Κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις για την Παλαιστίνη και την επίθεση που δέχεται ο Παλαιστινιακός λαός, Παρασκευή 27 και Σάββατο 28/10

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/10

Βόλος: 18:00, Συγκέντρωση – πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, στην πλατεία Ελευθερίας

Ιωάννινα: 18:00, Διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, στην Περιφέρεια Ηπείρου

Αθήνα, Καλλιθέα: 19:30, Εκδήλωση “Η Επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα και η Αντίσταση του Παλαιστινιακού Λαού”, στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/10

Αθήνα: 12:00, Τοπική Αντιπολεμικη συγκέντρωση για την Παλαιστίνη, πλατεία Σουρμένων, στο Ελληνικό


Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, στηρίζουμε το κάλεσμα οργανώσεων και κομμάτων για το δυνάμωμα της αλληλεγγύης σε κάθε τόπο που αντιστέκεται στην ιμπεριαλιστική μπότα.

ΝΊΚΗ ΣΤΑ ΌΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΆ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΊΝΗ

Αντιμπεριαλιστική Συνέλευση Βόλου


Ιωάννινα: Παρασκευή 27/10, 6μμ, Περιφέρεια

Μετά τη δίκαιη ενέργεια των Παλαιστινίων ενάντια στο Ισραηλινό κράτος στις 7 Οκτωβρίου, η Λωρίδα της Γάζας σφυροκοπείται με τον πιο κτηνώδη τρόπο από τον Ισραηλινό στρατό. 2,5 εκ. άνθρωποι βρίσκονται πολιορκημένοι σε μια φυλακή, χωρίς ρεύμα τροφή, νερό, με ακατάπαυστους βομβαρδισμούς σε κάθε σημείο, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία, σχολεία, σταθμούς αμάχων. Πάνω από 5.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από το φασιστικό κράτος του Ισραήλ, οι μισοί γυναίκες και παιδιά. Η ρητορική των ισραηλινών ακροδεξιών θυμίζει τα πιο ρατσιστικά και αιμοσταγή καθεστώτα, αποκαλώντας τους Παλαιστίνιους «ζώα». Κάθε «διεθνές δίκαιο» έχει κουρελιαστεί: για να κρατήσουν το μοναδικό τους στήριγμα στη Μ. Ανατολή, οι δυτικοί (κυρίως οι αμερικάνοι) ιμπεριαλιστές προσφέρουν τα πάντα στους σιωνιστές, απειλώντας με εξάπλωση το μετώπου σε όλη την περιοχή.

Από κοντά ο Μητσοτάκης, συναντιέται περιχαρής με τον σφαγέα Νετανιάχου δίνοντας την στήριξη του ελληνικού καπιταλισμού με κάθε μέσο στην εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων, ζητώντας αυτή να γίνει με «το μικρότερο δυνατό κόστος»! Πολεμικό υλικό του ΝΑΤΟ φεύγει συνεχώς από την Σούδα, την Ελευσίνα, όλες τις βάσεις που έχουν παραχωρηθεί στους αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Η ανθρώπινη ζωή γίνεται μια ασήμαντη λεπτομέρεια γι’ αυτούς τους κανίβαλους, μην τυχόν και κάπου υστερήσουν στην στην τυφλή στοίχισή τους με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Μια άκρως επικίνδυνη στράτευση και συμμετοχή στον πόλεμο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, περαιτέρω εμπλοκή σε κάθε ενεργό μέτωπό τους (σε συνέχεια του Ουκρανικού).

