Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα της ΣΘΕ, Δευτέρα 18/3 στις 11:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Το μεσημέρι στις 16/3 πραγματοποιούνταν μέρα επανοικειοποίησης του Πλατάνου έξω από το βιολογικό στα πλαίσια δράσεων της κατάληψης του Σ.Φ. Φυσικού. Πάνοπλες κατασταλτικές δυνάμεις όλων των ειδών (ΟΠΚΕ,ΜΑΤ) εισέβαλαν στον στενό του πλατάνου , ενώ ταυτόχρονα κάναν αποκλεισμό του κάμπους ΑΠΘ με στόχο να καταστείλουν και να εισβάλλουν στις κατειλημμένες σχολές. Κάναν επιχείρηση εντός της σχολής σπάζοντας και ρημάζοντας τους χώρους αλλά και τα στέκια των σχολών ( Στέκι Φυσικού, Στέκι στο Μαθηματικό) και προχώρησαν σε 49 συλλήψεις ατόμων. Για πολύ ώρα το κάμπους ήταν πολιορκημένο και πολλές είσοδοι αποκλεισμένες.

Η εκκένωση των κατειλημμένων σχολών της ΣΘΕ είναι η τρίτη των τελευταίων δύο μηνών. Οι σχολές τελούν υπό κατάληψη ενάντια στο νέο νομοσχέδιο ,που έχει ψηφιστεί, και προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά και ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση (Νομός πλαίσιο ,Νόμος 4777) που έρχεται να εντείνει τους ήδη υπάρχοντες ταξικούς φραγμούς. Ήρθε να χτυπήσει την κοινωνική βάση , αποκλείοντας όλο και περισσότερα άτομα (ελάχιστη βάση εισαγωγής) από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τρομοκρατώντας και καταστέλλοντας τον κόσμο που αγωνίζεται ( πειθαρχικά, διαγραφές). Το άσυλο αποτελεί κεκτημένο μακροχρόνιων κοινωνικών αγώνων. Τα τελευταία χρόνια , καταπατάται από τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους με σκοπό την καταστολή οποιασδήποτε φωνής αντίστασης υψωθεί απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που θέλει να κάνει τα πανεπιστήμια έναν αποστειρωμένο χώρο μετατροπής φοιτητών σε φτηνό εργατικό δυναμικό. Το κράτος σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές χρησιμοποιούν προσχήματα οπως η “ασφάλεια” των ατόμων στους πανεπιστημιακούς χώρους και η προστασία βιβλιοθηκών-φαντασμάτων για να δικαιολογήσουν την παρουσία των μπάτσων.

Οι καταλήψεις αποτελούν κέντρο αγώνα, πεδίο συνάντησης και ζύμωσης. Μέσα από πολιτικές, πολιτιστικές δράσεις το κάμπους και οι σχολές παραμένουν ζωντανοί χώροι, χώροι αγώνα, ενάντια στην στείρα και εντατικοποιημένη κανονικότητα. Απέναντι στην διαρκή επίθεση του κράτους και στη φίμωση των κοινωνικών αγώνων, συνεχίζουμε την δράση μας. Αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία, ενάντια στην υποτίμηση των πτυχίων και των ζωών μας και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το άσυλο των αγώνων. Ζωντανεύοντας τις καταλήψεις μας. Συμμετέχοντας στις γενικές συνέλευσεις. Στεκόμαστε αλληλέγγυα στο πλευρό των συμφοιτητ(ρι)ών μας και στον κόσμο που αγωνίζεται.

Παραμένουμε στις κατειλημμένες σχολές μας. Η κατάληψη της ΣΘΕ είναι ανοιχτή και συνεχίζει και καλούμε όλο τον κόσμο να την στηρίξει.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Δευτέρα 18/3 11:00.

