Τεράστια καταστροφή από μεγάλης έντασης πυρκαγιές στην Χιλή

Τουλάχιστον 64 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι/ες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από τις τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε δασικές περιοχές στην κεντρική Χιλή και έχουν επεκταθεί και σε κατοικημένες περιοχές. Συνεχείς οι μάχες των πυροσβεστών με τις φλόγες. Εκκενώσεις περιοχών και μεταφορά των παθόντων στις πόλεις.

Σε τέσσερα διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα δηλώνουν αξιωματούχοι ότι ξέσπασαν οι πυρκαγιές, καίγοντας ολόκληρες περιοχές και προκαλώντας τεράστιες υλικές καταστροφές και θανάτους. Οι νεκροί αναμένεται να αυξηθούν με τον τελικό αριθμό να μην μπορεί να προσδιοριστεί. Οι πυρκαγιές ξέσπασαν μετά από μία εβδομάδα όπου έφτασαν σε σημεία ρεκόρ, καθότι ο El Niño το προηγούμενο χρονικό διάστημα προκάλεσε ξηρασία και αυξημένες θερμοκρασίες.

Η πόλη Viña del Mar αντιμετωπίζει της συνέπειες αυτής της καταστροφής με πάνω από 1.500 ανθρώπους να χάνουν τα σπίτια τους και αρκετούς να έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορα σημεία. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια με μεγάλες δασικές εκτάσεις να έχουν καεί και την πυροσβεστική να προσπαθεί να περιορίσει την εξάπλωση στις κατοικημένες περιοχές.

Μοιραστείτε το άρθρο