Η πάλη των Παλαιστινίων δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο και από κοντά η νεοφιλελεύθερη δολοφονική κυβέρνηση της ΝΔ του Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Για πάνω από 70 χρόνια το Ισραήλ, κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού, έχει επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στους Παλαιστίνιους: κατακτά τμήματα της Παλαιστίνης, τα οποία εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες, ταπεινώνει και εξευτελίζει έναν ηρωικό και περήφανο λαό. Είναι αγώνας κυριολεκτικά για την ύπαρξη, την επιβίωση, την αξιοπρέπεια, την υπεράσπιση της χώρας τους από το σιωνιστικό ακροδεξιό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής, που έχουν γνωρίσει δεκαετίες επεμβάσεων και πολέμων. Είναι αγώνας υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή, πρέπει να συμπαρασταθούμε ολόψυχα και έμπρακτα στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό, να μην τον αφήσουμε μόνο, να παλέψουμε για τη νίκη και τη λευτεριά του. Να απαιτήσουμε να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ, να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία με το σιωνιστικό κράτος. Όλοι οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος πρέπει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό να ταχθούμε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των Παλαιστινίων. Για την απομόνωση και ήττα του Ισραήλ, των ιμπεριαλιστών, της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για τη νίκη του ηρωικού αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων – Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Κάτω το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία στήριξη – συνεργασία!

Να αναγνωριστεί τώρα το Παλαιστινιακό κράτος και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση

Πόλεμο στον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


Εκδήλωση: Η Επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα και η Αντίσταση του Παλαιστινιακού Λαού

Την Παρασκευή 27 Οκτ. στις 7:30 μ.μ. η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας διοργανώνει την εκδήλωση συζήτηση με θέμα: «Η Επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα και η Αντίσταση του Παλαιστινιακού Λαού.» Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο της Καλλιθέας (Μαντζαγριωτάκη 76 – 2ο υπόγειο) και ομιλητής θα είναι ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Η επίθεση που εξαπέλυσε το ισραηλινό κράτος εναντίον του παλαιστινιακού λαού της Γάζας έχει ήδη ξεπεράσει κάθε ανάλογη προηγούμενη επίθεσή του σ’ αυτή τη στενή λωρίδα γης, όπου εδώ και 17 χρόνια ζούνε φυλακισμένοι δύο εκατομμύρια περίπου άνθρωποι. Οι δολοφονίες (αμάχων και παιδιών κυρίως), οι βομβαρδισμοί και η ισοπέδωση κτιρίων, νοσοκομείων και υποδομών, η εκδίωξη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους και τις περιοχές τους που πραγματοποιούνται εδώ και δέκα μέρες περίπου, μπορούν ήδη να συγκριθούν μόνο με την μεγάλη καταστροφή, τη Νάκμπα του παλαιστινιακού λαού το 1948, όταν οι σιωνιστικές στρατιωτικές δυνάμεις ανάγκασαν 800 χιλιάδες περίπου Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν την Παλαιστίνη για να γλιτώσουν τη σφαγή. Μ’ αυτό τον τρόπο συγκροτήθηκε το ισραηλινό αποικιοκρατικό κράτος των εποίκων και το καθεστώς του απαρτχάιντ, το οποίο είχε πάντα ως προτεραιότητά του την πλήρη εφαρμογή του σιωνιστικού σχεδίου: δηλαδή την ολοκληρωτική εκδίωξη ή/και εξόντωση του παλαιστινιακού λαού και τη δημιουργία του Μεγάλου Ισραήλ (ως το “Κράτος Έθνος των Εβραίων”).

