Κινητοποίηση στο σημείο δολοφονίας του διανομέα: Κυβέρνηση – εργοδότες μας δολοφονούν!, Δευτέρα 20/11 στις 10:00 στον κόμβο του Καλού

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ  ΜΑΣ  ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!

Κινητοποίηση στο σημείο δολοφονίας του διανομέα,

Δευτέρα 21/11, στις 10πμ,  οδός Απόλλωνος, στον κόμβο του Καλού

Ένας ακόμα διανομέας, που δούλευε με το καθεστώς του freelancing (πληρωμή με την παραγγελία)  στην πλατφόρμα της wolt  σκοτώθηκε –δολοφονήθηκε εν ώρα εργασίας το Σάββατο 18 Νοέμβριου στην περιοχή της Τούμπας.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που επικρατούσαν όλη τη διάρκεια της ημέρας (οι ριπές αέρα ξεπερνούσαν τα 100 χλμ/ώρα, είχαμε δεκάδες πτώσεις δέντρων κτλ.) καθιστούσαν την οδήγηση μηχανής δολοφονική –όπως αποδείχτηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο!

Ωστόσο κυβέρνηση κι εργοδότες (πλατφόρμες και μαγαζάτορες), μοναδικοί υπεύθυνοι των πάνω από 60 εργατικών δολοφονιών διανομέων τα τελευταία χρόνια, απέδειξαν γι άλλη μια φορά ότι μας θεωρούν αναλώσιμους. Ότι οι ζωές των διανομέων δεν μετράνε! Γι αυτούς μετράνε μόνο τα κέρδη τους!

Συνάδελφοι, μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να επιβάλλουμε την υπεράσπιση των συμφερόντων μας , την υπεράσπιση της ίδιας μας της ζωής! Μπορούμε να τα καταφέρουμε, όπως το 2019 που μετά από δεκάδες κινητοποιήσεις, απεργίες, μοτοπορείες κτλ. επιβάλλαμε την ψήφιση του ν.4611/2019– αρ.56 που αφορά την παροχή ΜΑΠ: (κράνος, μπουφάν/παντελόνι μηχανής, αδιάβροχα κτλ.) , πληρωμή τουλάχιστον15% για χρήση & συντήρηση του δικύκλου, πληρωμή βενζίνης κτλ.). 

Με τους αγώνες μας να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε:

Αυστηρό Νομικό Πλαίσιο για απαγόρευση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες (καταιγίδες- έντονες βροχοπτώσεις χιονόπτωση, παγετός, αέρας κτλ).
– Αυστηρούς έλεγχους από το ΣΕΠΕ, για την τήρηση του νόμου 4611/2019 – αρ.
56 σχετικά με τις διατάξεις για την υγεία και την ασφάλεια των διανομέων:
παροχή από τον εργοδότη των Μέσων Ατομικής Προστασίας (κράνος, μπουφάν
και παντελόνι με προστατευτικά, γάντια, αδιάβροχα κτλ).

-Άμεση κατάργηση των εργατοκτόνων νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη!

Όχι άλλοι νεκροί διανομείς!

Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…

Στοιχεία Επικοινωνίας :Τηλ: 6982268508 , dianomeisthess.blogspot.gr

Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ


Μοτοπορεία διανομέων Δευτέρα 20/11

Μοιραστείτε το άρθρο