Συντονιστική επιτροπή κατάληψης Φυσικού


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα 49 συλληφθέντα της 16/3 την Δευτέρα 18/3 στις 11:00 στα δικαστήρια

Το Σάββατο 16/3 ο σύλλογος φοιτητριών φυσικού καλούσε σε ημέρα επανακοιοποίησης στον πλάτανο του βιολογικού. Λίγη ώρα αργότερα μπάτσοι απέκλεισαν την είσοδο στο κάμπους και την κατειλημμένη ΣΘΕ και εκκένωσαν την κατάληψη συλλαμβάνοντας 49 συμφοιτήτριες και συμφοιτητές μας που βρισκόντουσαν μέσα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ

ΑΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

Ακολουθεί το κείμενο των συλληφθέντων:

“Χθες στην κατειλημμένη από τους φοιτητικούς συλλόγους ΣΘΕ, ήρθαν αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών (ΟΠΚΕ, ΔΕΛΤΑ, ΜΑΤ) και την εκκένωσαν συλλαμβάνοντας 49 άτομα.

Κατά την επιχείρηση τους έσπασαν το κτίριο, αφού πρώτα το πολιόρκησαν για ώρα.

Είναι η τρίτη εκκένωση στη σειρά κατειλημμένης σχολής μετά από δύο μήνες αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Μάλιστα αυτοί οι δύο σύλλογοι, Γεωλογίας και Φυσικού συνεχίζουν τον αγώνα ακόμα και αν έχει ψηφιστεί ο νόμος επιλέγοντας να καταλάβουν την σχολή τους.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια καταστολής στον αγώνα μας και αντιστεκόμαστε σε αυτήν.

Το πανεπιστήμιο ήταν, είναι και θα παραμείνει άσυλο στο οποίο έχουν συλλογικοποιηθεί πολλές αρνήσεις και καταφάσεις.

Αυτός ο νόμος που ψηφίστηκε αποτελεί ταξικό κόφτη για την κοινωνική βάση.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για ένα άσυλο αγώνα και ελευθεριών και γενικότερα ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας.

ΟΧΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ, ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ

ΤΑ 49 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ”

Πρωτοβουλία Φοιτητριών Ηλ-Μηχ


Στις 16/03 , στα πλαίσια επανοικειοποίησης του πλάτανου που πραγματοποιούνταν, ενώ το τμήμα γεωλογίας αλλά και άλλες σχολές της ΣΘΕ βρίσκονται υπό κατάληψη οι μπάτσοι ήρθαν να εκκενώσουν την σχολή μας. Το αποτέλεσμα αυτού είναι 49 συλλήψεις εκ των οποίων η μία είναι ενός συμφοιτητή μας.

ΣΥΓΓΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΣΤΥΛΗΦΘΡΝΤΑ ΤΗΣ ΣΘΕ , 11:00 Δικαστήρια

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Σ.Φ. Γεωλογίας


Το Σάββατο 16/3 στο ΑΠΘ συνέβαινε απο τον σύλλογο φυσικού επανοικειοποιηση του χώρου του Πλατάνου, δίπλα στη ΣΘΕ, η οποία ηταν κατειλημμενη στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στο νομο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Έπειτα μπατσοι καθε λογής εισέβαλαν στο καμπους και τελικά στη κατειλημμένη σχολή εκκενώνοντάς τη, σπάζοντας τζάμια και προσήγαγαν τον παρευρισκόμενο κόσμο, 49 ατομα στο σύνολο ,τα οποία στη συνέχεια μετατράπηκαν όλα σε συλλήψεις.

ΟΛΟΙ/ΕΣ/Α ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/3 ΣΤΙΣ 11:00

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ

ΤΟ ΆΣΥΛΟ ΑΝΉΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΠΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ

Μαρμάγκα, αντιπατριαρχική ομάδα


Κατά τη διάρκεια δράσεων επανοικειοποίησης της ΣΘΕ από τον Σ.Φ. Φυσικού, η αστυνομία εισέβαλε στο ΑΠΘ. Απέκλεισε τις παρακείμενες εισόδους και εκκένωσε την ΣΘΕ, η οποία τελεί υπό κατάληψη από τους Συλλόγους Φοιτητ(ρι)ών Φυσικού και Γεωλογίας, συλλαμβάνοντας 49 άτομα, φοιτητές/ριες και αλληλέγγυο κόσμο. Στηρίζουμε το κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στα άτομα που συνελήφθησαν, Δευτέρα 11:00 στα δικαστήρια.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ

