Μικροφωνική Συγκέντρωση 11ης Ιουνίου και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη, στις 12:00 Τσιμισκή με Ναυαρίνου

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ

11η Ιούνη ημέρα μνήμης, αγώνα, αλληλεγγύης

Αφορμή της 11η Ιούνίου στάθηκε η επιβολή 22ετής ποινής στον Jeff Luers για τον εμπρησμό οχημάτων στο Όρεγκον ως ένδειξη αντίστασης και διαμαρτυρίας στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Από τότε και έπειτα η μέρα αυτή είναι καθιερωμένη ως διεθνής ημέρα αλληλεγγύης σε κατηγορούμενους/ες για οικοτρομοκρατικές δράσεις και σε αναρχικού/ες με μακροχρόνιες ποινές.
Φυσικά μια μέρα ορόσημο δεν αρκεί για να εκφράσουμε την οργή μας για τον εγκλεισμό, την στήριξη μας σε όσους/ες βρίσκονται εντός των τειχών και την αλησμόνητη μνήμη μας για όλα αυτά που δίπλα στους φυλακισμένους/ες αγωνίστ(ρι)ες μαχόμαστε και αντιστεκόμαστε. Βέβαια δεν παύει να αποτελεί ερέθισμα προς κινητοποίηση/ δράση. Μια τέτοια μέρα δεν θα μπορούσε να χωρέσει ποτέ το βασανιστήριο του εγκλεισμού ως έννοια. Γι αυτό φροντίζουμε να στεκόμαστε δίπλα σε αυτά που στερούνται την ατομική τους ελευθερία για τα ιδανικά που υπερασπιζόμαστε. Εμείς για όσα είναι μέσα και αυτοί/ες για εμάς. Η στήριξη των πολιτικών κρατουμένων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγώνα για έναν κόσμο με θεμέλια την ελευθερία, την αλληλεγγύη, την ισότητα απέναντι σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης από άνθρωπο σε άνθρωπο και την λεηλασία του φυσικού κόσμου. Στεκόμαστε δίπλα σε αυτά που κρατούνται αιχμάλωτα στα κολαστήρια όλης της γης κάθε μέρα έχοντας στις καρδιές μας συνειδητά αυτόν τον νέο κόσμο.
Τον ίδιο αγώνα για ελευθερία δίνει και ο σύντροφος μας Γιάννης Μιχαηλίδης βάζοντας ως ανάχωμα το σώμα και την υγεία του προχωρώντας σε απεργία πείνας από την Δευτέρα 23/05/2022 με αίτημα την άμεση αποφυλάκισή του, αφού έχει εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί από το κράτος και συνεχίζει να κρατείται με εκδικητικούς όρους λόγω της αμετανόητης στάσης του.
Μακριά, λοιπόν, από ένα πλαίσιο ενδεδυμένο με φιλανθρωπικά χαρακτηριστικά δημιουργούμε διαύλους επικοινωνίας των μέσα με τους έξω και αντίστροφα, χτίζουμε σχέσεις ενεργές και αμφίδρομες. Μαζί, λοιπόν, με τις αμετανόητες και τους ανυπότακτους αυτού του κόσμου, ας γίνουμε η φωνή τους.

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΒΕΛΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών, συνέλευση Θεσσαλονίκης

Μοιραστείτε το άρθρο