Λευτεριά στην Παλαιστίνη, βροντοφώναξαν σήμερα χιλιάδες λαού στο Σύνταγμα και την πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα

Ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα δεκάδων  σωματείων, ομοσπονδιών, συλλόγων, κινήσεων ειρήνης, γυναικείων οργανώσεων και άλλων φορέων, δεκάδες χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στο σημερινό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος και την πορεία ποιυ ακολούθησε προς την Ισραηλινή πρεσβεία.

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ


ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Χιλιάδες λαού απαίτησαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή στη σφαγή (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Με τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας στα πανό τους, με εικόνες από την κόλαση της ισραηλινής επίθεσης που ζει ο λαός της Γάζας στις πικέτες τους, με την απαίτηση για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» στα χείλη τους, χιλιάδες λαού, εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, φοιτητές και μαθητές, ενώσεις επαγγελματιών, σύλλογοι γυναικών, και φυσικά Παλαιστίνιοι που ζουν ή σπουδάζουν στη χώρα μας, διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη και παράλληλα καταδίκασαν την εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό, τη στήριξη του κράτους – δολοφόνου, τη συμμετοχή στα αιματοβαμμένα σχέδια του Ισραήλ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.

Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που διοργάνωσαν σωματεία και φορείς ξεκίνησε από το Σύνταγμα. Εκεί, άνθρωποι κάθε ηλικίας, ένωσαν τη φωνή τους με τους καλλιτέχνες που τραγούδησαν «ένα τραγούδι για την Παλαιστίνη», ένα τραγούδι για τον δίκαιο αγώνα του λαού της για ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα.

Μετά την συναυλία, ακολούθησε πορεία μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία. Για 40 ολόκληρα λεπτά η τεράστια πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό περνούσε μπροστά από το κτίριο της πρεσβείας των μακελάρηδων.

 Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε στο Μέγαρο μουσικής οι τελευταίοι διαδηλωτές ξεκινούσαν από το Σύνταγμα!

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με την ομιλία του πρέσβη της Παλαιστίνης, Γιουσέφ Ντορχόμ, ο οποίος χαιρέτισε τους χιλιάδες διαδηλωτές και μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των Παλαιστινίων στον ελληνικό λαό.

Στη συνέχεια διαβάστηκε μήνυμα του Μοχάμετ Αμανάντι, Επιτρόπου Λαϊκών Οργανώσεων και Συνδικάτων στην Παλαιστίνη.

Να σταματήσει κάθε υποστήριξη της Ελλάδας στο κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ τόνισε στην ομιλία του στο συλλαλητήριο ο Γιώργος Στεφανάκης, απ’ το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικής.

Τεράστια πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ

«Η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά» και «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», ήταν μεταξύ των συνθημάτων που βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές. Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία.

Έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, οι διαδηλωτές φώναξαν «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και «Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή – ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραηλινοί», ενώ ξεκαθάρισαν: «Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή, έξω το ΝΑΤΟ κι οι Αμερικανοί».

Η πορεία ολοκληρώθηκε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, που ήταν αποκλεισμένη από κλούβες των ΜΑΤ. Το ανθρώπινο ποτάμι διατράνωσε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», ενώ οι μαθητές, περνώντας έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ φώναζαν ασταμάτητα «δολοφόνοι – δολοφόνοι».

ΠΗΓΗ: 902.gr


Φωτογραφίες από τα μπλοκ των οργανώσεων του ΝΑΡ, του ΚΚΕμ-λ, της ΟΚΔΕ, του ΣΕΚ

Συγκεντρώσεις, πορείες, συναυλίες και εκδηλώσεις  αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, την Κυριακή 5/11

Μοιραστείτε το άρθρο