Αντιρατσιστικές διαδηλώσεις για την 16η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αθήνα: Στις 14:00 στην πλατεία Κοτζιά και στις 15:00 στην πλατεία Ομονοίας

Θεσσαλονίκη: Στις 12:00 στο άγαλμα Βενιζέλου


ΑΘΗΝΑ

Όλοι στην αντιρατσιστική κινητοποίηση για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού: Σάββατο 16/3, 14:00, πλ. Κοτζιά

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Εργάτες, ντόπιοι και μετανάστες παλεύουμε με κοινούς αγώνες

ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ-ΝΑΤΟ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

H Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού είναι μια αφορμή να αντισταθούμε στις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ειδικά το πιο αδύναμο κομμάτι τους, οι μετανάστες και πρόσφυγες. Σε μια ΕΕ-Φρούριο, οι κατατρεγμένοι γίνονται πιόνια των ιμπεριαλιστικών παιχνιδιών, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σηκώνουν την ακροδεξιά τους σημαία, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές παίζουν τον ρόλο του «προοδευτικού», αλλά τα χέρια τους είναι βουτηγμένα στο αίμα: δολοφονικές επαναπροωθήσεις, ανθρωποκυνηγητά προσφύγων σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα και μια απάνθρωπη πολιτική συνέχισης του πολέμου, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα 2 χρόνια πολέμου στην Ουκρανία και την μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία, που συνεχίζει ανελέητη, αυτή του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού.

Όλο και πιο ανοιχτά τα αστικά επιτελεία της «πολιτισμένης» Ευρώπης εφαρμόζουν τις πιο μισάνθρωπες και ρατσιστικές πολιτικές, παραγνωρίζοντας κάθε έννοια «ανθρώπινου δικαιώματος», με ρητορική για την (ναζιστικής έμπνευσης) «ανωτερότητα των ευρωπαϊκών αξιών», που μετουσιώνεται στην δαιμονοποίηση των μουσουλμάνων και γενικά των άλλων φυλών/λαών. Οι μεγαλύτεροι σφαγείς στην ιστορία, οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, είναι αυτοί που τολμάνε να μιλάνε για «απολίτιστους» λαούς! Η στήριξη στο σιωνιστικό Ισραήλ στη γενοκτονία δίχως τέλος στην Γάζα, όπως και η δημιουργία άλλων πολεμικών μετώπων στην Μ. Ανατολή στο παρελθόν (Συρία, Λιβύη κ.ά.), είναι αναπόφευκτο να γεννάνε κατατρεγμένους που προσπαθούν να ξεφύγουν από την φρίκη του πολέμου,την ιμπεριαλιστική λεηλασία, την περιβαλλοντική καταστροφή, ή τα δικτατορικά/αυταρχικά καθεστώτα – που για όλα οφείλονται οι ιμπεριαλιστές. Η ΕΕ κρύβεται μπροστά στα δικά της εγκλήματα και εργαλειοποιεί τους μετανάστες με δύο τρόπους: για να εισρέουν φθηνά εργατικά χέρια, με τους μετανάστες πολίτες «δεύτερης κατηγορίας», και για να τους καθιστά το «μαύρο πρόβατο» για όλη την κρίση του συστήματος, εκτονώνοντας και αποπροσανατολίζοντας την οργή των «από κάτω». Τα σχέδια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για το μεταναστευτικό δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα την Ακροδεξιά: π.χ. τα σχέδια της Βρετανίας για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα, ή του Μακρόν στη Γαλλία με το νέο αντιμεταναστευτικό νόμο που επιβάλει στους μετανάστες εργάτες να παραμείνουν κάτω από «ειδικό καθεστώς» επιτήρησης και τρομοκρατίας. Έτσι έχουν φουντώσει τους ακροδεξιούς και φασίστες, που χτίζουν πολιτικές καριέρες πάνω στην ξενοφοβία.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ

Από το συρφετό αυτό δεν μπορούσε να λείπει και η κυβέρνηση της ΝΔ (όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), που αποδεικνύεται ο πιο πιστός φίλος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, κάνοντας σημαία την ισχυρή φύλαξη των συνόρων από τις «απειλές» των εξαθλιωμένων προσφύγων. Η λύση όλων αυτών των κυβερνήσεων, σήμερα του Μητσοτάκη, χθες του Τσίπρα, όλων των ομοίων τους στην ΕΕ, σχετικά με την «προσφυγική κρίση» (όπως κυνικά ονομάζουν το δράμα ) ήταν πάντα η βία, η καταστολή – και όλα αυτά αφού πρώτα παρείχαν γη και ύδωρ στους ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές για να λεηλατήσουν και να ισοπεδώσουν τις χώρες προέλευσης των προσφύγων. Αυτή η πολιτική τους ευθύνεται για τερατώδη εγκλήματα, όπως χαρακτηριστικά έγινε με τους εκατοντάδες μετανάστες που πνίγηκαν στην Πύλο το καλοκαίρι. Τώρα, η κυβέρνηση με την τροπολογία Καιρίδη, ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα γίνει «μπείτε σκύλοι αλέστε» και προχωρά σε δήθεν νομιμοποίηση των μεταναστών με βάση τα συμφέροντα των επιχειρήσεων για φτηνό εργατικό δυναμικό. Το μόνο δικαίωμα που θα έχουν οι μετανάστες θα είναι να δουλεύουν και αν δεν γίνεται αυτό θα απελαύνονται κατευθείαν(!), κάνοντάς τους έρμαια εργοδοτικών εκβιασμών. Γνωρίζουμε καλά πως οι κυβερνητικές «νομιμοποιήσεις» σημαίνουν θεσμικό ρατσισμό, κατηγοριοποίηση, διαίρεση και έλεγχο των εργαζομένων. Καπιταλιστές και αστικό κράτος θέλουν να αποκτήσουν απόλυτη ελευθερία στη διαχείριση της εργατικής δύναμης: ένας θανάσιμος κίνδυνος για τους εργαζόμενους. Ετοιμάζονται μάλιστα για νέα συμφωνία-«σκλαβοπάζαρο» με χώρες της Ασίας!

Γι’ αυτό, εργαζόμενοι και νεολαία χρειάζεται να ορθώσουμε ένα τείχος ενάντια στους πραγματικούς-ταξικούς εχθρούς μας. Τους ιμπεριαλιστές ΕΕ και ΗΠΑ, τις αστικές κυβερνήσεις και τους μεγαλοκαπιταλιστές που μας πίνουν το αίμα και μας καταδικάζουν να ζούμε σε καθεστώς αναξιοπρέπειας και εξαθλίωσης.

Μοναδική λύση στον εφιάλτη της προσφυγιάς είναι να παλέψουμε από κοινού με τους μετανάστες, τα ταξικά αδέρφια μας, ενάντια στις πολιτικές που φορτώνουν την κρίση του συστήματος στην εργατική τάξη, τον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους του που ισοπεδώνει τους λαούς. Να αναδείξουμε ως αρχές της κοινωνίας μας την ταξική αλληλεγγύη και ενότητα, με τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών για αξιοπρεπή ζωή χωρίς πολέμους, διακρίσεις, φτώχεια.