Ανάρες, Ομάδα Δράσης & Αλληλεγγύης


Σάββατο 16/03 στα πλαίσια επανοικειοποίησης του Πλατάνου στο Βιολογικό του ΑΠΘ που είχε καλεστεί από το ΣΦ Φυσικού, μπάτσοι (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΕΚΑΜ, ασφαλίτες) εισβάλλουν στο χώρο του ΑΠΘ, περικυκλώνουν το campus, σπάνε την κεντρική και πλαϊνή είσοδο της ΣΘΕ, εκκενώνουν το υπό κατάληψη κτήριο της ΣΘΕ (από το ΣΦ Φυσικού, Βιολογίας, Γεωλογίας) και συλλαμβάνουν 49 άτομα, τα οποία κρατούνται στην ΓΑΔΘ. Παράλληλα, ο αλληλέγγυος κόσμος που βρισκόταν στην πλατεία χημείου και απαιτούσε την άμεση έξοδο των μπάτσων από το campus και την απελευθέρωση των ατόμων που βρισκόταν εντός ΣΘΕ, χτυπήθηκε και απωθήθηκε από τους μπάτσους. Οι κατηγορίες των συλληφθέντων από την εισαγγελία είναι για διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και για απείθεια τα 48 από τα 49, που αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ

ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM


Αύριο, Δευτέρα 18/3 στις 11:00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τους/τις συλληφθέντες/είσες της χθεσινής εισβολής της αστυνομίας στο ΑΠΘ και την εκκένωση της ΣΘΕ, οι οποίοι σήμερα πήραν της κατηγορίες της διατάραξης ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και απείθειας και αύριο περνάνε από αυτόφωρο

Χθες 16/3 κατά την διάρκεια δράσης επανοικειοποίησης του ΣΦ φυσικού στον πλάτανο του βιολογικού, ΜΑΤ και ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο ΑΠΘ. Αφορμή αποτέλεσε η αφαίρεση διαχωριστικού με λαμαρίνες στον χώρο του ασύλου.

Έπειτα βρεθήκαμε μπροστά σε μια τεράστιας κλίμακα αστυνομική επιχείρηση που είχε ως στόχο τόσο την εκκένωση της ΣΘΕ, όσο και την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων φοιτητών. Των ίδιων που εδώ και δύο μήνες βρίσκονται στις επάλξεις του φοιτητικού αγώνα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την ιδιωτικοποίηση την πανεπιστημίων. Βλέπουμε για ακόμη μια φορά τις κατασταλτικές κινήσεις του κρατικού μηχανισμού απέναντι στο ριζοσπαστικό φοιτητικό κίνημα που μεσα από τους ίδιους τους φοιτητικούς αγώνες αμφισβητεί συνολικά το σάπιο εξουσιαστικό κρατικό καπιταλιστικό σύστημα και τις εγγενείς του αντιφάσεις

Στα πλαίσια αυτής της βάρβαρης αστυνομικής επιχείρησης έγιναν 49 συλλήψεις με τις κατηγορίες της κατάληψης και της παρεμπόδισης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, με ξεκάθαρη στοχοποίηση προς τους καταληψίες φοιτητές. Ανάμεσα εξ αυτών βρίσκεται και ένας σύντροφος μας, μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδίας Συλλογικοτήτων.

Στην πραγματικότητα βλέπουμε για ακόμη μια φορά πως ο μόνος δρόμος είναι η ανυποχώρητη στάση στον οργανωμένο αναρχικό αγώνα απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η οργάνωση και αγώνας μέσα από ελευθεριακά σχήματα, γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις και συγκρούσεις ενάντια στην επιχειρηματικοποίηση των πανεπιστημίων και την κρατική καταστολή.

10-100-1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Τοπικός Συντονισμός Θεσ/νικης – ΑΠΟ-ΟΣ


Στις 16/3, στα πλαίσια ημέρας επανοικειοποίησης του Πλατάνου που πραγματοποιούνταν από τον σύλλογο φυσικού ,στο βιολογικό του ΑΠΘ και ενώ το τμήμα φυσικού, όπως και άλλα τμήματα της ΣΘΕ τελούσε υπό κατάληψη, μπάτσοι όλων των ειδών (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ ,ασφαλίτες) απέκλεισαν το κάμπους, εισβάλλοντας μέσα στο κτίριο της κατειλημμένης ΣΘΕ και συνέλαβαν 49 συμφοιτητά μας που βρισκόντουσαν στον χώρο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΑ ΤΗΣ ΣΘΕ , 11:00 Δικαστήρια

