Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Χαλκιδική για τις παραλίες υπό κατοχή ιδιωτών, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 6/8

Στην Ποτίδαια στην Κασσάνδρα (πρώτο πόδι) και στη Νικήτη στη Σιθωνία (δεύτερο πόδι) της Χαλκιδικής συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί της Κυριακής πολίτες για να διαμαρτυρηθούν για τις παραλίες που έχουν καταληφθεί από ομπρέλες και ξαπλώστρες επιχειρηματιών.

Με βασική θέση: παραλίες ελεύθερες και προσβάσιμες σε όλους και σύνθημα: από την Πάρο έως τη Σιθωνία ελεύθερη θα μείνει η κάθε παραλία , έστειλαν το δικό τους μήνυμα μαζί με όλες τις άλλες διαμαρτυρίες σε πολλά μέρη της ελληνικής γεωγραφίας. Οι συγκεντρωμένοι σε Ποτίδαια και Νικήτη συζήτησαν να προχωρήσουν σε δράσεις τις αμέσως επόμενες μέρες και σε συγκεριμένα σημεία.

Παράσταση διαμαρτυρίας για ελεύθερες & προσβάσιμες παραλίες

Σε συνέχεια των δράσεων για ελεύθερες & προσβάσιμες παραλίες στη Χαλκιδική, καλείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Σιθωνίας στη Νικήτη, αύριο Δευτέρα 7/8 στις 10:30, με κεντρικό σύνθημα: Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, υπερασπιζόμαστε τους δημόσιους χώρους.

ΠΟΤΙΔΑΙΑ

Συγκεντρώθηκαν κάποιες δεκάδες πολιτών οι οποίοι πραγματοποίησαν συνέλευση στην πλατεία της Ποτίδαιας, όπου αποφασίστηκε η συνέχιση και ο συντονισμός δράσεων για τις αμέσως επόμενες μέρες.

Μέσα στη βδομάδα θα γίνει μία τηλεδιάσκεψη, όπου θα οριστικοποιηθούν αποφάσεις για συγκεκριμένες παρεμβάσεις το επόμενο Σαββατοκύριακο σε παραλίες της Κασσάνδρας που έχουν καταληφθεί από ξαπλώστρες και ομπρέλες ιδιωτών.

Ν.Κρ.

ΝΙΚΗΤΗ

Περισσότερος κόσμος συγκεντρώθηκε εδώ, ο οποίος αρχικά συναντήθηκε στο γήπεδο της Νικήτης, ενώ στη συνεχεια πραγματοποιήθηκε πορεία 100 πολιτών ανάμεσα από ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία.

Οι συγκεντρωμένοι συζήτησαν επίσης τις παρεμβάσεις και δράσεις που προτάθηκαν για να γίνουν άμεσα αυτές τις μέρες γύρω από το 15αύγουστο και σε συγκεκριμένα σημεία της Σιθωνίας. Όπου σημειωτέον παραδοσιακά καταγράφονται περισσότεροι πολίτες να κάνουν ελεύθερη κατασκήνωση και χρήση ελεύθερων παραλιών.

Γ.Ραπ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ…

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Κίνημα πολιτών για ελεύθερες παραλίες στην Χαλκιδική – συγκεντρώσεις σε Ποτίδαια και Νικήτη την Κυριακή 6/8 στις 10:30

Σίβηρη Χαλκιδικής: Η κατάληψη του αιγιαλού πάει… κύμα!

Μοιραστείτε το άρθρο