  • Πλήρης νομιμοποίηση των μεταναστών – Ίσα δικαιώματα για όλους
  • Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης – Να διαλύσουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.
  • Διάλυση της Frontex – Έξω από ΕΕ-Ευρώ-ΝΑΤΟ
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη! – Καμία συμμετοχή στον πόλεμο
  • Να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι για το έγκλημα στην Πύλο

ΟΚΔΕ


Το 2024, συνεχίζουμε να είμαστε μάρτυρες αυξανόμενης βίας στα σύνορα. Βία που υλοποιείται μέσω της επέκτασης των στρατιωτικοποιησης στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ασφαλείς ή νόμιμες διαδρομές για όσες και όσους προέρχονται από τον Παγκόσμιο Νότο. Όλο αυτό λειτουργεί συνδυαστικά με την εντεινόμενη, συστηματική ποινικοποίηση των μεταναστ(ρι)ών που αψηφούν το ρατσιστικό και ταξικό συνοριακό καθεστώς. Στην Ελλάδα, πάνω από τα μισά του πληθυσμού των φυλακών αποτελούνται από μετανάστες, ενώ ο δεύτερος συνηθέστερος λόγος φυλάκισης είναι η λεγόμενη “διευκόλυνση παράνομης εισόδου”. Όπως φαίνεται συχνά με τα ναυάγια στο Αιγαίο και το Ιόνιο, αυτές οι βίαιες πολιτικές αναγκάζουν τους ανθρώπους να ακολουθήσουν πιο επικίνδυνες διαδρομές για να παρακάμψουν τις ελληνικές πρακτικές επαναπροώθησης (pushback) και ποινικοποίησης. Το αποτέλεσμα είναι συχνά θανατηφόρο, όπως είδαμε το καλοκαίρι του 2023, όταν εκατοντάδες μετανάστ(ρι)ες πνίγηκαν στο ναυάγιο της Πύλου. Ήδη φέτος, εκατοντάδες έχουν πεθάνει στη Μεσόγειο, η οποία έχει γίνει νεκροταφείο μεταναστ(ρι)ών, οι θάνατοι των οποίων φαίνεται να έχουν γίνει αποδεκτοί από τους ευρωπαίους πολιτικούς ως ασήμαντοι ή ως αναγκαίο κόστος για τη διατήρηση των ευρωπαϊκών συνόρων τύπου Απαρτχάιντ. Είναι ξεκάθαρο: αυτοί οι θάνατοι δεν είναι τυχαίοι, αλλά ρατσιστικές δολοφονίες στα χέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της FRONTEX, της ελληνικής κυβέρνησης, της ελληνικής Ακτοφυλακής, των συνοριακών και αστυνομικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν βία και εξευτελισμό σε όσους/όσες μετακινούνται. Ανεξάρτητα από αυτό, οι άνθρωποι συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να μεταναστεύουν, να αγωνίζονται για την ελευθερία της μετακίνησης. Συχνά, δεν έχουν άλλη επιλογή.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της συνεχιζόμενης γενοκτονίας στην Παλαιστίνη, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί βία κατά των Παλαιστινίων στα σύνορά της αλλά και εντός αυτών. Το ελληνικό κράτος έχει συνάψει πολλές οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες και διεξάγει διαρκώς στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ την τελευταία δεκαετία, ενώ συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και προσφέρει τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις της στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. η ενοχή του ελληνικού κράτους στην καταπίεση του παλαιστινιακού λαού είναι σαφής. Την ίδια ώρα μάλιστα, το ελληνικό κράτος και το λιμενικό επαναπροωθουν βίαια Παλαιστινίες/ους στο Αιγαίο, ενώ τους στοχοποιουν και στα camps και τις πόλεις εντός της Ελλάδας.

Στις 18 Μαρτίου 2024 συμπληρώνονται 8 χρόνια από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, μια συμφωνία-τομή για την εξωτερίκευση του ελέγχου των συνόρων από την Ελλάδα στην Τουρκία. Η συμφωνία αυτή σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεργάζεται με την Τουρκία για να “κρατήσει” τους μετανάστες έξω από την ΕΕ και να στέλνει όσους ανθρώπους δεν αναγνωρίζονται ως αιτούντες άσυλο πίσω στην Τουρκία. Σε αντάλλαγμα, η ΕΕ δέχεται συγκεκριμένους πρόσφυγες από την Τουρκία και αίρει ορισμένες απαιτήσεις θεώρησης για τους Τούρκους πολίτες. Η Τουρκία χρησιμοποιεί μέρος των χρημάτων της ΕΕ από αυτή τη συμφωνία για στρατιωτικούς σκοπούς κατά του Κουρδικού κινήματος απελευθέρωσης, αλλά και για την ιμπεριαλιστική κατοχή τμημάτων της κουρδικής περιοχής στη βορειοανατολική Συρία, η οποία ανάγκασε ακόμη περισσότερους ανθρώπους να εξοριστούν. Επίσης,από το 2021 η Ελλάδα έχει κηρύξει την Τουρκία ασφαλή χώρα και έχει εισαγάγει μια “διαδικασία μη αποδοχής” που απευθύνεται σε συγκεκριμένες εθνικότητες: Συρία, Αφγανιστάν, Σομαλία, Πακιστάν και Μπαγκλαντές, θέτοντας περαιτέρω εμπόδια στην πρόσβαση τους σε στέγαση, εργασία, υγειονομική περίθαλψη και θεμελιώδη δικαιώματα.

Σε μια χρονιά που συνέβητο μεγαλύτερο ναυάγιο στην Ελλάδα, καθώς και οι πυρκαγιές που έκαψαν το δάσος της Δαδιάς, σκοτώνοντας 18 μετανάστες που κρύβονταν από τις ελληνικές αρχές, συνεχίζουμε να βλέπουμε τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς στην Ελλάδα να κατηγορούν τους ανθρώπους που μετακινούνται, για τους θανάτους τους και να τους αποδίδουν την ευθύνη για τις κρατικές ευθύνες. Οι μετανάστ(ρι)ες ήταν αυτές/οί που κατηγορήθηκαν ότι έβαλαν τις φωτιές στην περιοχή του Έβρου, με το κράτος να αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των πυροσβεστικών υπηρεσιών και να συνεχίζει να αρνείται τους κλιματικους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, προτιμώντας αντ’ αυτού να χρησιμοποιεί τη ρατσιστική τακτική της επίρριψης ευθυνών στους μετανάστες. Με τον ίδιο τρόπο, το ελληνικό κράτος κατηγορεί 9 από αυτούς που διασώθηκαν από την Πύλο, καθώς και χιλιάδες άλλους τα τελευταία χρόνια, ως “διακινητές”, κατηγορώντας δηλαδή ανθρώπους που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να περάσουν τα σύνορα. Αυτές οι προσεγγίσεις θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τόσο των μεταναστ(ρι)ών όσο και των ντόπιων. Είναι ζωτικής σημασίας να δράσουμε τώρα, να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, ντόπιες και μετανάστες, να ενισχύσουμε τις κοινότητές μας, να καταπολεμήσουμε τους ρατσιστικούς διαχωρισμούς και να ανοίξουμε το δρόμο για το μέλλον για το οποίο αγωνιζόμαστε.

Σταματήστε τα pushbacks και τη βία στα σύνορα! Ενάντια στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και σε όλους τους πολέμους για τη μετανάστευση!

Απαιτούμε να σταματήσουν τα pushbacks, η βία στα σύνορα, οι απελάσεις, οι συστηματικές απορρίψεις ασύλου και η απανθρωποποίηση των μεταναστ(ρι)ών!

Στεκόμαστε στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται ενάντια στην καταπίεση των συνόρων και των κρατών, για το δικαίωμα τους στην ελευθερία μετακίνησης, στη ζωή και την αξιοπρέπεια.

Ανοιχτή συνέλευση έναντια στα pushbacks και τη συνοριακή βία

In 2024, we continue to witness an increase of border violence, realised through the ongoing expansion of securitised and militarised controls at Europe’s external borders, and resulting in no safe legal routes for people coming from the Global South. This is paired with the ongoing and systematic criminalisation of people on the move who defy the racist and classist migration regime’s attempts to control them. In Greece, more than half of the prison population is made up of migrants, and the second most common reason for imprisonment is so-called ‘facilitation of illegal entry’. As we see far too often, with shipwrecks in the Aegean Sea and Ionian Sea, these violent policies mean people are forced into more dangerous routes to circumvent Greek pushback and criminalisation practices. The result is often deadly, as we saw in the summer of 2023, with hundreds of people losing their lives after the Pylos shipwreck. Already this year, hundreds have died in the Mediterranean, which has become a graveyard for racialised migrants, whose deaths appear to have been accepted by European politicians as both unimportant and a necessary cost for the maintenance of Europe’s borders and resulting Global Apartheid of mobility. It is clear: these deaths are not accidental but are racist murders at the hands of the European Commission, FRONTEX, the Greek Government, the Hellenic Coast Guard, border and police forces across Europe who continue to violently criminalize and dehumanize people on the move. Regardless, and in the face of violent attempts to deny it, people will continue to migrate, to struggle for freedom of movement. Often, there is no other option.