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ

Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Ιατρικής ΑΠΘ


Αύριο Δευτέρα 18/3 στις 11:00

για τους/τις 49 συλληφθέντες/είσες από την εισβολή της αστυνομίας στο άσυλο οι οποίοι σήμερα πήραν τις κατηγορίες για απείθεια και διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και αύριο θα περάσουν από αυτόφωρο

Χθες το μεσημέρι, κάθε λογής αστυνομικές δυνάμεις, εισέβαλλαν στο χώρο του ασύλου προσεγγίζοντας το σημείο στον πλάτανο του βιολογικού όπου ήταν δημόσια καλεσμένες δράσεις επαναοικειοποίησης του χώρου από τον Φ.Σ. Φυσικού. Έπειτα, αφού έσπασαν τον συγκεντρωμένο κόσμο και τον απώθησαν από το σημείο, στήθηκαν πέριξ της ΣΘΕ εντός και εκτός του πανεπιστημίου προχωρώντας σε εκκένωση του κτηρίου. Εκεί, οι μπάτσοι προσήγαγαν δεκάδες κόσμου που βρισκόντουσαν εντός του, ένας εκ των οποίων μέλος της ομάδας μας.

Είναι έκδηλη η μεθοδευμένη προσπάθεια που γίνεται από κράτος και ΜΜΕ για την διαστρέβλωση της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας. Μπορεί το νομοσχέδιο Πιερρακάκη να ψηφίστηκε, οι καταλήψεις όμως δεν έχουν τερματίσει όπως λένε στα πρωτοσέλιδα των φυλλάδων τους. Οι φοιτητικοί σύλλογοι και ο κόσμος του αγώνα συνολικά, συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την καταστολή και την υποβάθμιση των ζωών μας.

Χρέος μας, να μην αφήσουμε αναπάντητη καμία απόπειρα καταπάτησης του ασύλου και κανένα θρασύδειλο χτύπημα απέναντι στις καταλήψεις και στον κόσμο του αγώνα. Να υψώσουμε αντιστάσεις αλληλεγγύης απέναντι στη κρατική βαρβαρότητα.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ CAMPUS ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ

ΜΠΑΤΣΟΙ TV ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere


Στις 16/3, στα πλαίσια δράσης επανοικειοποίησης του Πλατάνου του Βιολογικού ΑΠΘ που πραγματοποιούνταν από τον Σύλλογο Φυσικού, και ενώ το τμήμα φυσικού και γεωλογικού τελούσαν υπό κατάληψη, μπάτσοι όλων των ειδών (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ΔΙΑΣ, ασφαλίτες) απέκλεισαν το κάμπους, εισέβαλλαν μέσα στο κτίριο της κατειλλημένης ΣΘΕ και συνέλαβαν 49 άτομα που βρισκόντουσαν μέσα στο κτίριο,ανάμεσα τους και άτομα από τη σχολή μας.

Αύριο,18/03 θα περάσουν από εισαγγελέα.Καλούμε σε συγκέντρωση στήριξης έξω από τα δικαστήρια στις 10:30

Να είμαστε όλες εκεί, να σταθούμε στο πλάι των συμφοιτητών και συντροφισσών μας και να συγκρουστούμε με την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και τους υπερασπιστές της!

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΜΑΣ

πρωτοβουλία φοιτητ(ρι)ών νομικής ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια


Όλοι στη συγκέντρωση στα δικαστήρια, Δευτέρα 18/3 στις 11:00 π.μ.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 16/3, καθώς φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιούσαν δράσεις στην κατειλημμένη σχολή της ΣΘΕ, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο άσυλο προβαίνοντας σε 49(!) συλλήψεις. Διμοιρίες κάθε είδους (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, Ασφάλεια) περικύκλωσαν τους φοιτητές που βρισκόντουσαν εκεί, αντιμετωπίζοντας τους ως τρομοκράτες. Η ΕΛ.ΑΣ., αφού απέκλεισε το κτήριο της ΣΘΕ (η οποία τελεί υπό κατάληψη από τους Συλλόγους Φυσικού, Γεωλογίας και Βιολογικού), τελικά έσπασε τις πόρτες και εισέβαλε στο κτήριο, συλλαμβάνοντας τους 49 φοιτητές που βρίσκονταν μέσα.

