Αυτοπυρπολήθηκε αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας των Η.Π.Α. σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα

Σοκαριστικό οπτικοακουστικό υλικό με τον 25χρονο αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας των Η.Π.Α. Aaron Bushnell να αυτοπειρπολείται έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον D.C. φωνάζοντας free Palestine, σε μία δράση για να καταδείξει την γεννοκτονία που εκτυλίσεται στην Παλαιστίνη.

Πρόκειται για ενεργό μέλος του στρατού των Η.Π.Α. ο οποίος πριν προχωρήσει στη δράση της αυτοπυρπόλησης είχε ενημερώσει μέσα ενημέρωσης, αναφέροντας “Σήμερα, σχεδιάζω να εμπλακώ σε μία δράση διαμαρτυρίας ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστινίων”. Παράλληλα είχε δημοσιεύσει ερωτήματα στο Facebook προσθέτοντας ένα σύνδεσμο για τη ζωντανή αναμετάδοση της δράσης διαμαρτυρίας του μέσω της πλατφόρμας του Twitch.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που αναμεταδόθηκε, ο Bushnell δηλώνει ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει μία ακραία διαμαρτυρία, η οποία όμως μπροστά σε αυτά που βιώνουν οι άνθρωποι στην Παλαιστίνη στα χέρια των αποικιοκρατών τους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακραία. Καθώς βάζει φωτιά στο σώμα αναφέρει επανηλλειμένα FREE PALESTINE. Αστυνομικός που βρίσκεται στην τοποθεσία φωνάζει στον Bushnell να πέσει στο έδαφος και τον στοχεύει με όπλο ενώ έχει καταρρεύσει σε κατάσταση απανθράκωσης.

Ο 25χρονος άνδρας μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του.

Τον Δεκέμβριο, ένας ανώνυμος διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το ισραηλινό προξενείο στην Ατλάντα για να διαμαρτυρηθεί για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στην Παλαιστίνη και υποστηρίζονται από την αμερικανική κυβέρνηση.

Η Anat Sultan-Dadon, γενική πρόξενος του Ισραήλ στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, ξεχώρισε ιδιαίτερα για τις δηλώσεις της  : «Είναι τραγικό να βλέπεις το μίσος και την υποκίνηση μίσους προς το Ισραήλ να εκφράζεται με τόσο φρικτό τρόπο (… ) Η ιερότητα της ζωής είναι η ύψιστη αξία μας. Οι προσευχές μας είναι με τον φύλακα που τραυματίστηκε ενώ προσπαθούσε να αποτρέψει αυτή την τραγική πράξη. »

Η τελευταία έκθεση για τον πόλεμο που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο στις 26 Φεβρουαρίου από το Υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοινώνει 30.001 θανάτους από την παλαιστινιακή πλευρά. Για να κατανοήσουμε καλύτερα την ιερότητα της ζωής που επικαλείται η πρεσβευτής.

Μοιραστείτε το άρθρο