Πολιτική δήλωση των πέντε αντιφασιστριών που συνελήφθησαν στο Μοναστηράκι την 1η Νοεμβρίου. Μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, καταγγέλλουν συνεργασία της αστυνομίας με τα τάγματα εφόδου

Οι πέντε αντιφασίστριες που συνελήφθησαν, την 1η Νοέμβρη, μετά την ενέδρα από τάγματα εφόδου στο σταθμό Μοναστηράκι, υψώνουν τη φωνή τους μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Με πολιτική τους δήλωση, καταγγέλλουν ότι η επίθεση των ταγμάτων εφόδου έγινε σε συνεργασία με την αστυνομία, μετά τη μεγάλη αντιφασιστική κινητοποίηση που είχε προηγηθεί, “δεν έγινε μόνο για την οργάνωση της ενέδρας, αλλά, επίσης τους έδωσε τον χρόνο και την δυνατότητα να φύγουν”. Όπως σημειώνουν, “αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο πολιτικές και δικαστικές αρχές προσπαθούν να αποπολιτικοποιήσουν την υπόθεση της κοινωνικής και ταξικής πάλης ενάντια στον φασισμό, με την αφήγηση των δύο άκρων που συγκρούονται.” Στη δήλωσή τους, τονίζουν ότι οι αντιφασίστ(ρι)ες που βρίσκονταν στο σημείο ήταν που αντιστάθηκαν και προστάτευσαν τον πολύ κόσμο που βρισκόταν στο συρμό και στο σταθμό. Οι ίδιες συνελήφθησαν όταν υπερασπίστηκαν μία τραυματία συντρόφισσά τους, την οποία, όπως αναφέρουν, παρενοχλούσαν αστυνομικοί ενώ δεχόταν τις πρώτες βοήθειες. Απαιτούν την άμεση απελευθέρωσή τους και καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 6/11, στις 9.30 π.μ.  Ακολουθεί η πολιτική δήλωση των 5 συλληφθεισών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΔΡΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΣΤΙΣ 1/11
Είμαστε οι 5 αντιφασίστριες συντρόφισσες που υψώνουμε τη φωνή μας μέσα από τα κελιά της ΓΑΔΑ. Την 1η Νοέμβρη, υπήρχε αντιφασιστική συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαμε 4 από εμάς, μέσα στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού φασιστικού καλέσματος για τα δέκα χρόνια από την εκτέλεση δύο μελών της χρυσής αυγής, ως αντίποινα για την δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα. Τις συγκεντρώσεις αυτές προσπάθησε να σπάσει η αστυνομία, ενώ την ίδια μέρα δεχθήκαμε ενέδρα από τάγμα εφόδου στο σταθμό Μοναστηράκι. Η περιφρούρησή μας αμύνθηκε και προστάτευσε τους επιβάτες του συρμού, δίνοντας χρόνο ώστε να απομακρυνθούν ασφαλώς. Η συνεργασία φασιστών και μπάτσων δεν έγινε μόνο για την οργάνωση της ενέδρας, αλλά, επίσης τους έδωσε τον χρόνο και την δυνατότητα να φύγουν. Από την επίθεση υπήρχαν τραυματίες εκατέρωθεν, μέσα στους οποίους μια από εμάς. Καθώς, μετά το τέλος της συμπλοκής φροντίζαμε την τραυματία σε ασφαλές μέρος στο σταθμό, συναντήσαμε την πέμπτη συλληφθείσα που σταμάτησε για να βοηθήσει. Εμείς οι τέσσερις υπερασπιστήκαμε την τραυματία η οποία παρενοχλούνταν από τους μπάτσους την ίδια στιγμή που δεχόταν τις πρώτες βοήθειες. Αφότου ήρθε το ΕΚΑΒ με εντολές από πολιτική ηγεσία και ΓΑΔΑ, εμείς οι τέσσερις προσαχθήκαμε. Στη συνέχεια οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις και τα πλημμελήματα σε κακουργήματα με απόφαση εισαγγελέα, βάζοντας όλους τους συλληφθέντες στην ίδια δικογραφία. Αυτούς που έστησαν την ενέδρα και αυτούς που αντιστάθηκαν και προστάτευσαν τον κόσμο στο βαγόνι και τον συρμό. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο πολιτικές και δικαστικές αρχές προσπαθούν να αποπολιτικοποιήσουν την υπόθεση της κοινωνικής και ταξικής πάλης ενάντια στον φασισμό, με την αφήγηση των δύο άκρων που συγκρούονται.
Όλο αυτό ενισχύθηκε μέσα στη ΓΑΔΑ έχοντας μας και μεταφέροντας μας σε διπλανά κελιά και στο ίδιο μεταγωγικό. Επιπλέον η σύλληψη και η κράτηση της συντρόφισσας η οποία ήταν αμέτοχη και στάθηκε να βοηθήσει αποτελεί την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, είναι εκδικητική και επιφέρει άμεσο κίνδυνο στο παιδί της το οποίο αποχωρίστηκε. Τα φασιστικά τάγματα εφόδου στην Ν. Φιλαδέλφεια και το Μοναστηράκι αποτελούν την ξεκάθαρη γραμμή του κράτους και αστυνομίας για την εκ νέου πριμοδότηση του φασισμού ενάντια στην κοινωνία και το αντιφασιστικό κίνημα.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση μας
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της συντρόφισσας και επανένωση με το παιδί της
Αλληλεγγύη στον αγώνα που τρέχει στις φυλακές και σε όλους τους πολιτικούς κρατουμένους
Αλληλεγγύη με την 16χρονη αντιφασίστρια
Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Λευτεριά στον Κώστα Δημαλέξη (20/11 στο Εφετείο Αθηνών)
Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 6/11, στις 9.30 π.μ.
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ
Οι 5 συλληφθείσες από την ενέδρα κράτους και φασιστών στο Μοναστηράκι
Μοιραστείτε το άρθρο