Το ρεσιτάλ κρατικής καταστολής, βέβαια, δεν ολοκληρώθηκε εκεί. Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και η καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών δεν έχει τέλος: το κτήριο της ΣΘΕ παρέμεινε αποκλεισμένο από τις διμοιρίες για αρκετές ώρες, ενώ η σήμανση συνέλεξε αποτυπώματα από όλους τους χώρους του κτηρίου. Με γρήγορα αντανακλαστικά, φοιτητές και αλληλέγγυοι συγκεντρωθήκαμε μπροστά από τη ΣΘΕ ενάντια στην εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ, καταγγέλλοντας την εκκένωση των καταλήψεων των σχολών μας και απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συναγωνιστές. Το υπουργείο επέλεξε να αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά τους φοιτητές σαν εγκληματίες. Καμία εντύπωση, όμως, δεν μας κάνει η όξυνση της καταστολής και η γιγάντωση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ., Χρυσοχοΐδης, είναι γνωστός για το δόγμα Νόμος και Τάξη που επιχειρεί να επιβάλλει εντός των πανεπιστημίων, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία. Άλλωστε, η κυβέρνηση βρίσκεται στριμωγμένη στον τοίχο (βλ. Τέμπη, κατάργηση του Άρθρου 16, αθώωση Μίχου κ.λπ.), γι’ αυτό προσπαθεί με χουντικού τύπου μεθόδους να σπάσει τους αγώνες μας. Στόχος της είναι να τρομοκρατήσει την αγωνιζόμενη νεολαία και να ξεμπερδέψει μια και καλή με τη δωρεάν εκπαίδευση.

Απέναντι σ’ αυτήν τη ζοφερή κατάσταση, το φοιτητικό κίνημα πρέπει να απαντήσει δυναμικά. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, σ’ αυτήν τη νέα χούντα. Το νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια μπορεί να ψηφίστηκε, ο αγώνας των φοιτητών όμως συνεχίζεται. Εδώ και δύο μήνες το φοιτητικό κίνημα δίνει ένα μεγαλειώδη αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Σε αυτόν τον δρόμο πρέπει και να συνεχίσουμε, με καταλήψεις, διαδηλώσεις, οργανώνοντας την μαζική αυτοάμυνα του κινήματος. Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και κάθε μνημονιακό ρετάλι που μας βυθίζει στην φτώχεια και εξαθλίωση. Ο αγώνας για την δημόσια δωρεάν παιδεία δεν τρομοκρατείται!

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  • ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ, ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ- ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη


Το Σάββατο 16/3 ο σύλλογος φοιτητριών φυσικού καλούσε σε ημέρα επανακοιοποίησης στον πλάτανο του βιολογικού. Λίγη ώρα αργότερα μπάτσοι όλων των ειδών περικύκλωσαν την κατειλημμένη ΣΘΕ και εκκένωσαν την σχολη μας συλλαμβάνοντας 49 συμφοιτήτριες/ες μας οι οποίοι βρισκόντουσαν μέσα. Οι σχολές είναι οι φυσικοί μας κοινωνικοί χώροι και μέσα σε αυτές δεν έχει θέση κανενός είδους μπάτσος και το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει ένα άσυλο για κάθε καταπιεσμένο και αγωνιζόμενο υποκείμενο. Η τρίτη εκκενωση κατάληψης φοιτητικών συλλόγων τους τελευταίους 2 μήνες, είναι ξεκάθαρη απόπειρα καταστολής των φοιτητικών αγώνων απέναντι στους ταξικούς φραγμούς και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Ο νόμος ο οποίος πέρασε τις προηγούμενες ημέρες έρχεται να οξύνει και άλλο την καταπίεση της κοινωνικής βάσης καθώς θα αποκλείει από την παιδεία τους μη προνομιούχους, την ίδια ώρα που το 1/3 των μαθητών μένει εκτός πανεπιστημίου λόγω ΕΒΕ. Οι νόμοι ωστόσο πέφτουν με τη συνέχιση των αγώνων για δημόσια δωρεάν παιδεία και ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό προς όλη την κοινωνία μακριά από εταιρίες,μπατσους και έρευνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Όλοι/όλες/όλα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, αύριο, Δευτέρα στις 11:00 στα δικαστήρια.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΑ 49 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΝΆΝΤΙΑΣΤΗΝ ΕΚΠ. ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΙΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ

