Τέσσερα χρόνια infolibre

📣Τέσσερα χρόνια infolibre

To infolibre είναι μια πρωτοβουλία από τα κάτω, που έχει ως βασικό άξονα ότι η ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό και κοινωνικό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας. Απορρίπτει την ανάθεσή της σε “επαγγελματίες” και συστημικά ΜΜΕ που ελέγχονται και εξυπηρετούν την εξουσία, το κράτος και τα οικονομικά
συμφέροντα.

Απόφασή μας είναι να υπηρετούμε μια ενημέρωση αδιαμεσολάβητη, ακηδεμόνευτη, ανεξάρτητη, που αφορά την κοινωνία, τους αγώνες, τις δράσεις, τα αιτήματα και τις δημιουργικές της προτάσεις, που συνήθως αποσιωπώνται από τα ΜΜΕ. Στόχος μας είναι να το κατορθώσουμε αυτό μέσα από την αυτοδιαχείριση, τη συνεργατική μορφή και με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες ισότιμης συμμετοχής.

Προσπαθούμε να αυτομορφωνόμαστε, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες μας, τις εκδηλώσεις που γίνονται στο χώρο μας, τη συμμετοχή μας στις κοινωνικές και κινηματικές δράσεις.

Στόχος μας είναι ένα μέσο επικοινωνίας και αμφίδρομης σχέσης με την κοινωνία και τους ανθρώπους της που ασφυκτιούν, αλλά σκέφτονται και κινούνται σε δρόμους ελευθερίας, αμφισβητούν, αντιστέκονται και αγωνίζονται με διαφορετικούς τρόπους για την κοινωνική απελευθέρωση και για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, για τα κοινά, για τα δημόσια αγαθά και όχι για το κράτος και τις αγορές. Μέσα στο ρεύμα ενός νέου κόσμου που γεννιέται και στα νέα συλλογικά κοινωνικά εγχειρήματα, και εμείς ένα εξ αυτών…

Ο ενημερωτικός μας ιστότοπος https://infolibre.gr/ βγήκε στον αέρα το Μάρτη του 2020, την ημέρα επιβολής της καραντίνας για τον covid. Ήταν κάτι που προετοιμάζαμε πολύ καιρό και επιλέξαμε τη συγκεκριμένη ημέρα για να απαντήσουμε στο φόβο και την υποταγή που το κράτος ήθελε να επιβάλει στην κοινωνία. Νωρίτερα, το Σεπτέμβρη του 2019 είχαμε δημιουργήσει τον κοινωνικό μας χώρο, στην περιοχή της Ροτόντας, με στόχο να είναι τόπος συνάντησης, αυτομόρφωσης, πολιτισμού, δημιουργίας των κοινωνικών σχέσεων και συμβολής στην ύφανση των αγώνων που οραματιζόμαστε.

🔺️Για να προχωρήσουν οι επόμενες δράσεις είναι σημαντική η συμβολή της κοινωνίας. Η διαδικασία του κοινωνικού ελέγχου θέλουμε να πάρει πιο σαφή και συστηματική μορφή. Γι’ αυτό, αποφασίσαμε, με αφορμή τη συμπλήρωση 4 ετών από την έναρξη του συλλογικού μας εγχειρήματος, να καλέσουμε σε τριήμερο εκδηλώσεων και δράσεων, από 28 έως 30 Μάρτη.

🔺️Στο πλαίσιο της διαφάνειας και της αμφίδρομης σχέσης με την κοινωνία, ενημερώνουμε ότι τα όποια έσοδα από τις δράσεις του τριημέρου, θα διατεθούν για την κάλυψη χρεών και εξόδων που έχουν προκύψει από την προηγούμενη 4χρονη λειτουργία του, ως μέσο ενημέρωσης και ως χώρος. Αυτά είναι δύσκολο να καλυφθούν από τις δικές μας συνεισφορές και την αλληλεγγύη από συλλογικότητες και ατομικότητες, που είναι οι μοναδικοί μας πόροι, καθώς έχουμε διακηρύξει ότι δεν δεχόμαστε χρηματοδοτήσεις από κράτος, εταιρίες, ιδιώτες. Στην περίπτωση που υπάρξει δυνατότητα, θα διατεθούν και για την εξασφάλιση εξοπλισμού και μέσων για τη συνέχιση του εγχειρήματος.

📢📣Το πρόγραμμα:

▪️Πέμπτη 28/3 – 19.00, στο χώρο του Infolibre, Eκδήλωση παρουσίασης απολογισμού του εγχειρήματος και προτάσεων για δράσεις και λειτουργία στο μέλλον

▪️Παρασκευή 29/3 –21.00RAP LIVE με Δύο_μηδέν_Δύο_μηδέν, Σειρένε 0-100, Κάτω από το Γείσο, risko, στο πάρκινγκ Πολυτεχνείου

▪️Σάββατο 30/3 – 19.00, στο χώρο του Infolibre, Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: “Αυτοοργανωμένη, ελεύθερη ενημέρωση απέναντι στη συστημική επιβολή της κυριαρχίας”.

Μοιραστείτε το άρθρο