At the same time, Greece is at the forefront of the ongoing genocide in Palestine, enacting violence against Palestinians at – and inside – its borders. The greek state has made many financial and military agreements and conducted military exercises with Israel in the last decade, in addition to its standing participation in military operations at in the Red Sea and the broader region, and the NATO bases it offers to USA and its allies.Its culpability in the oppression of the Palestinian people is clear. As well, the Greek state and Hellenic Coast Guard continue to perform violent pushbacks of Palestinians in the Aegean Sea, also targeting them in the camps and cities within greece.

The 18th of March 2024 marks 8 years since the EU-Turkey Statement, a key policy in the externalisation of border control from Greece to Turkey. The policy means that the European Union has an agreement with Turkey to “keep” migrants out of EU and to send those people who are not recognised as asylum seekers back to Turkey. In exchange, the EU accepts and resettles selected refugees from Turkey and lifted some visa requirements for Turkish citizens. Turkey has used part of the EU money from this deal for military purposes against the Kurdish Freedom Movement and for the imperialist occupation of parts of the Kurdish region in Northeast Syria, which forced even more people into exile. Additionally, since 2021, Greece has declared Turkey a safe country and introduced an “inadmissibility procedure” aimed at specific nationalities: Syria, Afghanistan, Somalia, Pakistan and Bangladesh, placing further barriers on access to accommodation, work, healthcare, and fundamental rights for racialised migrants.

In a year that has seen the largest shipwreck in Greece, as well as intense wildfires that burnt down the Dadia forest, killing 18 migrants who were hiding from the greek authorities, we continue to see the media and politicians in Greece blaming people on the move for their own deaths and scapegoating them for state failures. Migrants were accused of setting the fires in the Evros region, with the state refusing to accept responsibility for their ongoing underfunding of fire services, and continuing to deny the climate risks Greece is facing as fires increase every year, preferring to use the racist tactic of blaming migrants instead. In the same way, the greek state is accusing 9 of those rescued from Pylos, as well as thousands more in the last few years, as “smugglers”, blaming migrants who risk their lives to cross the borders. These approaches place the lives of locals and migrants at risk. It is crucial that we act now, to defend ourselves, locals and migrants, strengthen our communities, fight racist divisions, and to pave the way for the future we continue to struggle for.

Stop Pushbacks and Border Violence! Against the EU-Turkey Deal and all the wars on migration!

We demand an end to pushbacks, border violence, deportations, systematic rejections of asylum and the dehumanization of people on the move!

We stand with all of those struggling against the oppression of borders and states, and affirm the right to the freedom of movement, life and dignity for all!

Open Assembly against pushbacks and border violence


Εμείς, Solidarity with Migrants υποστηρίζουμε το κάλεσμα της Συνέλευσης στην Αντιρατσιστική Πορεία το Σάββατο 16 του μήνα στις 14:30. Ως συνέλευση με πολιτική βάση τον Αντιρατσισμό, υποστηρίζουμε αυτό το κάλεσμα.

Θέλουμε ιδιαίτερα να βγούμε στους δρόμους για να πολεμήσουμε την κατάσταση στα Κέντρα Κράτησης στην Ελλάδα και ενάντια στις ρατσιστικές στρατηγικές, λεγόμενες “σκούπα” στην πόλη.

Κέντρα Κράτησης: Βγαίνουμε στους δρόμους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους φυλακισμένους μετανάστες στα κέντρα κράτησης και για να πολεμήσουμε το σωφρονιστικό σύστημα γενικότερα. Καλούμε σε Αλληλεγγύη με τους ανθρώπους που κρατούνται στο Κέντρο Κράτησης της Κορίνθου.

Στις 22/12/2023, 36 Αιγύπτιοι διασώθηκαν από ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Καλαμάτα, επρόκειτο για συνολικά 81 άτομα. Στον απόηχο της διάσωσής τους, εξαναγκάστηκαν σε κράτηση, στερούμενοι νομικής εκπροσώπησης, ψυχολογικής βοήθειας και βασικής ιατρικής περίθαλψης. Μεταξύ των κρατουμένων είναι και ανήλικοι, κάτω των 18 ετών.

Οι κρατούμενοι στερούνται ιατρικής και ψυχολογικής φροντίδας για πάνω από δύο μήνες και έχουν υποστεί βίαιες επιδρομές και έρευνες από αστυνομικούς. Επίσης, δεν τους έχουν δοθεί πληροφορίες (σε γλώσσα που να μπορούν να καταλάβουν) σχετικά με το γιατί κρατούνται και αν και πότε θα αφεθούν ελεύθεροι. Αυτό εντείνει την ψυχολογική δυσφορία που βιώνουν πολλοί από τους κρατούμενους. Η πλειονότητα των ατόμων αυτών δεν έχει πρόσβαση σε νομικές συμβουλές, υποστήριξη ή επαφή με δικηγόρους. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι άνθρωποι βιώνουν σοβαρή και εντεινόμενη ψυχολογική δυσφορία. Ένα άτομο από το γκρουπ αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, ενώ άλλο άτομο στην ίδια φυλακή αυτοκτόνησε τη περασμένη εβδομάδα.

Στις 26 Φεβρουαρίου, κάποιοι από τους φυλακισμένους μετανάστες ξεκίνησαν απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτησή τους και απαιτώντας την απελευθέρωσή τους. Οι απεργοί πείνας βρέθηκαν αντιμέτωποι με απειλές και χειραγώγηση από το κράτος ώστε να τερματίσουν την απεργία τους. Λίγες μέρες αργότερα, 8 άτομα μεταφέρθηκαν από την Κόρινθο στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, χωρίς να τους δοθεί λόγος για τη μεταφορά τους.

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας! Αγώνας ενάντια στα Κέντρα Κράτησης στην Κόρινθο και παντού!

Επιχειρήσεις σκούπα: Οι ‘επιχειρήσεις σκούπα’ είναι ένα εργαλείο ελαστικής συνοριοποίησης, όπου τα θανατηφόρα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ μετατοπίζονται στο εσωτερικό του κράτους. Με αυτόν τον τρόπο, οι συνοριακές πολιτικές όχι μόνο δολοφονούν χιλιάδες ανθρώπους στα σύνορα του κράτους, αλλά στοχεύουν επίσης στο να εμποδίσουν τους ανθρώπους που βιώνουν ρατσισμό να συμμετέχουν στην καθημερινή ζωή. Αυτή η λογική απομόνωσης μπορεί επίσης να φανεί στην πολιτική των καταυλισμών της Ελλάδας, όπου τα μεταναστά στέλνονται σε στρατόπεδα και κέντρα κλειστής ελεγχόμενης πρόσβασης που μοιάζουν με φυλακές και χρηματοδοτούνται από την ΕΕ σε νησιά hotspot, μακριά από την ευρύτερη κοινωνία.

Ενώ το κράτος και το κεφάλαιο απαιτούν οι άνθρωποι χωρίς χαρτιά να είναι αόρατοι στην κοινωνία, εκμεταλλεύονται ανελέητα τη φτηνή τους εργασία. Αυτή η διαγραφή συμβαίνει στο πλαίσιο της υπερ-τουριστικοποίησης και του εξευγενισμού της πόλης, συμπεριλαμβανομένων γειτονιών όπως η Ομόνοια, οι οποίες πρόκειται να γίνουν “σικ” και έτοιμες για κατανάλωση λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ενάντια των ρατσιστικών αστυνομικών επιχειρήσεων στις πόλεις μας.

Ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές επιτήρησης του ελληνικού κράτους!

We Solidarity with Migrants support the call of the Open Assembly against Pushbacks to the Anti-Racist Demo on Saturday the 16th at 14:30. As an assembly with the political basis of Anti-Racism, we support this call.