Πρωτοβουλία φοιτητριών Μαθηματικού ΑΠΘ


!!ΑΥΡΙΟ ΟΛΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 11:00!!!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα 49 συλληφθέντα της 16/3 την Δευτέρα 18/3 στις 11:00 στα δικαστήρια

Χθες το μεσημέρι κατά την διάρκεια δράσης επανοικειοποίησης χώρου εντός του campus από τον σύλλογο φοιτητ(ρι)ών Φυσικού πραγματοποιήθηκε αστυνομική εισβολή, καταπατώντας για άλλη μια φορά το άσυλο, με αποτέλεσμα την σύλληψη 49 ατόμων που βρίσκονταν στον χώρο, φοιτητ(ρι)ών και μη.

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ CAMPUS ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αυτόνομο Σχήμα Πολιτικών Μηχανικών


Το μεσημέρι του Σαββάτου 16/03,είδαμε για άλλη μία φορά τις διαθέσεις κράτους απέναντι σε κάθε μορφή αγώνα εντός των πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια επανοικειοποιησης του Πλατάνου στο βιολογικό του ΑΠΘ, δράση οργανωμένη από τον σύλλογο φυσικού ,αστυνομική διμοιρία των ματ προσέγγισε το σημείο. Αφού απομάκρυναν μέρος του συγκεντρωμένου κόσμου, αστυνομικές δυνάμεις κάθε λογής (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ασφαλιστές), απέκλεισαν το κάμπους και εισέβαλαν στην κατειλημμένη, απο τους φοιτητικούς συλλόγου του φυσικού,γεωλογίας και βιολογικού ,ΣΘΕ εκκενωνοντας τη, σπάζοντας την είσοδο και συλλαμβάνοντας τον κόσμο που βρισκόταν εντός του κτιρίου. Οι συλλήψεις έφτασαν τις 49.Σαν να μην ήταν ήδη αρκετή η εκκένωση καταλήψεων φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων,η αστυνομία κατέλαβε για ώρες το κτίριο για να μαζέψει δακτυλικά αποτυπώματα απ’όλη τη σχολή,θέλοντας προφανώς να στήσει μία βάση δεδομένων με στοιχεία αγωνιζόμενων (και όχι μόνο) φοιτητών. Φαίνεται πως η υπεράσπιση των κατειλημμένων αλλά και του δημόσιου χώρου του πανεπιστημίου αντιμετωπίζεται με τις πολιτικές πειθαρχήσης και καταστολής, που συναντάμε όλο και συχνότερα.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στα 49 συλληφθέντα και καλούμε σε συγκέντρωση, το πρωί της Δευτέρας 18/03 έξω από τα δικαστήρια.

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

EΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΙΓΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ,ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΙΑ,ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ,ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Φάμπρικα Υφανέτ


Το Σάββατο 16/3 ενώ πραγματοποιείται δράση επανοικειοποίησης του Πλατάνου από τον φοιτητικό σύλλογο φυσικού, μπάτσοι όλων των ειδών ( Ματ , ΟΠΚΕ, ασφαλιτες,ΔΙ.ΑΣ) , εισβάλλουν στην κατειλημμένη Σ.Θ.Ε. όπου προσαγαγουν τις 49 συντρόφισσες/ους που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στο κτήριο. Αργότερα μαθαίνουμε ότι όλες οι προσαγωγές μετατρέπονται σε συλλήψεις.
Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια το κράτος συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση στους αγωνιζόμενους φοιτητές (και μη). Απέναντι στο πανεπιστήμιο των ταξικών φραγμών, της αποστειρωμενης “εκπαίδευσης” και του ζόφου οι καταλήψεις, πέρα από μέσο πάλης, αποτελούν ανάσες ελευθερίας δίνοντας ζωντάνια σε ένα νεκρωμενο πανεπιστήμιο, που έχει μετατραπεί σε εργοστάσιο παραγωγής φθηνού εργατικού δυναμικού.
Εμείς από μεριάς μας, θα στεκόμαστε πάντα απέναντι στην σαπίλα αυτού του κόσμου και στο κράτος και τα τσιράκια του (τα σκουπίδια της ΕΛ.ΑΣ) . Θα είμαστε δίπλα σε κάθε αγωνιστή/ρία που διεκδικεί τα αυτονόητα, δείχνοντας τους την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 49 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Συμβούλιο Αναρχικών


Ανακοίνωση απο τους φοιτητικούς συλλόγους Γεωλογίας – Φυσικού, σχετικα με την εισβολή της αστυνομίας στην κατειλημμένη ΣΘΕ.

