Δεκάδες νεκροί μετανάστες/ριες τις τελευταίες ημέρες

Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες μετανάστες/ριες άφησαν την τελευταία τους πνοή, θύματα της δολοφονικής, αντιμεταναστευτικής πολιτικής. Τις προηγούμενες ημέρες τουλάχιστον 60 μετανάστες/ριες έχασαν τη ζωή τους από πείνα και αφυδάτωση μέσα σε βάρκα, ενώ το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε ναυάγιο ανοιχτά του Τσανάκκαλε με τις πληροφορίες να μιλάνε για τουλάχιστον 20 νεκρούς.

Στην κεντρική Μεσόγειο, μέσα σε μία ακυβέρνητη βάρκα, τουλάχιστον 60 μετανάστες/ριες έχασαν τη ζωή τους παρά τις εκκλήσεις τους για βοήθεια μία εβδομάδα πριν, όπως δήλωσαν οι διασωθέντες. Η έλλειψη νερού και τροφής αποτελεί την πιθανότερη αιτία για το τραγικό δυστύχημα, ενώ αναφέρουν ότι είδαν ελικόπτερα και αεροσκάφη να περνούν από πάνω τους χωρίς ωστόσο να τους δοθεί βοήθεια.

Το πρωί της Πέμπτης ανοιχτά της Τουρκικής επαρχίας του Τσανάκκαλε σημειώθηκε ναυάγιο με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 21 μεταναστών/ριών. Στο φουσκωτό που βυθίστηκε έχασαν τη ζωή τους και τέσσερα παιδιά ενώ υπάρχουν και διασωθέντες χωρίς ωστόσο να είναι γνωστός ο συνολικός αριθμός των ατόμων που βρισκόταν στο σκάφος.

Μοιραστείτε το άρθρο