Ηχηρή απάντηση απέναντι στην φασιστική, τρανσοφοβική επίθεση σε κουήρ άτομα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν την Κυριακή 10/3 στην πλατεία Αριστοτέλους σε ένδειξη αλληλεγγύης στα κουήρ άτομα που δέχθηκαν τη χυδαία επίθεση φασιστικού όχλου το προηγούμενο βράδυ. Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν ότι στη Θεσσαλονίκη δεν χωράει η μισαλλοδοξία, παρά τις ρατσιστικές κορώνες φασιστοειδών οι οποίες τρέφονται από τις ομοφοβικές και ρατσιστικές ρητορικές, μέρους του πολιτικού συστήματος, των ΜΜΕ και της θρησκευτικής κοινότητας,

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μία ομάδα δεκάδων φασιστών προσπάθησε να επιτεθεί στη διαδήλωση με την περιφρούρηση της συγκέντρωσης να τους αντιλαμβάνεται και να τους κυνηγάει. Οι ακροδεξιοί τράπηκαν σε φυγή και κρύφτηκαν σε στενά καθώς και σε κοντινά μαγαζιά, ενώ σημειώθηκαν και προσαγωγές. Κατά τη διάρκεια της πορείας σημειώθηκε ένταση όταν τρεις νεαροί κινήθηκαν προκλητικά προς μέρος του σώματος της διαδήλωσης και απωθήθηκαν από τους/τις διαδηλωτές/ριες. Εκείνη τη στιγμή δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης εκτοξεύοντας τες επάνω στους διαδηλωτές σε ευθεία βολή προκαλώντας και τραυματισμούς. Η οργή των διαδηλωτών απέναντι στην καταστολή οδήγησε στην υποχώρηση της αστυνομίας. Η πορεία συνέχισε ενιαία μέχρι το άγαλμα Βενιζέλου όπου και έληξε.

Όπως γίνεται φανερό και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από υλικό που δημοσιεύουν φασίστες εκφέροντας χυδαίο ρατσιστικό λόγο και προτρέποντας σε λιντσαρίσματα και δολοφονίες, στρατολογούν ανήλικα τα οποία βάζουν μπροστά σε φασιστικές επιθέσεις, ενώ είναι συχνές οι εγκωμιαστικές αναφορές σε νεοναζί πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής.

 

Μοιραστείτε το άρθρο