We want to take the streets to fight the situation in the Detention centres in Greece and against the racist, so called “sweeping operations” in the city.

Detention centres: We take the streets in solidarity with the imprisoned migrants in the Detention centres and to fight the prison system in general. We especially call for Solidarity with the people detained in Korinthos Detention centre.

On 22/12/2023, 36 Egyptians were rescued from a distressed vessel near Kalamata, along with a total of 81 individuals. In the aftermath of their rescue, they were forced into detention, deprived of legal representation, psychological assistance, and essential medical care. Among those detained are minors, under the age of 18.

Those detained have been denied medical and psychological care for over two months and have been subjected to violent raids and searches by cops. They have also been given no information (in a language they can understand) about why they are being held, and if and when they are being released. This intensifies the psychological distress experienced by many of those in detention. The majority of these individuals have no access to legal advice, support, or contact with lawyers. Under these conditions, people experience severe and intensifying psychological distress. One person from the group attempted suicide, while another person in the same prison died by suicide this week.

On the 26th February, some of the imprisoned migrants started a hunger strike in protest against their detention and demanding their release. The hunger strikers were faced with threats and manipulation from the state so that they would end their strike. A few days later, 8 people were moved from Korinthos to Amydaleza detention centre, without being given a reason for their transfer.

Solidarity with Hunger striking!

Fight Detention Centers in Korinthos and everywhere!

We take the streets against “Sweeping Operations”: So-called sweep operations are central to the racist actions of the state, who through the cops beat, harass and detain people to further the interests of the EU, Greek state and capital. These operations are central to the criminalisation and illegalisation of migrants who are often stuck in a cycle of legality-illegality in a defunct asylum sytem that strips people of papers. The regularity and visibility of these operations fuels fear and insecurity among racialised people, and risks their displacement and isolation from social life in our common neighbourhoods.

Sweep operations are a tool of elastic bordering where the EU’s deadly external borders are shifted to the state’s interior. In this way, border policies not only murder thousands of people at the state’s frontiers but also aim to prevent racialised people from participating in daily life. This isolationist logic can also be seen in Greece’s encampment policy, where migrants are sent to camps and EU-funded prison-like Closed Controlled Access Centres on hotspot islands, away from wider society.

Against racist police operations in our cities.

Against the racist surveillance policies of the Greek state!

Solidarity With Migrants


ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ – ΣΥΝΤΑΞΗ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΕΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ PUSHBACKS – ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Σάββατο 16 Μάρτη 2024, πλατεία Κοτζιά, 2.30 μ.μ.

Το Σάββατο 16 Μάρτη, στις 2.30 μ.μ. στην Πλατεία Κοτζιά, ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Λίγες μέρες πριν από την παγκόσμια μέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων (21 Μάρτη) και οκτώ χρόνια από την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις, προσφυγικές και μεταναστευτικές κοινότητες, σωματεία, τοπικές συλλογικότητες και κινήσεις αλληλεγγύης, καλούμε σε μια μεγάλη κινητοποίηση ενότητας και αντίστασης.

Αγωνιζόμαστε για την νομιμοποίηση όλων των μεταναστ(ρι)ών χωρίς αποκλεισμούς και ρατσιστικές προϋποθέσεις. Για να σταματήσει η ομηρία από τους εργοδότες που εισήγαγε η τροπολογία “Καιρίδη”. Για κατάργηση της απάνθρωπης νομοθεσίας Κατρούγκαλου που – πατώντας σε διαχρονικές

πολιτικές του ελληνικού κράτους οι οποίες στερούσαν στους μετανάστες για χρόνια τη δυνατότητα να λάβουν άδεια διαμονής και έκλειναν το μάτι στους εργοδότες για την εκμετάλλευση της εργασίας τους – θέτει προϋποθέσεις για μίνιμουμ 20 χρόνια ασφαλιστικού βίου και νόμιμη διαμονή 40 ετών στην

χώρα, με αποτέλεσμα την περικοπή ή πλήρη στέρηση από το δικαίωμα στη σύνταξη των μεταναστών και μεταναστριών. Απέναντι στις πολιτικές αυτές, αγωνιζόμαστε για ίσα κοινωνικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Οι μετανάστ(ρι)ες που ζουν στην Ελλάδα είναι ταξικά μας αδέλφια. Η ενότητα των εργαζομένων και η ένταξη από τα συνδικάτα κάθε εργάτη και εργάτριας στις τάξεις τους είναι στοιχειώδης προϋπόθεση για να ζούμε από τον μισθό μας, για να μην υπονομεύονται τα εργασιακά μας δικαιώματα, για να στηρίζονται τα ασφαλιστικά μας ταμεία και για να παίρνουμε αξιοπρεπείς συντάξεις.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι παράνομες επαναπροωθήσεις (pushbacks) στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα και να δοθεί άσυλο και στέγη σε κάθε κατατρεγμένο/η προσφυγ(ισσ)α που αναζητά καταφύγιο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ενάντια στο ρατσιστικό Σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου που νομιμοποιεί την άρνηση υποδοχής προσφύγων από χώρες της ΕΕ και την αντικαθιστά με οικονομική ενίσχυση των χωρών πρώτης υποδοχής που θα τους κρατούν φυλακισμένους. Που αρνείται ακόμα και την παροχή διεθνούς προστασίας στα θύματα του πολέμου μέσω της επίκλησης “ανωτέρας βίας” από κυβερνήσεις όπως της Ελλάδας. Από συμπολιτευόμενους (ΝΔ) και αντιπολιτευόμενους πολιτικούς (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) που ακόμη περηφανεύονται ή/και δικαιολογούν ρατσιστικά εγκλήματα όπως το περίφημο “έπος του Έβρου” του 2020. Ενώ παρόλες τις καταγγελίες και τα αδιάσειστα στοιχεία αρνούνται την εγκληματική κρατική τους ευθύνη σε μαζικές δολοφονίες ανθρώπων όπως στην περίπτωση των εκατοντάδων πνιγμένων προσφύγων της Πύλου.

Στις 16 Μάρτη διαδηλώνουμε για ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά με δημιουργία ασφαλών διόδων εισόδου στην ΕΕ, ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων/ισσών στις χώρες που εκείνοι/ες επιθυμούν, παροχή ασύλου και στέγης και κλείσιμο των απάνθρωπων στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Την ώρα που η σιωνιστική κυβέρνηση Νετανιάχου συνεχίζει με τις πλάτες ΗΠΑ-ΕΕ την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα με δεκάδες χιλιάδες καταγεγραμμένους νεκρούς, απαιτούμε την άμεση και πλήρη κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση των Ισραηλινών δυνάμεων από την Γάζα και το άνοιγμα των συνόρων της ΕΕ για κάθε κατατρεγμένο πρόσφυγα πολέμου.

Τέλος στις 16 Μάρτη απαιτούμε να παραμείνουν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή και να τεθούν εκτός νόμου όλες οι φασιστικές συμμορίες. Να μην έχουν οι φασίστες καμία θέση στη δημόσια σφαίρα, την πολιτική ζωή και τον δημόσιο χώρο. Να κλείσουν οι γιάφκες, οι εφημερίδες και οι ιστοσελίδες των φασιστικών συμμοριών, να απαγορευτεί η διαδικτυακή φασιστική προπαγάνδα μέσα από τη φυλακή. Να τιμωρηθούν οι φασίστες δολοφόνοι του Μιχάλη Κατσούρη στην Φιλαδέλφεια και του Σιζάρ Σαφτάρ στη Ριζούπολη.

Ενώνουμε τις φωνές μας με μετανάστες/τριες και πρόσφυγες/ισσες. Με τα σωματεία των εκπαιδευτικών και των νοσοκομειακών που αντιστέκονται στις πολιτικές εξαίρεσης ανθρώπων από την δημόσια υγεία και παιδεία. Με κάθε φοιτητή/τρια και μαθητή/τρια που διαδηλώνει αυτές τις μέρες για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλες και ολους.