Στους μήνες και τις ημέρες που προηγήθηκαν της τωρινής επίθεσης εναντίον της Γάζας η ακροδεξιά κυβέρνηση του Νετανιάχου (με διάφορες ποικιλίες φασιστοειδών σε υπουργικές θέσεις) είχε εντείνει τις προσπάθειες εκδίωξης των Παλαιστινίων από την Ιερουσαλήμ και την επέκταση των εβραϊκών εποικισμών σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη. Επί μήνες και σχεδόν κάθε νύχτα, ομάδες ένοπλων εποίκων, τις περισσότερες φορές με την κάλυψη του ισραηλινού στρατού, πραγματοποιούσαν πογκρόμ εναντίον παλαιστινιακών χωριών και συνοικιών. Τους μήνες του 2023 που προηγήθηκαν της επίθεσης στη Γάζα δολοφονήθηκαν πολλοί περισσότεροι Παλαιστίνιοι απ’ όσους είχαν δολοφονηθεί τα προηγούμενα χρόνια· εκατοντάδες Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τα χωριά τους, ή εκδιώχθηκαν από τον ισραηλινό στρατό· τεράστιες εκτάσεις παλαιστινιακής γης μετατράπηκαν σε χωράφια για τους έποικους ή περιήλθαν στην ιδιοκτησία του ισραηλινού κράτους και του στρατού. Εξάλλου, η κυβέρνηση του Νετανιάχου δεν έκρυψε ποτέ την πρόθεσή της να προχωρήσει σε άμεση προσάρτηση της Δυτικής Όχθης.

Την ίδια περίοδο η ζωή για τους Παλαιστίνιους στη Γάζα γινόταν αβίωτη, καθώς ο δεκαεπταετής αποκλεισμούς και οι συχνές αεροπορικές επιθέσεις από το Ισραήλ έχουν στερήσει από τους κατοίκους της τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή τους (τρόφιμα, φάρμακα, νερό, στέγη, υπηρεσίες κτλ). Ο μισός περίπου πληθυσμός της Γάζας είναι άνεργος και βρίσκεται σε κατάσταση “σοβαρής επισιτιστικής ανασφάλειας” (δηλαδή σε κατάσταση πείνας), ενώ στους νέους η ανεργία ξεπερνάει το 60%.

Αυτές ήταν οι κύριες αιτίες της επίθεσης που πραγματοποίησαν μαχητές από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτώβρη. Ο αντίκτυπος αυτής της επίθεσης ήταν τεράστιος στο εσωτερικό του Ισραήλ, καθώς οι Παλαιστίνιοι, για πρώτη φορά στην 75χρονη ιστορία καταπίεσης και εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού, επέφεραν ένα ισχυρό πλήγμα στην αλαζονεία της ισραηλινής πολεμικής μηχανής (του 4ου ισχυρότερου στρατού στον κόσμο) και στη βεβαιότητα του ισραηλινού κράτους ότι μπορεί χωρίς αντιδράσεις και ατιμώρητα να εφαρμόζει το σχέδιο εθνοκάθαρσης εναντίον των Παλαιστινίων.

Και ενώ ακόμα ήταν σε εξέλιξη η επίθεση εναντίον του Ισραήλ (στην οποία βασικό ρόλο έπαιξε η Χαμάς), οι δυτικές κυβερνήσεις έσπευσαν να καταδικάσουν με κυνισμό και περισσή υποκρισία “τα εγκλήματα της Χαμάς” και, επιπλέον, να δικαιολογήσουν και να υποστηρίξουν εκ των προτέρων την ισραηλινή επίθεση εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού της Γάζας. Μαζί με τις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα της Δύσης, κινητοποιήθηκε ολόκληρος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του συνόλου των ΜΜΕ, ο οποίος προσπάθησε να συκοφαντήσει ως “το απόλυτο κακό” τη δίκαιη αντίσταση των Παλαιστινίων απέναντι στο αποικιοκρατικό, δολοφονικό καθεστώς του Ισραήλ.

