Ελεύθεροι/ες/α οι/τα 49 συλληφθέντες/είσες/ντα, αναβολή του δικαστηρίου για 29/3 – εκατοντάδες βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια

Μετά από πολύωρη αναμονή για τους γονείς των 49 συλληφθέντων φοιτητών/τριών για τα γεγονότα της 16ης Μαρτίου στη ΣΘΕ, αλλά και του συγκεντρωμένου κόσμου που βρέθηκε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης σε αλληλεγγύη στα 49 συλληφθέντα, η αυτόφωρη διαδικασία αναβλήθηκε για της 29/03.

Κύριος λόγος για τον οποίο δόθηκε η αναβολή είναι η απουσία όλων των μαρτύρων κατηγορίας και των αστυνομικών που προέβησαν στις συλλήψεις των φοιτητών/τριών. Η παρουσία τους κρίθηκε καθοριστική στο δικαστήριο, διότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε η υπερασπιστική ομάδα των συλληφθέντων να εξετάσει τις κατηγορίες μέσω των οποίων προχώρησε η δίωξη των φοιτητών/ριών.

Όλα τα συλληφθέντα είναι ελεύθερα χωρίς όμως καμία εξήγηση σχετικά με την τριήμερη ταλαιπωρία και τις συλλήψεις τους από την αστυνομική επιχείρηση – επίδειξη δύναμης του Σαββάτου, μέσα σε ένα χρονικό πλαίσιο όπου η δίωξη αποπροσανατόλισε την κοινή γνώμη από τρέχοντα ζητήματα για τα οποία έπρεπε να δώσει εξηγήσεις η κυβέρνηση. Παράλληλα, είναι εμφανής η προσπάθεια τρομοκράτησης των φοιτητών/ριών από τους κρατικούς μηχανισμούς λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ώστε να λήξουν οι αγώνες που συνεχίζουν να δίνονται ενός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Χαρακτηριστικές εξάλλου είναι οι κυβερνητικές δηλώσεις των προηγούμενων ημερών σχετικά με τις δράσεις και τους αγώνες που δίνονται ενάντια στη συνολική επίθεση κράτους και κεφαλαίου.

Καθώς βγήκαν από το δικαστικό μέγαρο τα συλληφθέντα, βρέθηκαν ξανά με γονείς, φίλους/ες και αλληλέγγυους/ες όπου ακολούθησε πορεία εκατοντάδων ατόμων μέχρι το Α.Π.Θ. εν μέσω συνθημάτων.


Έφοδος των ΜΑΤ στη ΣΘΕ, πογκρόμ συλλήψεων φοιτητ(ρι)ών ΑΠΘ! Φθορές από τις αστυνομικές δυνάμεις

Ενημέρωση από τα 49 συλληφθέντα για την σημερινή πρόταση της εισαγγελίας και την παράταση της κράτησης τους

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα της ΣΘΕ, Δευτέρα 18/3 στις 11:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ καταγγέλλει: Αντίποινα από τις κατοχικές δυνάμεις του ιδιωτικού κεφαλαίου!

Μοιραστείτε το άρθρο