Στις 24/1 η δίκη για το θανάσιμο βασανισμό του Βασίλη Μάγγου από αστυνομικούς – Δράσεις στο Βόλο, ενάντια στις κρατικές δολοφονίες και την αστυνομική βία

Κάλεσμα στην κοινωνία να αντιδράσει ενάντια στις κρατικές δολοφονίες και την αστυνομική, τη ναζιστική και άλλες μορφές βίας, απηύθυναν από το Βόλο, ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη Μάγγου που κατέληξε ύστερα από το βάναυσο βασανισμό του από αστυνομικούς και η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο χώρο της Λέσχης Εργαζόμενων και Νεολαίας Βόλου, όπου λειτουργεί εικαστική έκθεση, αφιερωμένη στον Βασίλη Μάγγο, ο Γιάννης Μάγγος σημείωσε ότι δεν πρόκειται για τυχαία περιστατικά αλλά για συνειδητές επιλογές των δυνάμεων καταστολής για να χτυπηθεί κάθε αντίσταση για την υπεράσπιση των κοινών αγαθών και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εταιριών.  Και τόνισε ότι αν δεν τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της δολοφονίας του παιδιού του και όλων των άλλων θυμάτων της κρατικής, αστυνομικής και ναζιστικής βίας, τα εγκλήματα αυτά δεν πρόκειται να σταματήσουν. Η Μάγδα Φύσσα κάλεσε σε μαζική κινητοποίηση για τη στήριξη του αγώνα της οικογένειας Μάγγου για δικαίωση και τόνισε ότι η κοινωνία μπορεί και πρέπει να αντιδράσει στη βία, αστυνομική, ναζιστική, κάθε μορφής, σε βάρος της νεολαίας, συμπεριλαμβάνοντας και το έγκλημα των Τεμπών.  Για το λόγο αυτό, όπως τόνισε, είναι απαραίτητη όχι μόνο η αλληλεγγύη αλλά και η σαφής και έμπρακτη τοποθέτηση της καθεμιάς και του καθένα απέναντι στην κρατική και φασιστική βία. Οι ομιλητές υπογράμμισαν ότι όσο μένουν ατιμώρητες οι κρατικές δολοφονίες και η αστυνομική βία, τα περιστατικά αυξάνονται, σημειώνοντας τις εν ψυχρώ δολοφονίες νέων Ρομά από αστυνομικούς. Παράλληλα, απηύθυναν κάλεσμα για παρουσία στα δικαστήρια του Βόλου, την Τετάρτη 24/1, όπου δικάζονται οι βασανιστές του Βασίλη Μάγγου, το Σάββατο 20/1 στις 11.00, στη συγκέντρωση και πορεία που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας του Βόλου και στις 12/2 για συμπαράσταση στα 12 διωκόμενα άτομα από τη διαδήλωση της 13ης Ιούνη 2020 έξω από την ΑΓΕΤ, ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Επίσης, το Σάββατο 3/2 στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί στο Θόλο εκδήλωση με θέμα «Συστημική βία και κοινωνική αντιβία». Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου.

βίντεο: Μαρία Τ.

Οι δράσεις άρχισαν το Σάββατο 13/01 με τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «26 πορτρέτα για το Βασίλη» του Δημήτρη Αστερίου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 16/01 και θα είναι ανοιχτή από τις 6 το απόγευμα έως τις εννιά, στο χώρο  Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας Βόλου, Μεταμορφώσεως 19.

Στον ίδιο χώρο, έχει προγραμματιστεί επίσης, μια σειρά δρώμενων, θα υπάρχει μπαρ, καθώς και υλικά οικονομικής ενίσχυσης.

Ακολουθεί το κάλεσμα από το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Βόλου

26 πορτρέτα για τον Βασίλη – έναρξη δράσεων Σάββατο 13/1

Μοιραστείτε το άρθρο