“Το μεσημέρι στις 16/3 πραγματοποιούνταν μέρα επανοικειοποίησης του Πλατάνου έξω από το βιολογικό στα πλαίσια δράσεων της κατάληψης του Σ.Φ. Φυσικού. Πάνοπλες κατασταλτικές δυνάμεις όλων των ειδών (ΟΠΚΕ,ΜΑΤ) εισέβαλαν στον στενό του πλατάνου , ενώ ταυτόχρονα κάναν αποκλεισμό του κάμπους ΑΠΘ με στόχο να καταστείλουν και να εισβάλλουν στις κατειλημμένες σχολές. Κάναν επιχείρηση εντός της σχολής σπάζοντας και ρημάζοντας τους χώρους αλλά και τα στέκια των σχολών ( Στέκι Φυσικού, Στέκι στο Μαθηματικό) και προχώρησαν σε 49 συλλήψεις ατόμων. Για πολύ ώρα το κάμπους ήταν πολιορκημένο και πολλές είσοδοι αποκλεισμένες.

Η εκκένωση των κατειλημμένων σχολών της ΣΘΕ είναι η τρίτη των τελευταίων δύο μηνών. Οι σχολές τελούν υπό κατάληψη ενάντια στο νέο νομοσχέδιο ,που έχει ψηφιστεί, και προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά και ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση (Νομός πλαίσιο ,Νόμος 4777) που έρχεται να εντείνει τους ήδη υπάρχοντες ταξικούς φραγμούς. Ήρθε να χτυπήσει την κοινωνική βάση , αποκλείοντας όλο και περισσότερα άτομα (ελάχιστη βάση εισαγωγής) από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τρομοκρατώντας και καταστέλλοντας τον κόσμο που αγωνίζεται ( πειθαρχικά, διαγραφές). Το άσυλο αποτελεί κεκτημένο μακροχρόνιων κοινωνικών αγώνων. Τα τελευταία χρόνια , καταπατάται από τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους με σκοπό την καταστολή οποιασδήποτε φωνής αντίστασης υψωθεί απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που θέλει να κάνει τα πανεπιστήμια έναν αποστειρωμένο χώρο μετατροπής φοιτητών σε φτηνό εργατικό δυναμικό. Το κράτος σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές χρησιμοποιούν προσχήματα οπως η “ασφάλεια” των ατόμων στους πανεπιστημιακούς χώρους και η προστασία βιβλιοθηκών-φαντασμάτων για να δικαιολογήσουν την παρουσία των μπάτσων.

Οι καταλήψεις αποτελούν κέντρο αγώνα, πεδίο συνάντησης και ζύμωσης. Μέσα από πολιτικές, πολιτιστικές δράσεις το κάμπους και οι σχολές παραμένουν ζωντανοί χώροι, χώροι αγώνα, ενάντια στην στείρα και εντατικοποιημένη κανονικότητα. Απέναντι στην διαρκή επίθεση του κράτους και στη φίμωση των κοινωνικών αγώνων, συνεχίζουμε την δράση μας. Αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία, ενάντια στην υποτίμηση των πτυχίων και των ζωών μας και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το άσυλο των αγώνων. Ζωντανεύοντας τις καταλήψεις μας. Συμμετέχοντας στις γενικές συνέλευσεις. Στεκόμαστε αλληλέγγυα στο πλευρό των συμφοιτητ(ρι)ών μας και στον κόσμο που αγωνίζεται.

Παραμένουμε στις κατειλημμένες σχολές μας. Η κατάληψη της ΣΘΕ είναι ανοιχτή και συνεχίζει και καλούμε όλο τον κόσμο να την στηρίξει.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Δευτέρα 18/3 11:00.

Συντονιστικές επιτροπές καταλήψεων Φυσικού, Γεωλογικού”

Ελευθεριακό Σχήμα Πα.Μακ.



Μοιραστείτε το άρθρο