Βιβλιοπαρουσιάσεις σε Αθήνα και Καλαμάτα, Παρασκευή 27/10

Αθήνα: “Padre Camilo, Η σκέψη και η δράση του Καμίλο Τόρες”, στις 19:30 στις Εκλάμψεις

Καλαμάτα: “Πακέτο”, στις 20:00 στο Αντιφασιστικό Στέκι Καλμάτας


ΑΘΗΝΑ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, Παρασκευή 27/10 στις 19.30, Εκλάμψεις

“Padre Camilo, Η σκέψη και η δράση του Καμίλο Τόρες” (εκδ. Red n Noir)

Θα υπάρξει εισαγωγική τοποθέτηση, προβολή βίντεο και συζήτηση με τη δημιουργό του βιβλίου Χρύσα Τζιαφέτα.

«Η σύγχρονη ιστορία της Λατινικής Αμερικής έχει αναδείξει πολλούς ιερείς, ακόμα και επισκόπους, που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τον μετασχηματισμό των κοινωνιών τους. Έχει, επίσης, αναδείξει ηρωικούς αντάρτες, διανοούμενους, πολιτικούς ηγέτες, αγωνιστές και αγωνίστριες με τεράστια λαϊκή απήχηση. Ο Καμίλο Τάρες Ρεστρέπο, μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της Κολομβίας, ήταν όλα αυτά μαζί. Η παγκόσμια φήμη του οφείλεται όχι τόσο στον σύντομο πρωταγωνιστικό του ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας του όσο στις τραγικές συνθήκες του θανάτου του. Με το να προσφέρει τη ζωή του στον επαναστατικό σκοπό, με το να πέσει από τις σφαίρες εκείνου που ονόμαζε “στρατό της ολιγαρχίας”, ο Καμίλο μετατράπηκε σε σύμβολο για τις νεότερες γενιές σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική.

Τον αποκαλούν “ο Τσε της Κολομβίας”, καθώς η διαδρομή της ζωής του ήταν παράλληλη με εκείνη του Τσε Γκεβάρα. Όχι μόνο έζησαν και έδρασαν και οι δύο την ίδια εποχή, στην ίδια ήπειρο, αλλά και δολοφονήθηκαν στο βουνό – ο ένας στη Βολιβία, ο άλλος στην Κολομβία. Και οι δύο έκαναν μια επιλογή ζωής που περιελάμβανε την υπηρεσία στους συνανθρώπους – ο ένας ως γιατρός, ο άλλος ως ιερέας.» (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

https://www.kinimatorama.net/event/156880


ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Βιβλιοπαρουσίαση: “Πακέτο”

Ένα νουάρ βγαλμένο από τους δρόμους της Αθήνας…

Μαζί μας την Παρασκευή ο συγγραφέας του “Πακέτου” για να μιλήσουμε για νουάρ λογοτεχνία, επαγγελματίες οδηγούς δικύκλων, γήπεδο, δρόμο, αντιφάσεις…

… ο δρόμος ανοίγει προχωρώντας …

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας

 

Μοιραστείτε το άρθρο