Σίβηρη Χαλκιδικής: Η κατάληψη του αιγιαλού πάει… κύμα!

Ταβέρνες έχουν καταλάβει πεζόδρομο, τραπεζοκαθίσματα στήθηκαν πάνω στην αμμο-παραλία, ακόμη και βάσεις ομπρελών τοποθετήθηκαν μέσα στη θάλασσα. Όλα αυτά σε ένα σημείο της Σίβηρης στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Παραλία Σίβηρης.

Πόσα μέτρα από το κύμα;

Οι ταβέρνες είναι πάνω στον… πεζόδρομο. Οι ιδιοκτήτες τους, έστησαν ξύλινες εξέδρες πάνω σε ισοπεδωμένη αμμο-παραλία, έβαλαν (ό ένας) τις βάσεις των ομπρελών μέσα στη θάλασσα και σερβίρουν, απτόητοι,… παρά θιν’ αλός! Δίπλα, ο ιδιοκτήτης της άλλης ταβέρνας, έκανε τα ίδια, αλλά κράτησε λίγο τα προσχήματα. Δεν …μπήκε, μέσα στη θάλασσα!

Κανονική… κατάληψη όχι μόνο της παραλίας, αλλά και της θάλασσας. Κανένας έλεγχος.

Πόσα μέτρα, είπαμε, ξαπλώστρες και ομπρέλες; Εδώ, στήνουν και τραπεζοκαθίσματα εκεί που σκάει το κύμα.

Οι δύο ταβερνιάρηδες, έχουν καταλάβει τον πεζόδρομο, αφήνοντας ένα μέτρο, στην κυριολεξία για τους περιπατητές. Χρειάζεται ευελιξία… Χατζηπαναγή, για να διασχίσεις τον πεζόδρομο. Παιδιά, ηλικιωμένοι, ζευγάρια με μωρά στα καροτσάκια, δεινοπαθούν.

Στην… εξωτική Σίβηρη.

Σ όλη τη χώρα, στα νησιά αλλά και γενικώς σε γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, καταγράφονται αυθαιρεσίες, καταλήψεις παραλιών και κάθε είδους παρανομίες από τους επιχειρηματίες – κι αυτά κάτω από… τη μύτη ελεγκτικών μηχανισμών και τοποικών αρχόντων. Ίσως, όμως και σ αυτές, να ισχύει το γνωστό… “Σαν την Χαλκιδική, δεν έχει”…

Σ.Σ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΜΜΟ-ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΗ

 

Μοιραστείτε το άρθρο