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΙ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Συνδιοργανώνουν (ο κατάλογος της διοργάνωσης παραμένει ανοιχτός):

Antinazi Zone – ΥRE, Δίκτυο Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών, Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών/τριών, Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων, Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, ΚΑΠΑ (Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Ελλάδας και Τουρκίας), Κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό”, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Ομάδα Δασκάλων “Τα Πίσω Θρανία”, ΠΕΝΕΝ, Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν, Πρόσφυγες από στρατόπεδα της Αττικής, Πρωτοβουλία Αλβανών μεταναστών/τριών και Αλληλέγγυων, ΠΣΣ-ΝΑΤ, Στέκι Μεταναστών-τριών, ΣΥΠΡΟΜΕ (ΣΥντονισμός για το ΠΡΟσφυγικό – Μεταναστευτικό),ΤΑΝΠΥ, ΤΕΑΥΝΤΠ.

Ως τώρα την κινητοποίηση στηρίζουν:

Αναμέτρηση, Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση «Ξεκίνημα», Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Λαϊκή Ενότητα – ΑΑ, ΜΕΡΑ 25, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ – Σπάρτακος, Πολιτική Οργάνωση «Κόκκινο Νήμα», ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση.


15:00

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 16 ΜΑΡΤΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 3ΜΜ

Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες

Στη φυλακή οι ένοχοι για το έγκλημα της Πύλου

Στη φυλακή για πάντα οι νεοναζί

Όχι στο ρατσιστικό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ

Το Σάββατο 16 Μάρτη κινήματα κατά του ρατσισμού και του φασισμού σε πολλές χώρες βγαίνουν στους δρόμους. Προχωράμε και στην Ελλάδα, με συλλαλητήριο στις 16 Μάρτη στην Αθήνα στην Ομόνοια 3μμ και σε άλλες πόλεις.

Η φετινή κινητοποίηση στην Ευρώπη είναι κρίσιμη καθώς η ακροδεξιά και οι φασίστες επιχειρούν να παρέμβουν στις ευρωεκλογές και να αναδειχτούν σε πόλο έκφρασης της δυσαρέσκειας με εργαλείο τον ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, το μίσος για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Είναι οι δυνάμεις που αξιοποιούν την υιοθέτηση από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις του ρατσιστικού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ για να χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο.

Το Σύμφωνο καταστρατηγεί πλήρως το δικαίωμα στο άσυλο, προωθεί τις άμεσες απελάσεις, την πλήρη θωράκιση των συνόρων της ΕΕ, αγνοώντας προκλητικά τις τραγικές συνέπειες που ανέδειξε το ναυάγιο της Πύλου με τον πνιγμό 600 προσφύγων, κανονικοποιώντας τις πρακτικές των επαναπροωθήσεων στα σύνορα. Ο αγώνας για ανοικτά σύνορα για τους κατατρεγμένους των πολέμων, των δικτατοριών, της πείνας και της κλιματικής κρίσης είναι αγώνας για να μην χάνονται ζωές, για να μην μεγαλώνει η καταμέτρηση θανάτων στον υγρό τάφο της Μεσογείου. Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη του εγκλήματος της Πύλου. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι, το Λιμενικό που δεν προχώρησε σε διάσωση αλλά σε ενέργειες αποτροπής που οδήγησαν στο τραγικό ναυάγιο της Πύλου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει γι αυτήν την συμφωνία. Με την τροπολογία Καιρίδη προχωρά σε δήθεν νομιμοποίηση των μεταναστών με βάση τα συμφέροντα των επιχειρήσεων για φτηνό εργατικό δυναμικό. Αγνοεί την ανάγκη χιλιάδων μεταναστών χωρίς χαρτιά να αποκτήσουν νόμιμα έγγραφα για να βγουν από το τούνελ μιας ζωής χωρίς δικαιώματα, μαύρης εργασίας και αστυνομικών επιχειρήσεων σκούπα, κράτησης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό χρειάζεται να κλιμακωθεί καθώς η χρονιά που μας πέρασε σημαδεύτηκε από νέες δολοφονίες των φασιστών. Ο Μιχάλης Κατσούρης δολοφονήθηκε στη Ν.Φιλαδέλφεια όταν ένα τάγμα Κροατών ναζί το οποίο διέσχισε ανεμπόδιστο από την ΕΛΑΣ ολόκληρη τη χώρα. Λίγες μέρες μετά φασιστοειδή δολοφόνησαν τον Σιζάρ Σαφτάρ στη Ριζούπολη, έναν μετανάστη εργάτη λαϊκών αγορών, όπως ακριβώς συνέβη με τον Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα. Αλλά και νεαροί Ρομά χάνουν την ζωή τους από σφαίρες αατυνομικών. Έτσι μετά τον Νίκο Σαμπάνη και το Κώστα Φραγκούλη δολοφονήθηκε στην Βοιωτία ο Χρήστος Μιχαλόπουλος .

Η συνέχιση και η ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο πάει μαζί με τον αγώνα για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Μιχάλη Κατσούρη και του Σιζάρ Σαφτάρ.

Διαδηλώνουμε στις 16 Μάρτη για να πούμε ένα STOP στην φασιστική απειλή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ανοικτά σύνορα για την ασφαλή είσοδο των προσφύγων, να τιμωρηθούν οι ένοχοι του Λιμενικού για το ναυάγιο της Πύλου, τέλος στις επαναπροωθήσεις, να μείνουν στη φυλακή οι δολοφόνοι φασίστες.

Ο εργαζόμενοι που δίνουν την μάχη ενάντια στην ακρίβεια, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και υπερασπίζουν το ΕΣΥ και την παιδεία από τις περικοπές, οι φοιτητές στα ΑΕΙ που βγαίνουν με καταλήψεις ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ είναι ώρα μαζί με τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, τις κοινότητες μεταναστών, τις κινήσεις αλληλεγγύης να κάνουν δικιά τους υπόθεση την επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 16 Μάρτη! Να συμμετέχουν στην Συνέλευση Δράσης για τις 16 Μάρτη, την Τρίτη 20/2 στις 7μμ στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3, Ομόνοια.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

ΤΡΙΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 6.30μμ, ΡΟΜΑΝΤΣΟ, ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ 3-5, ΟΜΟΝΟΙΑ

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.)

Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο – Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη


Το Σάββατο 16 Μάρτη, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινήσεις και συντονισμοί, προσφυγικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, εργατικά συνδικάτα, τοπικές συλλογικότητες και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο. Διαδηλώνουμε λίγες μέρες πριν από τη διεθνή μέρα κατά του ρατσισμού στις 21 Μάρτη. Ήταν η μέρα της εξέγερσης στο Σάρπβιλ της Ν. Αφρικής ενάντια στο απαρτχάιντ και η προσφυγή της χώρας αυτής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της γενοκτονίας των Παλαιστινίων υπογραμμίζει πόσο επίκαιρος είναι ο αγώνας για Λευτεριά στην Παλαιστίνη και τερματισμό του απαρτχάιντ του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, για να πούμε ένα STOP στη φασιστική απειλή και να μείνουν στη φυλακή οι δολοφόνοι ναζί. Η ακροδεξιά και οι φασίστες στην Ευρώπη επιχειρούν να παρέμβουν στις ευρωεκλογές και να αναδειχτούν σε πόλο έκφρασης της δυσαρέσκειας. Αξιοποιούν την υιοθέτηση από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις του ρατσιστικού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ, που καταστρατηγεί πλήρως το δικαίωμα στο άσυλο και προωθεί τις άμεσες απελάσεις.

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνηση της ΝΔ γι αυτήν τη συμφωνία δε συγκαλύπτουν ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρήσεων για φτηνό εργατικό δυναμικό όταν προχωρά σε δήθεν νομιμοποίηση των μεταναστών με την τροπολογία Καιρίδη. Αγνοεί την ανάγκη χιλιάδων μεταναστών χωρίς χαρτιά να αποκτήσουν νόμιμα έγγραφα για να βγουν από το τούνελ μιας ζωής χωρίς δικαιώματα, μαύρης εργασίας και αστυνομικών επιχειρήσεων σκούπα, κράτησης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Διεκδικούμε λεφτά για την παιδεία, την υγεία, για αυξήσεις ενάντια στην ακρίβεια και όχι για φράχτες, στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξοπλισμούς για πολέμους και εκστρατείες στο πλευρό του ΝΑΤΟ. Απαιτούμε να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα Ύδρα από την αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς και όλες οι αποστολές των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Είμαστε αλληλέγγυοι-ες στον λαό της Παλαιστίνης για λευτεριά και τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και του απαρτχάιντ.

