Μαζικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό έγινε στα Χανιά. Άνθρωποι από όλη την Κρήτη έκαναν πορεία προς την αμερικανική βάση της Σούδας.

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, ο οποίος βομβαρδίζεται στη Γάζα από το κράτος του Ισραήλ, με αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και ολόκληρες περιοχές να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, από την αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική πορεία, που πραγματοποιήθηκε προς την αμερικανική βάση της Σούδας, στα Χανιά. Χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Κρήτη, ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα φοιτητικών συλλόγων, σωματείων βάσης, πολιτικών οργανώσεων, συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών, κατά του πολέμου του Ισραήλ ενάντια στους αμάχους της Γάζας, ενάντια στη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στους ιμπεριαλιστικούς, καπιταλιστικούς πολέμους και στην παρουσία των νατοϊκών-αμερικανικών βάσεων και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, απαιτώντας ελευθερία, ειρηνική συνύπαρξη των λαών και καταδίκη των πρακτικών εξαίρεσης από το κράτος του Ισραήλ και εθνοκάθαρσης στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία δημοτικής αγοράς στα Χανιά, όπου φώναξαν συνθήματα ενάντια στους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και καταδίκης του κράτους του Ισραήλ που εδώ και 75 χρόνια, κατέχει παράνομα παλαιστινιακά εδάφη, εξαπολύοντας πογκρόμ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό.

 

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι μετέβησαν στην περιοχή Μαράθι της Σούδας, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της στρατιωτικής βάσης, και φυλασσόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Στο οδόφραγμα, φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης του κράτους του Ισραήλ, του ΝΑΤΟ, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της συμμετοχής του ελληνικού κράτους σε αυτούς.

εικόνες από zarpanews.gr

Αναλυτικά τα καλέσματα για την αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική πορεία.

Παγκρήτια αντιπολεμική – αντιμπεριαλιστική πορεία, Κυριακή 5/11 στις 12:30 στη βάση της Σούδας

 

Μοιραστείτε το άρθρο