Η αντίδρασή τους ήταν αναμενόμενη και κατανοητή. Το ισραηλινό καθεστώς λειτούργησε από την ίδρυσή του ως το “μαντρόσκυλο” του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή, ως το προκεχωρημένο φυλάκιο του ιμπεριαλισμού ενάντια στους αγώνες των λαών της περιοχής για ελευθερία και δημοκρατία. Για τις ΗΠΑ το Ισραήλ είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για τον εξοπλισμό του οποίου δαπανά υπέρογκα ποσά. Η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς το Ισραήλ έφτασε τα 3 δις δολάρια το χρόνο τα τελευταία δέκα χρόνια. Για τη σφαγή που έχει εξαπολύσει σήμερα το Ισραήλ στη Γάζα οι ΗΠΑ έσπευσαν όχι μόνο να του προσφέρουν πολιτική υποστήριξη, αλλά και ένοπλη υποστήριξη – εάν χρειαστεί. Τον τελευταίο χρόνο εξελισσόταν υπό την αιγίδα των ΗΠΑ μια διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων του Ισραήλ με τα αυταρχικά και μοναρχικά καθεστώτα της περιοχής, τα οποία είναι πρόθυμα να επιτρέψουν στο Ισραήλ να ολοκληρώσει τα σχέδιά του για εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων, αφού για τα καθεστώτα αυτά ο μεγαλύτερος εχθρός τους είναι έτσι κι αλλιώς οι λαϊκές τους μάζες και όχι το Ισραήλ.

Ιδιαίτερη όμως αηδία και οργή προκαλεί η στάση του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου: από την ακροδεξιά κυβέρνηση του Μητσοτάκη, μέχρι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα “κεντροαριστερά”, “προοδευτικά” και δημοκρατικά” ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και μέχρι την μαύρη και φαιόχρωμη ακροδεξιά (Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες) – όλοι τους έσπευσαν να συκοφαντήσουν τον αγώνα των Παλαιστίνιων και να νομιμοποιήσουν τα εγκλήματα του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Εδώ και χρόνια ο ελληνικός καπιταλισμός έχει αναπτύξει στενές συμμαχικές σχέσεις με το Ισραήλ, και την Αίγυπτο, με στόχο να βελτιώσει τη θέση του στα πλαίσια του αντιδραστικού ανταγωνισμού του ελληνικού με τον τουρκικό καπιταλισμό για θαλάσσιες ζώνες εκμετάλλευσης στην Ανατολική Μεσόγειο. Για τον ίδιο επίσης λόγο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδεικνύει διαρκώς την ευθυγράμμισή της με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ως απόδειξη μεγαλύτερης αξιοπιστίας ως σύμμαχος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, σε σύγκριση με την Τουρκία.Επιπλέον, ο Νετανιάχου (“ο φίλος Μπίμπι” όπως συχνά τον αποκαλούν) υπήρξε ένας στενός σύμμαχος, τόσο του Σαμαρά και του Μητσοτάκη, όσο και του Τσίπρα. Μια άλλη πτυχή αυτής της συνεργασίας είναι ο συντονισμός αυτών των χωρών στην καταστολή των δημοκρατικών κινημάτων και των λαϊκών ελευθεριών: από την πολιτική υποστήριξη που παρέχουν οι ελληνικές κυβερνήσεις στην κυβέρνηση του Ισραήλ το οποίο σφαγιάζει τους Παλαιστίνιους και στη κυβέρνηση του αιμοσταγούς Αιγύπτιου δικτάτορα Σίσι, μέχρι τη βοήθεια που προσφέρει το Ισραήλ στην ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίζει τον “εσωτερικό εχθρό” (συστήματα παρακολούθησης και καταστολής).

Οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι ως εκ τούτου συνυπεύθυνες για τη σφαγή που διαπράττει αυτή τη στιγμή το Ισραήλ στη Γάζα, όπως συνυπεύθυνες είναι και οι κυβερνήσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού είναι δίκαιος και πρέπει να τον υποστηρίξουμε. Είναι ένας αγώνας ενάντια σε ένα αποικιοκρατικό καθεστώς απαρτχάιντ που τον απειλεί με εθνοκάθαρση και εξόντωση. Ένα καθεστώς το οποίο χρόνο με τον χρόνο παίρνει όλο και πιο αυταρχικά και απάνθρωπα χαρακτηριστικά. Η κυβέρνηση Νετανιάχου αντιπροσωπεύει με τον πιο καθαρό τρόπο την πραγματική φύση αυτού του σιωνιστικού απαρντχάιντ, το οποίο πολλές φορές έχει διαφημιστεί ως “η μοναδική δημοκρατία της Μέσης Ανατολής”. Οι ίδιοι οι Ισραηλινοί Εβραίοι πολίτες του, έχουν αρχίσει να κατανοούν ότι ο πραγματικός τους εχθρός δεν είναι οι Παλαιστίνιοι, αλλά το δικό τους κράτος, το οποίο εξελίσσεται σε μια αυταρχική δικτατορία που απειλεί και τους ίδιους. Οι διαδηλώσεις των Ισραηλινών Εβραίων που έγιναν πριν από μήνες ενάντια στην αυταρχικοποίηση της κυβέρνησης Ντεανιάχου, δείχνουν από μια άλλη οπτική τη νομιμότητα και το δίκιο του αγώνα των Παλαιστινίων για ελευθερία, δημοκρατία, εθνική αυτοδιάθεση και κοινωνική δικαιοσύνη.

Καθήκον δικό μας, όλων μας που ζούμε και αγωνιζόμαστε στη δική μας τη χώρα για τα δικά μας δικαιώματα και τις δικές μας ελευθερίες, είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αγώνα των Παλαιστινίων.

Να απαιτήσουμε την άμεση διάλυση των σχέσεων του ελληνικού κράτους με το κράτος απαρντχάιντ του Ισραήλ, καθώς επίσης και τη διακοπή κάθε διπλωματικής και οικονομικής συνεργασίας.

Να κλείσει η πρεσβεία του Ισραήλ.

Άμεσο εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ.

Ανοιχτά σύνορα για όλους τους πρόσφυγες / μετανάστες – ένα αίτημα με ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς η σφαγή που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα θα προκαλέσει νέα κύματα προσφύγων.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Ιντιφάντα μέχρι τη Νίκη

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας


Τοπική Αντιπολεμικη συγκέντρωση για την Παλαιστίνη

Για άλλη μια φορά η λωρίδα της Γάζας βομβαρδίζεται ανελέητα απο τις δυνάμεις του Ισραήλ. Για άλλη μια φορά ο λαός της Παλαιστίνης αντιστέκεται γιατί αγωνίζεται για την ελευθερία του.
✊ Ο λαός της Παλαιστίνης εχει κάθε δικαίωμα να αγωνίζεται ενάντια στο αποικιοκρατικό κράτος απαρχάιντ που εχει εδραιωθεί στην πατρίδα του.
Ανεξάρτητα με τον αν η επίθεση της Χαμάς είναι δικαιολογημένη ή οχι, δεν πρέπει να γίνει η δράση μίας μόνο οργάνωσης αφορμή για μια ολική εισβολή στην λωρίδα της Γάζας και τους συνεχούς βομβαρδισμούς που έχουν στοιχίσει την ζωή σε χιλιάδες αμάχους και παιδιά.
🌐 Ενώ το ελληνικό κράτος και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις στηρίζουν διαχρονικά το κατοχικό κράτος του Ισραήλ, ανεξάρτητα με πόσες φορές αυτό έχει διαπράξει γενοκτονίες, πολέμους και παράνομες εξώσεις εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Για άλλη μια φορά βλέπουμε την ειρωνία της ελληνικής κυβέρνησης να υποστηρίζει την σφαγή των Παλαιστίνιων, ενώ ταυτόχρονα χειροκροτεί τους ήρωες Ουκρανούς και τις ναζιστικές παραστρατιωτικές οργανώσεις.
🗣️ Η παράνομη κατοχή πρέπει να τελειώσει και ο λαός της Παλαιστίνης να ζήσει ελεύθερος και ειρηνικά στην πατρίδα του.
‼️ Καλούμε σε τοπική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό ΣΑΒΒΑΤΟ 28/10, 12:00 στην πλ.Σουρμένων
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Λέσχη Εργαζόμενων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης

Μοιραστείτε το άρθρο