Κίνημα πολιτών για ελεύθερες παραλίες στην Χαλκιδική – συγκεντρώσεις σε Ποτίδαια και Νικήτη την Κυριακή 6/8 στις 10:30

Ακτή Καλογριάς

Κίνημα πολιτών για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες στη Χαλκιδική

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους αγώνες των πολιτών σε Πάρο και Νάξο ήρθε η στιγμή να διεκδικήσουμε πίσω τις παραλίες της Χαλκιδικής που ανήκουν ισότιμα προς όλους και όλες μας και να βρεθούμε απέναντι στην παράνομη κατάληψη τους απά επιχειρηματίες που όχι μόνο καταστρέφουν το φυσικό τοπίο αλλά αποκλείουν και ένα μεγάλο μέρος των πολιτών από την πρόσβαση σε αυτές!

Κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για την Κυριακή 6 Αυγούστου στο πρώτο και στο δεύτερο πόδι Χαλκιδικής. Στο πρώτο πόδι στις 10:30 στην Ποτίδαια στο φούρνο Λεμονή και στο δεύτερο στις 10:30 στο γήπεδο της Νικήτης.

https://www.facebook.com/events/241560871566540

https://www.facebook.com/events/281752831136846/

Υπογράφουμε επώνυμα το ψήφισμα εδώ: gr.petitions.net/409495?u=8869425

Καψόχωρα
Άγιος Μάμας

Νίκος Κράνας


ROSA

Αυτό το κίνημα που από το πουθενά ξεπετάχτηκε και μέσα σε λίγες μόλις ημέρες κατάφερε να φέρει τα πρώτα αποτελέσματα κινητοποιώντας εν υπνώσει αρχές και κρατικούς μηχανισμούς. Αυτό το κίνημα που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ανάγκασε την «τυφλή» Δικαιοσύνη να ανοίξει τα μάτια της και να δει το όργιο των παρανομιών.

Αυτό λοιπόν το από την κοινωνική βάση γεννημένο κίνημα για τις ελεύθερες παραλίες, αφού ορισμένοι είδαν πως δεν μπορούν να το ελέγξουν και να το πατρονάρουν φρόντισαν εσκεμμένα να του αλλάξουν όνομα και να το βαφτίσουν “κίνημα της πετσέτας”.

Και σε αυτή την αλλαγή ονομασίας και ουσίας δεν είναι τυχαίο ότι πρωτοστατούν τα κρατικά και τα συστημικά ΜΜΕ που φρόντισαν να αντικαταστήσουν την λέξη ελευθερία με μια πετσέτα με ότι αυτό μπορεί και για τους πλέον καλόπιστους να σημαίνει.

Μόνο που η προσπάθειά τους αυτή είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό καθώς το συγκεκριμένο κίνημα τα αιτήματα του οποίου είναι καθολικώς αναγνωρίσιμα και διατρέχουν γεωγραφικά από άκρη εις άκρη την συνείδηση της πλειοψηφίας των πολιτών δεν θα αλλάξει ούτε όνομα ούτε στόχευση παρότι πολλοί ανησυχούν στο άκουσμα των λέξεων ελευθερία και δημόσιος χώρος.

Petros Katsakos

#ελευθερεςπαραλιες

Σίβηρη Χαλκιδικής: Η κατάληψη του αιγιαλού πάει… κύμα!

Μοιραστείτε το άρθρο