτική πλευρά της Αττικής βρίσκεται και πάλι στο μάτι του κυκλώνα της πύρινης λαίλαπας. Η μεριά του φτωχού λαϊκού κόσμου, της χωματερής στη Φυλή, των εργοστασίων και των logistics και των ελάχιστων χώρων πρασίνου.

Γνωστές είναι και οι αιτίες, γνωστοί και οι ένοχοι για το προμελετημένο έγκλημα που επαναλαμβάνεται συνεχώς!

  • Είναι το καταστροφικό μοντέλο ανάπτυξης που οδήγησε την τυπική και άτυπη μετατροπή όλης της Αττικής συμπεριλαμβανομένων δασών, ρεμάτων και ακτών, σε μια τεράστια οικοδομική ζώνη!
  • Είναι η εγκατάλειψη των Δασαρχείων και της Πυροσβεστικής εδώ και χρόνια, χωρίς την πρόσληψη προσωπικού και την αγορά σύγχρονων μέσων και οχημάτων.
  • Είναι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης κοινωφελών λειτουργιών, όπως ο καθαρισμός των δασών που με γίνεται με απευθείας αναθέσεις που περνούν από το ΤΑΙΠΕΔ.
  • Είναι η πεπατημένη του επιτελικού κράτους της καταστολής και της ατομικής ευθύνης του 112 και όχι της πρόληψης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
  • Είναι η πολιτική των αντιπεριβαλλοντικών και δασοκτόνων νόμων, με βάση και τις επιταγές της ΕΕ, που εμπορευματοποιούν τις δασικές εκτάσεις και το περιβάλλον.
  • Είναι η κυβέρνηση της Ν.Δ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι η νυν και οι προηγούμενες περιφερειακές διοικήσεις, που αδιαφορούν πλήρως για τις εργατικές λαϊκές ανάγκες, τις ζωές μας, τα δάση, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη και νοιάζονται μόνο για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ΜΜΕ προσπαθεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της σπέρνοντας το μίσος και το ρατσισμό. Αφού «ο στρατηγός άνεμος» θα ήταν αντιμετωπίσιμος με τα μέτρα που θα έπαιρναν μετά τις πυρκαγιές του 2021. Αφού η κλιματική αλλαγή, όσο και αν την επικαλούνται, δεν μπορεί να μη γεννά και ερωτηματικά για το ποιος την προκαλεί.

Σήμερα οι ένοχοι αναζητούνται στους πρόσφυγες που βρήκαν τραγικό θάνατο στο δάσος της Δαδιάς και είναι ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα της κυβέρνησης της ΝΔ και στους φτωχοδιάβολους των Ρομά για ότι συμβαίνει στη Δυτική Αττική. Η πολιτική αυτή είναι που θρέφει την ακροδεξιά και τις απάνθρωπες φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Καμία άλλη ανοχή στις εγκληματικές πολιτικές τους

Αγωνιζόμαστε για να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Ενάντια στη καταστροφή που μας επιβάλλουν. προτάσσουμε την πάλη για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης με σεβασμό στον άνθρωπο και τη φύση, που θα θέτει ως πρώτο στόχο τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και την προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας βάρος τόσο στην πρόληψη όσο και στην έγκαιρη αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων.

Διεκδικούμε:

  • – Πλήρη και άμεση αποζημίωση των πληγέντων.
  • – Άμεσα μέτρα αναδιοργάνωσης της πυροπροστασίας. Ανασυγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας με αρμοδιότητα την προστασία του δάσους και τη δασοπυρόσβεση. Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση και ανανέωση του εξοπλισμού δασοπροστασίας με επίγεια και σύγχρονα εναέρια μέσα.
  • – Ενίσχυση των υπηρεσιών της περιφέρειας(και των δήμων) με τα απαραίτητα μέσα και επαρκές μόνιμο προσωπικό για τον καθαρισμό-επιτήρηση-προστασία των αλσών, πάρκων και δασών.
  • – Καμία αλλαγή χρήσης γης στις καμένες δασικές περιοχές. Να προστατευθούν από τα οικιστικά, επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα. Όχι στις ιδιωτικές αναδασώσεις ή όποια ιδιωτική διαχείριση στα δάση. Έξω το ΤΑΙΠΕΔ από τα δάση.
  • – Απόλυτη προστασία της φύσης, των δασών, των αλσών, των ακτών από τους «επενδυτές». Να καταργηθούν οι αντιπεριβαλλοντικοί νόμοι.

Τώρα πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα, να οργανώσουμε τον αγώνα για να επιβάλουμε τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, για τη ζωή που μας αξίζει σε αυτό τον τόπο που μας ανήκει.

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ 24.08, 7.00 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

Μοιραστείτε το άρθρο