Γαλλία: Υποστήριξη του αγώνα πρώην εργατών της GKN στην Φλωρεντία – Λαϊκή οικολογία, εργατική αυτοδιαχείριση

Συνάντηση – συζήτηση για αλληλεγγύη και στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο εξαρτημάτων αυτοκινήτων GKN στη Φλωρεντία, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης 23 Οκτωβρίου στο Παρίσι, στο πλαίσιο διεθνοποίησης του αγώνα των εργαζομένων.

Η ελληνική πρωτοβουλία στο Παρίσι είχε δυναμικό παρόν και ενημέρωσαν για το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο ΒΙΟΜΕ.

Σημειώνεται ότι για περισσότερα από δύο χρόνια, πρώην εργαζόμενοι της GKN στη Φλωρεντία δίνουν αγώνα επιβίωσης, έχουν καταλάβει το εργοστάσιο εξαρτημάτων αυτοκινήτων και αντιστέκονται στις διαδικασίες απόλυσης από τη διοίκηση της εταιρείας που είναι σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Οι εργαζόμενοι στη GNK έχουν αναπτύξει ένα σχέδιο αυτοδιαχείρισης για περιβαλλοντικά βιώσιμη παραγωγή. Δείχνουν έτσι ότι δεν θα υπάρξει οικολογική επανάσταση χωρίς εργατικό αγώνα, χωρίς χειραφέτηση της εργασίας χωρίς υπεράσπιση των συνθηκών κατοικησιμότητας της Γης.  Η 5η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως διεθνής ημέρα δράσης, ενώ στις 15 -16 Νοεμβρίου εκδήλωση συμπαράστασης έχει προγραμματιστεί στη Βιέννη.

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη, αυτό της επαναβιομηχάνισης από κάτω προς τα πάνω με λαϊκή συμμετοχή και καταπολέμηση των απολύσεων. Η υπόθεση της GNK δεν θα μείνει τοπική, η ιστορία της δεν θα μείνει ανείπωτη”.

Η.Σ.

Μοιραστείτε το άρθρο