Συλλαλητήριο ενάντια στην κατάργηση του Βενιζελείου νοσοκομείου, Τετάρτη 18/10 στις 10:00

Η ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ

-ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (11-2 μ.μ.)ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/10/23 ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

• ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ»

• ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (11-2μμ ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ

• ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ» ΝΟΣΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

• ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

• ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική της ισοπέδωσης των βασικότερων δικαιωμάτων του λαού στην υγεία, πολιτική που έχει ως δραματικό αποτέλεσμα την αλλαγή του χαρακτήρα του Βενιζελείου και, ουσιαστικά, την κατάργησή του, τονίζεται ότι δεν λειτουργούν τα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων (και όχι μόνο) ενώ υπολειτουργούν και άλλοι βασικοί τομείς του.

Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τα άλλα νοσοκομεία του νησιού. Το ΠΑΓΝΗ -που προορίζεται ως νοσοκομείο κόμβος-έχει σοβαρές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης, στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου δεν υπάρχουν παθολόγοι και τα κενά γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν, με μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία και με το «εντέλλεσθε», ενώ στην Ιεράπετρα, τη Σητεία, τον Άγιο Νικόλαο η κατάσταση είναι εξίσου δραματική, γιατί και εκεί δεν υπάρχουν παθολόγοι, γενικοί γιατροί, αναισθησιολόγοι, καρδιολόγοι, ακτινολόγοι, παιδίατροι.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ κηρύσσει στάση εργασίας για την Τετάρτη 18 Οκτώβρη (11-2μμ)και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση των μαζικών φορέων και στο συλλαλητήριο που οργανώνεται την ίδια ημέρα, με σημείο αφετηρίας την Πύλη του Βενιζελείου και προορισμό – συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας 12.00.

Η κυβέρνηση της ΝΔ- τηρώντας πιστά τις δεσμεύσεις της έναντι του κεφαλαίου και της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και με στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών των επιχειρηματιών στο χώρο της Υγείας-κηρύσσει ως «εχθρό» το λαό, στερώντας του ακόμα και το θεμελιώδες δικαίωμα στην υγεία και την περίθαλψη.

Στη βάση αυτή, η κυβέρνηση της… «κανονικότητας» εφαρμόζει μια στυγνά αντιδραστική πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του ήδη υποβαθμισμένου ΕΣΥ, πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας που έχει ως αποτέλεσμα :

– Τις δραματικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ελλείψεις που έχουν ως συνέπεια από τη μια να κλείνουν πολλές κλινικές και να καταργούνται βασικές λειτουργίες των νοσοκομείων και από την άλλη να διαμορφώνονται μεσαιωνικές συνθήκες υπερεργασίας του υπάρχοντος προσωπικού, έτσι ώστε να φτάνει στα όρια της εξάντλησής του.

– Τη δημιουργία μεσαιωνικών συνθηκών αναμονής για χιλιάδες ασθενείς, που-όντας χωρίς θεραπεία και περίθαλψη -εξωθούνται είτε στην ιδιωτική υγεία, είτε στο περιθώριο και το θάνατο

– Την πλήρη εγκατάλειψη, απαξίωση και προκλητική περιφρόνηση των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων στην υγεία

– Τη δημιουργία συνθηκών διόγκωσης της κερδοφορίας των κλινικαρχών που ..διευρύνουν την πελατεία τους λόγω της υπολειτουργίας των νοσοκομείων, απομυζώντας και το υστέρημα των λαϊκών στρωμάτων

– Την επιβολή του καθεστώτος ιδιωτικο-οικονομικής λειτουργίας των νοσοκομείων (ΣΔΙΤ) και τη μετατροπή του αναφαίρετου δικαιώματος του λαού στην υγεία σε… πολυτέλεια

Είναι προφανές ότι αυτά τα βάρβαρα μέτρα του ..αποκλεισμού, ουσιαστικά, του λαού από το δικαίωμα της περίθαλψης και της υγείας πρέπει να συναντήσουν τη ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ, την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και τον ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ αγώνα του λαού.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τη νεολαία, συνολικά τους εργαζόμενους και τους ανέργους σε συστράτευση στον ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ενάντια στη βάρβαρα μέτρα που ισοπεδώνουν το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά μας στην υγεία

ΔIΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

– ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΑΘΕΡΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

– ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΩΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

– ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

– ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΚΟΜΕΙΩΝ

– ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

– ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

– ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ -ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΔΩΡΕΑΝ-ΚΑΘΟΛΙΚΟ.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ -ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΥΧΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ

ΤΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΔΙΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ-ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ

-ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ -ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ.

ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μοιραστείτε το άρθρο