STOP GOLD MINING – SAVE SKOYRIES Παρεμβάσεις στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην Θεσσαλονίκη κατά των καταστροφικών εξορυκτικών δραστηριοτήτων στην Χαλκιδική

Τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα Μεγάλης Παναγίας και Θεσσαλονίκης κατά της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική προχώρησαν σε δύο παρεμβάσεις στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η πρώτη έγινε την Πέμπτη 7/3 έξω από το Ολύμπιον κατά την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ και η δεύτερη την Κυριακή 10/3 μέσα στο Ολύμπιον μετά την προβολή σχετικής ταινίας.

Συγκεκριμένα της ταινίας του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος Το μέρος που κοιμόμασταν, που αναφέρεται στην καταστροφή που προκάλεσε ορυχείο χαλκού στη Ρουμανία.

Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε συζήτηση με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ, κατά τη διάρκεια της οποίας τα μέλη των επιτροπών αγώνα σήκωσαν δύο πανό και απευθύνθηκαν στους παρευρισκόμενους στην αίθουσα.

Αυτό που ζήτησαν είναι: να τερματιστούν οι καταστροφικές μεταλλευτικές δραστηριότητες στις Σκουριές, να αποχαρακτηριστεί και αποκατασταθεί η περιοχή. Καθώς επίσης: Έξω από το λιμάνι και την πόλη της Θεσσαλονίκης τα απόβλητα της Eldorado Gold.

Δείτε τα σχετικά βίντεο και τις φωτογραφίες των παρεμβάσεων, καθώς και την προκήρυξη που μοίρασαν μέσα και έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Την Κυριακή 10/3 το απόγευμα κατά τη συζήτηση μετά την προβολή της ταινίας Το μέρος που κοιμόμασταν, σχετική με τις καταστροφικές δραστηριότητες ορυχείων χαλκού στα δυτικά Καρπάθια.

 

Την Πέμπτη 7/3 το απόγευμα έξω από το Ολύμπιον κατά την τελετή έναρξης του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου προσήλθε (μεταξύ πολλών άλλων κυβερνητικών και τοπικών παραγόντων) και η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μοιραστείτε το άρθρο