Δυναμική πορεία στο Παρίσι με αίτημα την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα. “Πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν πρόσωπα”

Παρίσι. Ανταπόκριση Ηρώ Σιαφλιάκη

«Η νύχτα στη Γάζα είναι σκοτεινή εκτός τη λάμψη απτις ρουκέτες, σιωπηλή εκτός από τον ήχο των βομβών, τρομακτική εκτός απτην παρηγοριά της προσευχής, μαύρη εκτός απ το φως των μαρτύρων. Καληνύχτα Γάζα. », ανέφερε η παλαιστίνια ποιήτρια ABU NADA, 32 χρονών, που σκοτώθηκε στο σπίτι της στη Γάζα από ισραηλινό πυρά. Είναι ένα από τα “πρόσωπα”  που “συμμετείχαν” στη μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου στο Παρίσι, ως φωτογραφία σε πλακάτ στα χέρια διαδηλωτών:

Πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι. Υπάρχουν όνειρα, άνθρωποι που αγάπησαν και τους αγάπησαν, υπάρχουν μητέρες, παιδιά, πατεράδες, αδέλφια, φίλοι σύντροφοι…

Πίσω από τους αριθμούς… το “πρόσωπο”, της MARIAM SMAIR η οποία θα γινόταν 28 χρονών, αν δεν σκοτωνόταν στους βομβαρδισμούς της 11ης Οκτωβρίου στη Γάζα: “Δεν το πιστεύω ότι ζω ακόμα, Δεν ξέρω αν θα ζω σε μια ώρα. Κουράστηκα να τρέχω απ το ένα μέρος στο άλλο… Βόμβες πάνω απ τα κεφάλια μας.” τα λόγια  της.

Πίσω από τους αριθμούς… η 13χρονη HALA ABU SA’DA, η οποία ονειρευόταν να γίνει τραγουδίστρια και έκανε βίντεο με νοηματικά τραγούδια για να διασκεδάζει κουφά παιδιά.Ήδη ορφανή από πατέρα που σκοτώθηκε από ισραηλινούς πυραύλους, η ίδια σκοτώθηκε στις 16 0κτώβρη μαζί με τη μητέρα της και 14 άτομα της οικογένειάς της, όταν το σπίτι της ισοπεδώθηκε από ισραηλινή επιδρομή στο στρατόπεδο προσφύγων της Jabaliya.

Πίσω από τους αριθμούς… Ο IBRAHIM HAMED HUSSEIN AL-ASTAL 62 χρονών, καθηγητής και ερευνητής Επιστημών της εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο της Γάζας Σκοτώθηκε στις 23 Οκτώβρη 2023 μαζί με τη γυναίκα του και τις κόρες του όταν το σπίτι του βομβαρδίστηκε από την αεροπορική επιδρομή στο Khan Younés.

Μαζί με τις χιλιάδες που διαδήλωσαν το Σάββατο στο Παρίσι με αίτημα την άμεση κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό των βομβαρδισμών στην Γάζα, οι οιωνεί “παρούσες” και “παρόντες” της σφαγής στη Γάζα που ξεπερνούν από την αρχή της επίθεσης του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου τις 9.000 με τα παιδιά και τις γυναίκες να πληρώνουν το πιο βαρύ τίμημα.

Μία από τις δυναμικότερες και μαζικότερες διαδηλώσεις για την Παλαιστίνη με κατάληξη την Place de la Nation. Περισσότεροι από 60.000 διαδηλωτές – σύμφωνα με τους διοργανωτές, η αστυνομία αναφερόταν σε 19.000- ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του παραρτήματος Κολεκτίβας για μια Δίκαιη και Διαρκή Ειρήνη μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, ενώ το γεγονός ότι η διαδήλωση δεν είχε απαγορευτεί από τις αρχές ενίσχυσε τη συμμετοχή.

“ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΣΦΑΓΗ”

ΓΑΖΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
“Σε τι διαφέρουν αυτά τα παιδιά;”
‘Άμεση παύση πυρός”

Στο κάλεσμα της Κολεκτίβας για μια Δίκαιη και Διαρκή Ειρήνη μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών συμμετέχουν:
France Palestine Solidarity Association (AFPS) ATTAC, Palestine Committee 47 AFPS, Human Rights League LDH 47, General Confederation of Labor (CGT), Together!, Labor Union Federation FSU, La France insoumise LFI, Κίνημα κατά του ρατσισμού και για τη φιλία μεταξύ των λαών (MRAP), Δίκτυο Εκπαίδευση Χωρίς Σύνορα (RESF), Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα NPA, Εβραϊκή Ένωση για την Ειρήνη UJFP Syndicat Solidaire, France Libertés 47, Καθολική Επιτροπή κατά της Παγκόσμιας Πείνας CCFD Terre Solidaire 47,  Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα (PCF), Les Ecologistes-EELV, Le collective, Les Ecologistes-EELV, Le collective, La Cimade.

Μοιραστείτε το άρθρο