Εκδήλωση – συζήτηση για την αντίσταση στην ιδιωτικοποίηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, Νομική Σχ. ΑΠΘ, Τρίτη 16/1 18:00

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Συζητάμε για την αντίσταση στην ιδιωτικοποίηση και οραματιζόμαστε το πανεπιστήμιο που θέλουμε

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, 18.00, Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ,

Νομική Σχολή, 3ος όρ., αίθ. 319

Η πορεία προς το επιχειρηματικό-αγοραίο πανεπιστήμιο που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες μέσω της εμπλοκής εταιριών στην έρευνα, τη διδασκαλία και εσχάτως και τη διοίκηση, επιταχύνεται. Φαίνεται να βιάζονται για το μεγάλο πλιάτσικο οι επιχειρηματικοί κύκλοι που έχουν συνηθίσει να  δρουν ληστρικά εις βάρος των δημόσιων ταμείων και της κρατικής περιουσίας, αυτή τη φορά στη βαριά βιομηχανία της εκπαίδευσης.

Στο επόμενο διάστημα καλούμαστε να κινητοποιηθούμε με κάθε τρόπο συμμετέχοντας στις διαδικασίες των συλλογικών μας οργάνων, υποστηρίζοντας τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και επιδιώκοντας τη μαζικότερη δυνατή συμμετοχή διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, ευέλικτων εργαζόμενων και μη, φοιτητών/τριών και ερευνητών/τριων. Αντιστεκόμαστε στην πλήρη κατεδάφιση του δημόσιου πανεπιστημίου. Θέλουμε ένα πραγματικά δημόσιο πανεπιστήμιο, προσανατολισμένο στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι της αγοράς, στην καλλιέργεια της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και με πραγματική ακαδημαϊκή ελευθερία. Αυτά τα οράματα στηρίζουν τις διεκδικήσεις μας και δυναμώνουν τους αγώνες μας.

Καλούμε εργαζόμενους/ες, φοιτητές/τριες και ερευνητές/τριες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και στην προσπάθεια οργάνωσης των κινητοποιήσεών μας.

Μοιραστείτε το άρθρο