Εισαγγελική πρόταση να οδηγηθούν σε δίκη τρεις αστυνομικοί που κατηγορούνται ότι βίασαν τη 19χρονη στο Α.Τ. Ομόνοιας

Εξελίξεις σε μία υπόθεση που εδώ και ένα χρόνο φαίνεται να έχει ξεχαστεί από τα ΜΜΕ σε μία προσπάθεια να περάσει στα ψιλά και να αποποιηθούν τις ευθύνες τους οι αστυνομικοί οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για το βιασμό 19χρονης στο Α.Τ. Ομόνοιας. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν από την Εφημερίδα των Συντακτών, η πρόταση της εισαγγελέως ήταν να παραπεμφθούν οι τρεις στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Γνωματεύσεις ιατροδικαστών είχαν επιβεβαιώσει την πράξη του βιασμού.

Τον Οκτώβριο του 2022 19χρονη κατήγγειλε τον βιασμό της/σεξουαλική κακοποίησή της στο Α.Τ. Ομόνοιας. Η κοπέλα απομονώθηκε σε δωμάτιο εντός του τμήματος και διαδοχικά αστυνομικοί προχώρησαν στο βιασμό της. Υπό το φόβο που της δημιούργησαν, η 19χρονη βρισκόταν σε κατάσταση αδυναμίας αντίδρασης. Σύμφωνα με την πρόταση λοιπόν της εισαγγελέως, οι κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος ζητείται να οδηγηθούν σε δίκη. Για βιασμό από κοινού κατηγορούνται οι δύο ειδικοί φρουροί σε βάρος των οποίων εξαρχής ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τον βιασμό της 19χρονης. Ο ένας από τους δύο, αντιμετωπίζει και την κατηγορία για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων καθότι μαγνητοσκόπησε τον βιασμό της 19χρονης. Ο τρίτος αστυνομικός/κατηγορούμενος σύμφωνα με την εισαγγελέα, αποτελούσε συνεργό καθώς είχε οδηγήσει στο δωμάτιο μαζί με τους άλλους δύο την κοπέλα και αποχώρησε έχοντας πλήρη γνώση του τι θα ακολουθήσει.

Υπενθυμίζεται ότι συνήγορος υπεράσπισης του ενός αστυνομικού είναι ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η 19χρονη ψεύδεται και δεν βιάστηκε, αλλά αντιθέτως ικανοποίησε μία φαντασίωση της…

Μοιραστείτε το άρθρο