Έφοδος των ΜΑΤ στη ΣΘΕ, πογκρόμ συλλήψεων φοιτητ(ρι)ών ΑΠΘ! Φθορές από τις αστυνομικές δυνάμεις

Στην ενέργεια φοιτητ(ρι)ών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου να παρευρίσκονται στον πλάτανο των κτιρίων της ΣΘΕ το μεσημέρι του Σαββάτου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τα κτίρια και επενέβησαν. Εισέβαλαν μέσα στο κυρίως κτίριο σπάζοντας τα τζάμια από την είσοδο της σχολής, όπου άναυδοι φοιτητ(ρι)ες αντίκρυσαν διμοιρίες ΜΑΤ και ΕΚΑΜ να έχουν καταλάβει την είσοδο και συνέλαβαν 49 εξ αυτών οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΘ.

Είχε προηγηθεί η ενέργεια του νέου πρύτανη Χ. Φείδα να δηλώνει ότι: υπάρχει φθορά δημόσιας περιουσίας και η πολιτεία οφείλει να επέμβει. Ήταν το πράσινο φώς στις αστυνομικές δυνάμεις να πολιορκήσουν το ΑΠΘ και να επέμβουν. Μέσα στην κυβερνητική – κρατική πολιτική της καταστολής των φοιτητικών αγώνων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με την ΕΛ.ΑΣ. και την κυβέρνηση να δηλώνουν ότι θα επέμβουν σε κάθε κατάληψη εντός των δημόσιων πανεπιστημίων. Οι επεμβάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έρχονται σε μία περίοδο όπου στη δημοσιότητα έχει έρθει το θέμα με τις παράνομη λήψη email και τη χρήση για πολιτικούς σκοπούς από την Ασημακοπούλου.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και συγηκεντρώθηκαν πολλοί φοιτητ(ρι)ες στην πλατεία Χημείου, ενώ αργότερα καλέστηκε συγκέντρωση στην Καμάρα. Οι συγκεντρωθέντες έκαναν πορεία ενάντια στην αστυνομοκρατία στο Α.Π.Θ. και των εξωφρενικών συλλήψεων των συμφοιτητών/ριών τους, φτάνοντας στην πλατεία Χημείου όπου ενώθηκαν με όσους/ες παρευρίσκονταν ήδη εκεί. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης όπου πάνοπλες υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν απειλητικά προς τα άτομα που πραγματοποιούσαν πορεία και έμειναν για αρκετή ώρα και χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος στην οδό Φιλίππου.

Συγκεντρώσεις καλούνται για αύριο Κυριακή 17/3, στις 9:30 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Μοιραστείτε το άρθρο