Χιλιάδες πρόσφυγες και προσφύγισσες έχουν πέσει τα τελευταία χρόνια θύματα των παράνομων επαναπροωθήσεων (pushbacks) προς την Τουρκία από τις ελληνικές αρχές. Προσφυγόπουλα εγκαταλείπουν τις σχολικές αίθουσες όπου φοιτούσαν αναγκασμένα να ακολουθήσουν τις οικογένειές τους σε προσφυγικά στρατόπεδα στη μέση του πουθενά.

Στις 16 Μάρτη λοιπόν φωνάζουμε δυνατά: φτάνει πια με τον ρατσισμό!Να σταματήσουν οι παράνομες δολοφονικές επαναπροωθήσεις προσφύγων και προσφυγισσών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Να κλείσουν τα στρατόπεδα-κολαστήρια και να μην κατασκευαστούν νέες υπερδομές-φυλακές. Να μη διακοπούν αλλά να συνεχίσουν και να διευρυνθούν τα προγράμματα στέγασης προσφύγων σε διαμερίσματα στις πόλεις. Ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους και όλες.

Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη του εγκλήματος της Πύλου και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, το Λιμενικό που δεν προχώρησε σε διάσωση αλλά σε ενέργειες αποτροπής που οδήγησαν στο τραγικό ναυάγιο.

Τέλος, το Σάββατο 16 Μάρτη διαδηλώνουμε ενάντια στον πόλεμο που γεννά τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στον εθνικισμό. Για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και να σταματήσει η Ελλάδα να αποτελεί στρατηγικό κόμβο μεταφοράς ΝΑΤΟϊκού εξοπλισμού προς την Ουκρανία. Για να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα. Για να σταματήσει η ξέφρενη κούρσα των εξοπλισμών στο πλαίσιο της όξυνσης του Ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, οι υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες σε βάρος των κοινωνικών δαπανών σε καιρούς οικονομικής κρίσης, εκτόξευσης των τιμών των καυσίμων και γενικευμένης ακρίβειας.

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας συμμετέχει και καλεί τα μέλη της να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού το Σάββατο 16/03/23 στις 15:00 στην Ομόνοια.

Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας


Καταδικάζουμε την τρανσφοβική επίθεση που έγινε χτες βράδυ στη Θεσσαλονίκη και στηρίζουμε τη διαδήλωση που καλούν ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και φορείς σήμερα το απόγευμα στις 7μμ στην πόλη.

*Καλούμε στις 13 Μάρτη στο Εφετείο στη δίκη των δολοφόνων του Ζακ, μαζί με τις φοιτητικές καταλήψεις.

*Οργανώνουμε τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια της 16 Μάρτη, της διεθνούς μέρας κατά του ρατσισμού και του φασισμού, κατά των διακρίσεων.

Αθήνα 3μμ Ομόνοια

Θεσσαλονίκη 12μεσ Άγαλμα Βενιζέλου

(στα σχόλια θα βρείτε τα καλέσματα για όλες τις πόλεις)

Χτες βράδυ δύο τρανς άτομα δέχτηκαν λεκτική επίθεση και κυνηγητό από ομάδα νεαρών στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Φυγαδεύτηκαν σε μαγαζί της περιοχής ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές (εκ των οποίων οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις).

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια στις διαδηλώσεις των Pride της Θεσσαλονίκης έχουν υπάρξει προκλήσεις από ομάδες φασιστών, πέρυσι μάλιστα έριξαν αβγά εναντίον της τεράστιας διαδήλωσης.

Αυτή τη φορά η επίθεση ήταν μεγαλύτερη, τόσο σε σχέση με το πόσοι συμμετείχαν, όσο και σε σχέση με την επιμονή τους να κυνηγήσουν τα τρανς άτομα.

Την ίδια στιγμή, στο εφετείο των δολοφόνων του Ζακ, οι δολοφόνοι εξακολουθούν να χρήζουν ευνοϊκής αντιμετώπισης, με κίνδυνο να πέσουν στα μαλακά. Εξακολουθούν οι ίδιοι κι οι συνήγοροί τους να προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Ζακ σαν θύτη.

Ομοφοβικές, τρανσφοβικές και ρατσιστικές επιθέσεις εντείνονται το τελευταίο διάστημα, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης, των ΜΜΕ, της εκκλησίας και της ακροδεξιάς. Ο Μητσοτάκης ψήφισε μεν το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά άφησε όλη την περίοδο πριν την ψήφισή του και μετά, ελεύθερη την ακροδεξιά μέσα κι έξω από το κόμμα του να λοιδορεί τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, να εκφέρει ακραία συντηρητικές απόψεις σε κάθε έκφανση δημόσιου λόγου (ακόμα και μέσα στη Βουλή).

Ξέρουμε πολύ καλά πως για όλους αυτούς, οι ανθρώπινες ζωές δεν μετράνε. Δολοφονούν στα Τέμπη, στην Πύλο, στη Δαδιά, στην Ομόνοια στο κέντρο της Αθήνας. Δολοφονούν στην Παλαιστίνη συμμετέχοντας με φρεγάτες στο πλευρό του κράτους- δολοφόνου, του Ισραήλ.

Έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε! Μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές διαδηλώσεις την Παρασκευή 8 Μάρτη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και μια σειρά άλλες πόλεις, κλιμακώνουμε ενάντια στην κυβέρνηση του σεξισμού, της ομο/τρανσφοβίας, του πολέμου και του ρατσισμού.

Καλούμε τις ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, τον κόσμο που παλεύει καθημερινά ενάντια στις διακρίσεις, την εργατική τάξη με τα σωματεία της, τις φοιτητικές καταλήψεις, να δώσουν βροντερό παρόν στις διαδηλώσεις του επόμενου Σαββάτου 16 Μάρτη σε όλες τις πόλεις. Στην παγκόσμια μέρα ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες ενώνουμε τις φωνές μας!

Σύνορα ανοιχτά για τους πρόσφυγες

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι του εγκλήματος της Πύλου

Κάτω τα χέρια από τους ΛΟΑΤΚΙ+ και τις γυναίκες!

Πρωτοβουλία “Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie-Oh”


Παλαιστινιακή παροικία Ελλάδος


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες

✊ Στη φυλακή οι ένοχοι για το έγκλημα της Πύλου

✊ Στη φυλακή για πάντα οι νεοναζί

✊ Λευτεριά στη Παλαιστίνη

✊ Πίσω η φρεγάτα από την Ερυθρά

Στις 16 Μάρτη ξεσηκωνόμαστε σε όλο τον Πλανήτη για να βάλουμε τέλος στη φρίκη των μαζικών δολοφονιών στα σύνορα της Ευρώπης φρούριο, για να μπει τέλος στο ρατσισμό, στη φασιστική απειλή, για να σταματήσει η σφαγή στη Παλαιστίνη!

Είναι ώρα το ποτάμι οργής που ξεχύθηκε στις 28 Φλεβάρη και περνάει μέσα από την απεργιακή 8 Μάρτη να βγει ξανά στους δρόμους στις 16 Μάρτη για τιμωρηθούν τα ρατσιστικά εγκλήματα και οι μαζικές δολοφονίες της κυβέρνησης!

Οι δολοφόνοι 57 ανθρώπων, νέων παιδιών στα Τέμπη έπνιξαν 600 πρόσφυγες στη Πύλο και άφησαν να καούν ζωντανοί 27 πρόσφυγες στη Δαδιά του Εβρου! Καμία συγκάλυψη των εγκλημάτων του Λιμενικού και των συνοριοφυλάκων στα σύνορα.

