Συλλήψεις αστυνομικών για μεταφορά ναρκωτικών στην Ηγουμενίτσα και συλλήψεις τεσσάρων συνοριοφυλάκων για βασανισμό μετανάστη στην Αμυγδαλέζα

Ημέρα συλλήψεων για τα σώματα ασφαλείας στη χώρα καθώς δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν εν ώρα υπηρεσίας στην Ηγουμενίτσα μεταφέροντας πάνω από 102 κιλά κάνναβης, με τον ένα να εντοπίζεται σε υπηρεσιακό όχημα  και να συλλαμβάνεται μετά από την πρόκληση τροχαίου εντός της πόλης με συνεπιβάτη έναν ιδιώτη. Ο συνάδελφος του εντοπίστηκε σε διαφορετικό σημείο. Τέσσερις συνοριοφύλακες στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Αμυγδαλέζας συνελήφθησαν έπειτα από καταγγελία μετανάστη για ξυλοδαρμό.

Στην Ηγουμενίτσα σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας συνελήφθησαν 2 αστυνομικοί και ένας ιδιώτης για μεταφορά πάνω από 102 κιλών κάνναβης. Οι δύο αστυνομικοί ήταν αρχιφύλακες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας ηλικίας 41 και 50 ετών. Στα πλαίσια επιχείρησης εντοπίστηκε ο 41χρονος να οδηγεί υπηρεσιακό όχημα ενώ ώρα υπηρεσίας και δόθηκε σήμα στάσης. Ο οδηγός με τον ιδιώτη συνεπιβάτη συνέχισε την πορεία του εντός της πόλης της Ηγουμενίτσας και ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος και τη φθορά τριών αυτοκινήτων. Ακολούθησε έλεγχος όπου εντοπίστηκαν τα 19 δέματα με την κάνναβη και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και η σύλληψη του συνεργάτη του σε διαφορετικό σημείο στη Θεσπρωτία.

Τέσσερις συνοριακοί φύλακες οι οποίοι υπηρετούν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Αμυγδαλέζας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα καθώς συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτη για κατά περίπτωση βασανιστήρια και συνέργεια σε βασανιστήρια. Είχε προηγηθεί καταγγελία μετανάστη ο οποίος έφερε τραύματα στο πρόσωπο και το σώμα του από το βασανισμό. Σύμφωνα με τη δικογραφία οι δύο κατηγορούνται ότι χτύπησαν βάναυσα τον καταγγέλλοντα και οι άλλοι δύο ενώ βρίσκονταν μπροστά στο βασανισμό δεν έκαναν τίποτα για να τους αποτρέψουν.

Μοιραστείτε το άρθρο