Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη στη Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Σε μικροφωνική συγκέντρωση ενημέρωσης των περαστικών και ανάρτηση πανό προχώρησαν αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα που δίνει ο απεργός πείνας από τις 23/5, Γιάννης Μιχαηλίδης. Παρά το γεγονός ότι συμπλήρωσε τις προϋποθέσεις για την αποφυλάκισή του, οι κρατικοί μηχανισμοί με εκδικητικούς όρους παρατείνουν την κράτησή του, τιμωρώντας τον για τη στάση του και την διατήρηση των πιστέυω του.


Στα κείμενα που διανέμουν αναφέρουν:
Ο αναρχικός αγωνιστής
Γιάννης Μιχαηλίδης βάζοντας ως ανάχωμα το σώμα και την υγεία του προχωρώντας σε απεργία πείνας από την Δευτέρα 23/05/2022 με αίτημα την άμεση αποφυλάκισή του, αφού έχει εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί από το κράτος και συνεχίζει να κρατείται με εκδικητικούς όρους λόγω της αμετανόητης στάσης του. Μακριά, λοιπόν, από ένα πλαίσιο ενδεδυμένο με φιλανθρωπικά χαρακτηριστικά δημιουργούμε διαύλους επικοινωνίας των μέσα με τους έξω και αντίστροφα, χτίζουμε σχέσεις ενεργές και αμφίδρομες. Μαζί, λοιπόν, με τις αμετανόητες και τους ανυπότακτους αυτού του κόσμου, ας γίνουμε η φωνή τους.
Για πάνω από μία δεκαετία ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται είτε κυνηγημένος από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, είτε φυλακισμένος στα κελιά της δημοκρατίας. Όλα αυτά τα χρόνια με βαθιά θέληση, ακολουθώντας τις αξίες του, προσπάθησε να ζήσει την αναρχία σε κάθε πτυχή της ζωής του. Γνωρίζοντας τις συνέπειες των επιλογών του, στάθηκε με αξιοπρέπεια και μαχητικότητα απέναντι στους διώκτες του, συνέχισε και συνεχίζει να αγωνίζεται μέσα και έξω από τη φυλακή, παρά τα τόσα χρόνια παρανομίας και εγκλεισμού. Τη στάση αυτή θέλουν να εκδικηθούν ακόμα μια φορά οι δικαστικοί μηχανισμοί, όπως συνηθίζουν να κάνουν άλλωστε για όσους και όσες δεν έκαναν πίσω και δεν αποποιήθηκαν τις ευθύνες των πράξεων τους.
Το Δεκέμβριο του 2021 έπειτα από 8,5 περίπου χρόνια φυλακής, ο Γιάννης συμπλήρωσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την υφ’ όρον αποφυλάκιση του. Στις 22/02/22 το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας όμως, ως άλλη αστυνομία σκέψης, αποφάσισε πως ο σύντροφος “δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις καθώς συντρέχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων”, παρατείνοντας έτσι την αιχμαλωσία του. Απόφαση που βασίζεται στο ότι ο σύντροφος ύστερα από τη στέρηση των εκπαιδευτικών και τακτικών αδειών του και μπροστά στον κίνδυνο να μεταχθεί σε κλειστή φυλακή, απέδρασε τον Ιούνιο του 2019 από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, στο ότι έχει καταδικαστεί για ληστεία τράπεζας αλλά και στο ότι δεν προέβη σε δήλωση μετάνοιας, αντιθέτως υπερασπίστηκε ηθικά και πολιτικά την επιλογή της στοχευμένης ληστείας σε ένα μηχανισμό του πλούτου έναντι μιας κοινής ληστείας όπως αυτής περαστικών ανθρώπων.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Β. Γλ.)



Μικροφωνική Συγκέντρωση 11ης Ιουνίου και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη, στις 12:00 Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Μοιραστείτε το άρθρο