Το δικαστήριο αθώωσε τους μετανάστες που συκοφάντησε ο Μητσοτάκης ως εμπρηστές στη Δαδιά. Απαιτούμε την αθώωση των 9 ναυαγών προσφύγων της Πύλου που διώκονται για να φορτωθούν στις πλάτες τους τα εγκλήματα του Λιμενικού που έσπρωξε στο βυθό της Μεσογείου το πλοιάριο τους. Απαιτούμε δικαιοσύνη, άσυλο και δικαίωση των οικογενειών των προσφύγων με την τιμωρία του Λιμενικού. Τα ανοιχτά σύνορα είναι μάχη υπεράσπισης της ζωής των κατατρεγμένων των πολέμων, των δικτατοριών, της κλιματικής κρίσης και της φτώχειας.

Στη Γαλλία ο επικεφαλής της FRONTEX Λετζέρι που κάλυψε θρασύτατα τους πνιγμούς προσφύγων και τις επαναπροωθήσεις είναι υποψήφιος με το φασιστικό κόμμα της Λεπέν για τις ευρωεκλογές! Και αυτά όταν η ΕΕ ετοίμασε το νέο ρατσιστικό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που νομιμοποιεί την φονική φύλαξη των συνόρων και κατακρεουργεί το δικαίωμα στο άσυλο. Η ακροδεξιά μπορεί να ηττηθεί όπως ηττήθηκε και τσακίστηκε η Χρυσή Αυγή, με μαζικές απεργίες, ενωτική αντιφασιστική δράση και σύγκρουση με την ισλαμοφοβία που μετατρέπει τους μετανάστες σε αποδιομπαίους τράγους για τις χρεοκοπημένες πολιτικές των κυβερνήσεων.

Δεν ξεχνάμε ότι οι ίδιοι φονιάδες της κυβέρνηση που χτίζουν φράχτες και κλείνουν τα σύνορα τα άφησαν ορθάνοιχτα για τους Κροάτες ναζί για να φτάσουν να βρουν τους συνεργάτες τους και να δολοφονήσουν τον Μιχάλη Κατσούρη στη Ν.Φιλαδέλφεια.

Λίγες μέρες μετά ομάδα φασιστών δολοφόνησε τον μετανάστη εργάτη Σιζάρ Σαφτάρ στη Ριζούπολη. Η κυβέρνηση επιχείρησε αποτυχημένα να απαγορεύσει τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις κατά της διεθνούς φασιστοσύναξης στο Ν.Ηράκλειο την 1η Νοέμβρη ενώ άφησε τους φασίστες να χτυπήσουν νέους στο σταθμό στο Θησείο.

Δεν ξεχνάμε ότι τα περίστροφα της ΕΛΑΣ σκότωσαν τους Ρομά Κώστα Φραγκούλη, Χρήστο Μιχαλόπουλο και Νίκο Σαμπάνη.

Η κυβέρνηση ενώ πνίγει πρόσφυγες στη θάλασσα προχωρά στην τροπολογία Καιρίδη, σε μια νομιμοποίηση με το σταγονόμετρο λογαριάζοντας τις ανάγκες των επιχειρηματιών και όχι των μεταναστών που απαιτούν νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα.

Την ίδια περίοδο ο Χρυσοχοΐδης επαναφέρει τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα στο κέντρο της Αθήνας αντί να απελευθερώσει τις χιλιάδες μεταναστών που κρατούνται στις Αμυγδαλέζες μόνο και μόνο επειδή δε έχουν χαρτιά. Το εργατικό κίνημα και η νεολαία έχουν κάθε λόγο να διεκδικήσουν νομιμοποίηση για όλους χωρίς προϋποθέσεις. Για την φτώχεια, την ακρίβεια, τα ψηλά νοίκια φταίνε τα κέρδη των επιχειρηματιών και όχι οι μετανάστες.

Στις 16 Μάρτη θα διαδηλώσουμε και στη πρώτη γραμμή θα είναι οι επιβιώσαντες τους ναυαγίου της Πύλου, θα είναι οι απεργοί των νοσοκομείων, της εκπαίδευσης, των Δήμων, θα είναι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες των καταλήψεων. Είναι το κίνημα που διεκδικεί αυξήσεις, προσλήψεις, λεφτά για την παιδεία για την υγεία αλλά και ανοιχτά σύνορα, όχι φράχτες, όχι εξοπλισμούς για σφαγές στη Γάζα. Θα είναι οι κοινότητες μεταναστών και μαζί τους οι κινήσεις αλληλεγγύης, η Διεθνής Αμνηστία. Θα είναι η Παλαιστινιακή παροικία και η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο.

Έχουμε την δύναμη να κάνουμε τις 16 Μάρτη, μέρα σύγκρουσης με την κυβέρνηση των δολοφόνων της Πύλου που κάνει πλάτη στους φασίστες, για να την κάνουμε παρελθόν!

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

 


Πρωτοβουλία “Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie-Oh”

Καταδικάζουμε την τρανσφοβική επίθεση που έγινε χτες βράδυ στη Θεσσαλονίκη και στηρίζουμε τη διαδήλωση που καλούν ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και φορείς σήμερα το απόγευμα στις 7μμ στην πόλη.

*Καλούμε στις 13 Μάρτη στο Εφετείο στη δίκη των δολοφόνων του Ζακ, μαζί με τις φοιτητικές καταλήψεις.

*Οργανώνουμε τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια της 16 Μάρτη, της διεθνούς μέρας κατά του ρατσισμού και του φασισμού, κατά των διακρίσεων.

Αθήνα 3μμ Ομόνοια

Θεσσαλονίκη 12μεσ Άγαλμα Βενιζέλου

(στα σχόλια θα βρείτε τα καλέσματα για όλες τις πόλεις)

Χτες βράδυ δύο τρανς άτομα δέχτηκαν λεκτική επίθεση και κυνηγητό από ομάδα νεαρών στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Φυγαδεύτηκαν σε μαγαζί της περιοχής ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές (εκ των οποίων οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις).

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια στις διαδηλώσεις των Pride της Θεσσαλονίκης έχουν υπάρξει προκλήσεις από ομάδες φασιστών, πέρυσι μάλιστα έριξαν αβγά εναντίον της τεράστιας διαδήλωσης.

Αυτή τη φορά η επίθεση ήταν μεγαλύτερη, τόσο σε σχέση με το πόσοι συμμετείχαν, όσο και σε σχέση με την επιμονή τους να κυνηγήσουν τα τρανς άτομα.

Την ίδια στιγμή, στο εφετείο των δολοφόνων του Ζακ, οι δολοφόνοι εξακολουθούν να χρήζουν ευνοϊκής αντιμετώπισης, με κίνδυνο να πέσουν στα μαλακά. Εξακολουθούν οι ίδιοι κι οι συνήγοροί τους να προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Ζακ σαν θύτη.

Ομοφοβικές, τρανσφοβικές και ρατσιστικές επιθέσεις εντείνονται το τελευταίο διάστημα, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης, των ΜΜΕ, της εκκλησίας και της ακροδεξιάς. Ο Μητσοτάκης ψήφισε μεν το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά άφησε όλη την περίοδο πριν την ψήφισή του και μετά, ελεύθερη την ακροδεξιά μέσα κι έξω από το κόμμα του να λοιδορεί τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, να εκφέρει ακραία συντηρητικές απόψεις σε κάθε έκφανση δημόσιου λόγου (ακόμα και μέσα στη Βουλή).

Ξέρουμε πολύ καλά πως για όλους αυτούς, οι ανθρώπινες ζωές δεν μετράνε. Δολοφονούν στα Τέμπη, στην Πύλο, στη Δαδιά, στην Ομόνοια στο κέντρο της Αθήνας. Δολοφονούν στην Παλαιστίνη συμμετέχοντας με φρεγάτες στο πλευρό του κράτους- δολοφόνου, του Ισραήλ.

Έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε! Μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές διαδηλώσεις την Παρασκευή 8 Μάρτη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και μια σειρά άλλες πόλεις, κλιμακώνουμε ενάντια στην κυβέρνηση του σεξισμού, της ομο/τρανσφοβίας, του πολέμου και του ρατσισμού.

Καλούμε τις ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, τον κόσμο που παλεύει καθημερινά ενάντια στις διακρίσεις, την εργατική τάξη με τα σωματεία της, τις φοιτητικές καταλήψεις, να δώσουν βροντερό παρόν στις διαδηλώσεις του επόμενου Σαββάτου 16 Μάρτη σε όλες τις πόλεις. Στην παγκόσμια μέρα ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες ενώνουμε τις φωνές μας!

Σύνορα ανοιχτά για τους πρόσφυγες

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι του εγκλήματος της Πύλου

Κάτω τα χέρια από τους ΛΟΑΤΚΙ+ και τις γυναίκες!


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Εργάτες, ντόπιοι και μετανάστες παλεύουμε με κοινούς αγώνες

ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ-ΝΑΤΟ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

H Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού είναι μια αφορμή να αντισταθούμε στις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ειδικά το πιο αδύναμο κομμάτι τους, οι μετανάστες και πρόσφυγες. Σε μια ΕΕ-Φρούριο, οι κατατρεγμένοι γίνονται πιόνια των ιμπεριαλιστικών παιχνιδιών, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σηκώνουν την ακροδεξιά τους σημαία, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές παίζουν τον ρόλο του «προοδευτικού», αλλά τα χέρια τους είναι βουτηγμένα στο αίμα: δολοφονικές επαναπροωθήσεις, ανθρωποκυνηγητά προσφύγων σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα και μια απάνθρωπη πολιτική συνέχισης του πολέμου, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα 2 χρόνια πολέμου στην Ουκρανία και την μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία, που συνεχίζει ανελέητη, αυτή του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού.

Όλο και πιο ανοιχτά τα αστικά επιτελεία της «πολιτισμένης» Ευρώπης εφαρμόζουν τις πιο μισάνθρωπες και ρατσιστικές πολιτικές, παραγνωρίζοντας κάθε έννοια «ανθρώπινου δικαιώματος», με ρητορική για την (ναζιστικής έμπνευσης) «ανωτερότητα των ευρωπαϊκών αξιών», που μετουσιώνεται στην δαιμονοποίηση των μουσουλμάνων και γενικά των άλλων φυλών/λαών. Οι μεγαλύτεροι σφαγείς στην ιστορία, οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, είναι αυτοί που τολμάνε να μιλάνε για «απολίτιστους» λαούς! Η στήριξη στο σιωνιστικό Ισραήλ στη γενοκτονία δίχως τέλος στην Γάζα, όπως και η δημιουργία άλλων πολεμικών μετώπων στην Μ. Ανατολή στο παρελθόν (Συρία, Λιβύη κ.ά.), είναι αναπόφευκτο να γεννάνε κατατρεγμένους που προσπαθούν να ξεφύγουν από την φρίκη του πολέμου,την ιμπεριαλιστική λεηλασία, την περιβαλλοντική καταστροφή, ή τα δικτατορικά/αυταρχικά καθεστώτα – που για όλα οφείλονται οι ιμπεριαλιστές. Η ΕΕ κρύβεται μπροστά στα δικά της εγκλήματα και εργαλειοποιεί τους μετανάστες με δύο τρόπους: για να εισρέουν φθηνά εργατικά χέρια, με τους μετανάστες πολίτες «δεύτερης κατηγορίας», και για να τους καθιστά το «μαύρο πρόβατο» για όλη την κρίση του συστήματος, εκτονώνοντας και αποπροσανατολίζοντας την οργή των «από κάτω». Τα σχέδια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για το μεταναστευτικό δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα την Ακροδεξιά: π.χ. τα σχέδια της Βρετανίας για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα, ή του Μακρόν στη Γαλλία με το νέο αντιμεταναστευτικό νόμο που επιβάλει στους μετανάστες εργάτες να παραμείνουν κάτω από «ειδικό καθεστώς» επιτήρησης και τρομοκρατίας. Έτσι έχουν φουντώσει τους ακροδεξιούς και φασίστες, που χτίζουν πολιτικές καριέρες πάνω στην ξενοφοβία.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ

Από το συρφετό αυτό δεν μπορούσε να λείπει και η κυβέρνηση της ΝΔ (όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), που αποδεικνύεται ο πιο πιστός φίλος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, κάνοντας σημαία την ισχυρή φύλαξη των συνόρων από τις «απειλές» των εξαθλιωμένων προσφύγων. Η λύση όλων αυτών των κυβερνήσεων, σήμερα του Μητσοτάκη, χθες του Τσίπρα, όλων των ομοίων τους στην ΕΕ, σχετικά με την «προσφυγική κρίση» (όπως κυνικά ονομάζουν το δράμα ) ήταν πάντα η βία, η καταστολή – και όλα αυτά αφού πρώτα παρείχαν γη και ύδωρ στους ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές για να λεηλατήσουν και να ισοπεδώσουν τις χώρες προέλευσης των προσφύγων. Αυτή η πολιτική τους ευθύνεται για τερατώδη εγκλήματα, όπως χαρακτηριστικά έγινε με τους εκατοντάδες μετανάστες που πνίγηκαν στην Πύλο το καλοκαίρι. Τώρα, η κυβέρνηση με την τροπολογία Καιρίδη, ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα γίνει «μπείτε σκύλοι αλέστε» και προχωρά σε δήθεν νομιμοποίηση των μεταναστών με βάση τα συμφέροντα των επιχειρήσεων για φτηνό εργατικό δυναμικό. Το μόνο δικαίωμα που θα έχουν οι μετανάστες θα είναι να δουλεύουν και αν δεν γίνεται αυτό θα απελαύνονται κατευθείαν(!), κάνοντάς τους έρμαια εργοδοτικών εκβιασμών. Γνωρίζουμε καλά πως οι κυβερνητικές «νομιμοποιήσεις» σημαίνουν θεσμικό ρατσισμό, κατηγοριοποίηση, διαίρεση και έλεγχο των εργαζομένων. Καπιταλιστές και αστικό κράτος θέλουν να αποκτήσουν απόλυτη ελευθερία στη διαχείριση της εργατικής δύναμης: ένας θανάσιμος κίνδυνος για τους εργαζόμενους. Ετοιμάζονται μάλιστα για νέα συμφωνία-«σκλαβοπάζαρο» με χώρες της Ασίας!

Γι’ αυτό, εργαζόμενοι και νεολαία χρειάζεται να ορθώσουμε ένα τείχος ενάντια στους πραγματικούς-ταξικούς εχθρούς μας. Τους ιμπεριαλιστές ΕΕ και ΗΠΑ, τις αστικές κυβερνήσεις και τους μεγαλοκαπιταλιστές που μας πίνουν το αίμα και μας καταδικάζουν να ζούμε σε καθεστώς αναξιοπρέπειας και εξαθλίωσης.

Μοναδική λύση στον εφιάλτη της προσφυγιάς είναι να παλέψουμε από κοινού με τους μετανάστες, τα ταξικά αδέρφια μας, ενάντια στις πολιτικές που φορτώνουν την κρίση του συστήματος στην εργατική τάξη, τον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους του που ισοπεδώνει τους λαούς. Να αναδείξουμε ως αρχές της κοινωνίας μας την ταξική αλληλεγγύη και ενότητα, με τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών για αξιοπρεπή ζωή χωρίς πολέμους, διακρίσεις, φτώχεια.

  • Πλήρης νομιμοποίηση των μεταναστών – Ίσα δικαιώματα για όλους
  • Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης – Να διαλύσουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.
  • Διάλυση της Frontex – Έξω από ΕΕ-Ευρώ-ΝΑΤΟ
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη! – Καμία συμμετοχή στον πόλεμο
  • Να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι για το έγκλημα στην Πύλο

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μοιραστείτε το άρθρο