4 χρόνια infolibre: Συνεχίζουμε αγωνιστικά!…

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το τριήμερο του infolibre για τα τέσσερα χρόνια από τη συγκρότησή του, με συμμετοχή πολύ αλληλέγγυου κόσμου, τόσο στις δύο ημέρες των εκδηλώσεων Πέμπτη και Σάββατο, όσο στο Rap live της Παρασκευής, όπου παραβρέθηκαν χιλιάδες στο χώρο του πάρκινγκ Πολυτεχνείου ΑΠΘ.

Η πρώτη μέρα (Πέμπτη) αφιερώθηκε στον απολογισμό και σχεδιασμό του infolibre. Πως κύλησαν αυτά τα τέσσερα χρόνια του συνεργατικού μιντιακού εγχειρήματός μας, ενός medios libres. Κατά πόσο κατάφερε να πετύχει αυτά που έθεσε από την αρχή και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κόσμου που κινείται σε δρόμους ελευθερίας και τη δημιουργία ενός κόσμου απελευθερωμένου.

Κατατέθηκαν πολλές προτάσεις για τη συνέχεια, την αναβάθμιση και στήριξή του, ώστε να ανταποκριθεί πληρέστερα στις τόσες ανάγκες κάλυψης της κοινωνικής καθημερινότητας, της δημόσιας σφαίρας, των κινηματικών κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων.

Η δεύτερη μέρα ήταν πλημμυρισμένη με νότες Rap στο live με τους Δύο_μηδέν_Δύο_μηδέν, Σειρένε 0-100, Κάτω από το Γείσο, risko, στο πάρκινγκ του Πολυτεχνείου ΑΠΘ, όπου παραβρέθηκαν χιλιάδες κόσμου.

Η τρίτη μέρα (Σάββατο) είχε τη διεξαγωγή συζήτησης σχετικά με τα ΜΜΕ σήμερα και την προπαγανδιστική προώθηση της κυρίαρχης ιδεολογίας και τις αντιστάσεις σε αυτά. Αλλά και την αναγκαιότητα αυτοοργανωμένης ελεύθερης ενημέρωσης – ένα αντάρτικο της πληροφορίας, κάνοντας ορατή την αντίσταση και την οικοδόμηση δομών πέρα από τη μέγγενη καπιταλισμού, κράτους και εξουσίας.

Το infolibre ευχαριστεί όλους όσους-ες-α συμμετείχαν, στήριξαν και συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην όλη διοργάνωση ώστε να είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί…

…και συνεχίζουμε στους δρόμους του αγώνα για την ενημέρωση από τα κάτω.

Φωτογραφίες από Nikolas Parissis

Φωτογραφίες από Ανθή Κ.

Φωτογραφίες από Βασίλη Σβαρνιά

Τέσσερα χρόνια infolibre

Μοιραστείτε το άρθρο