Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Ροζάβα, Παρασκευή 13/10 στις 18:00 Τσιμισκή με Ναυαρίνου (Γούναρη)

Η Τουρκία έχει εξαπολύσει ίσως την πιο εκτεταμένη εκστρατεία βομβαρδισμών που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα η βορειοανατολική Συρία. Από τις 5 Οκτωβρίου, η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 30 αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες έχουν στοχεύσει πρωτίστως κρίσιμες πολιτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαϊκών σταθμών, των σταθμών παραγωγής ενέργειας και των σταθμών φυσικού αερίου, νοσοκομεία και σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΡΟΖΑΒΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ

ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΥΡΙΑ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/10, 18:00, ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΜΕ ΤΣΙΜΙΣΚΗ

Rise up for Rojava


Από τις 5 Οκτωβρίου το τουρκικό κράτος έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 30 αεροπορικές επιθέσεις στα απελευθερωμένα εδάφη της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (Ροζάβα), με επίκεντρο της περιοχές Τσεζίρε και Κομπάνι. Ως τώρα επιβεβαιώνεται ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από αυτές τις επιθέσεις, 8 εκ των οποίων ήταν άμαχοι. Πολλές βασικές υποδομές έχουν καταστραφεί, ενώ σε αρκετές περιοχές έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος λόγω των επιθέσεων.

Οι επιθέσεις αυτές εγκαινιάζουν έναν νέο κύκλο πολέμου στα εδάφη της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Στις 1 Οκτωβρίου το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, δια στόματος Χακάν Φιντάν, δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν σκληρά αντίποινα απέναντι στις δυνάμεις της κουρδικής αντίστασης, σε απάντηση στη βομβιστική επίθεση που πραγματοποίησαν στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας του Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, κοντά στο Κοινοβούλιο στην Άγκυρα, Κούρδοι αντάρτες του Τάγματος των Αθανάτων, των Λαϊκών Δυνάμεων Άμυνας (HPG). Κατά αυτόν τον τρόπο το τουρκικό κράτος επιχειρεί να δικαιολογήσει στον δημόσιο λόγο, μέσω μιας ενορχηστρωμένης προπαγανδιστικής εκστρατείας, τη βαρβαρότητά του, τον πόλεμο χαμηλής έντασης που διεξάγει επί μακρόν κατά των απελευθερωμένων εδαφών της Ροζάβα, τον χημικό πόλεμο κατά των ανταρτών και ανταρτισσών του PKK στα βουνά του Ιρακινού Κουρδιστάν κατά παράβαση των διεθνών συμβάσεων, τις συλλήψεις, τους βασανισμούς και τις φυλακίσεις Κούρδων/Κουρδισσών αγωνιστών/αγωνιστριών, τη χρόνια ομηρία και απομόνωση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, τις εκτοπίσεις κουρδικού πληθυσμού από τις κατοικίες τους και την επιχειρούμενη αντικατάσταση πληθυσμών στα εδάφη της Συρίας που κατέχονται από τον τουρκικό στρατό και τις ισλαμιστικές παραστρατιωτικές οργανώσεις που επικουρούν το έργο του. Μέσω αυτής της εκστρατείας που φέρει το μανδύα της καταπολέμησης της «τρομοκρατίας» το καθεστώς Ερντογάν προσπαθεί να ενισχύσει το αίσθημα εθνικής ενότητας στο εσωτερικό αναζωπυρώνοντας την εθνικιστική και πολεμοκάπηλη ρητορική, προβάλλοντας ταυτόχρονα την ισχύ του στο εξωτερικό.

Το δίκιο, όμως, έγκειται στη μεριά του καταπιεσμένου και του αδικημένου. Η αντίσταση των λαών της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και των αντάρτικων δυνάμεων των κουρδικών οργανώσεων είναι αναφαίρετο δικαίωμά και υποχρέωσή τους, βάσει της θέσης τους και των δεινών που υφίστανται από το τουρκικό ολοκληρωτικό κράτος και τους ιμπεριαλιστικούς παράγοντες που δρουν στην περιοχή επιβουλευόμενοι το μέλλον τους και τη ζωντανή επαναστατική διαδικασία την οποία διενεργούν επί μία δεκαετία στην καρδιά της Μέσης Ανατολής.

Από τον Ιούλιο του 2012 μια ζωντανή επαναστατική διαδικασία εξελίσσεται στην περιοχή της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας / του Δυτικού Κουρδιστάν, στη Ροζάβα, ορθώνοντας το ανάστημά της ενάντια στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό, τον φονταμενταλισμό και την πατριαρχία. Το απελευθερωτικό κοινωνικό εγχείρημα του Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού συνίσταται στην ειρηνική συναδέλφωση των λαών με όρους πραγματικής/ ριζοσπαστικής δημοκρατίας, εδράζεται στην κοινωνική οικολογία και τον ριζοσπαστικό φεμινισμό και προσπαθεί να οργανωθεί ακρατικά, αποδεικνύοντας με απτό τρόπο πως η μορφή της οργάνωσης των εθνών-κρατών και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι σε όλον τον κόσμο δεν είναι μονόδρομος για τους λαούς, ότι αυτοί μπορούν και πρέπει να ανοίξουν έναν άλλο δρόμο, πέρα από τον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό, την πατριαρχία και την οικολογική καταστροφή του πλανήτη.

Καθήκον του επαναστατικού κινήματος είναι να στηρίξει με κάθε τρόπο την κοινωνική επανάσταση στη Ροζάβα στα πλαίσια της διεθνιστικής αλληλεγγύης και της υπεράσπισης της επαναστατικής προοπτικής κόντρα στη φαινομενικά ακλόνητη κυριαρχία του καπιταλισμού και των νεοφιλελεύθερων αφηγήσεων περί απουσίας εναλλακτικής. Να ενώσουμε τις φωνές μας και να συντονίσουμε τις δράσεις μας με την κουρδική αντίσταση και την κοινωνική επανάσταση στη Ροζάβα. Να ασκήσουμε τη δέουσα πολιτική πίεση για την παύση των επιθέσεων του τουρκικού στρατού στα εδάφη της Ροζάβα και στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Να μπλοκάρουμε όσο είναι καιρός τα σχέδια για γενικευμένα χτυπήματα και στρατιωτική εισβολή του τουρκικού στρατού στη Ροζάβα, να κάνουμε γνωστά τα εγκλήματα του τουρκικού κράτους και να απαιτήσουμε τη λήξη του χημικού πολέμου κατά των Κούρδων/Κουρδισσών ανταρτών/ανταρτισσών.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΡΟΖΑΒΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΥΡΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΙΣΣΩΝ ΤΟΥ PKK ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΤΟΤΗΤΑ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/10, 18:00, ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης


Στις 5 Οκτωβρίου το τουρκικό κράτος πραγματοποιεί μία από τις μεγαλύτερες βομβαρδιστικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής απέναντι στις κουρδικές κοινότητες της Β.Α. Συρίας, με επίκεντρο την πόλη της Τζισρέ και το Κομπάνι. Στόχους του τουρκικού κράτους αποτέλεσαν υποδομές ενέργειας και καυσίμων, νοσοκομεία καθώς και ολόκληρα χωριά, ενώ ο αριθμός των νεκρών είναι στην πλειοψηφία τους άμαχοι. Ολόκληρες πόλεις και χωριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, τα νοσοκομεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν, αλλά ούτε και οι μονάδες παραγωγής τροφίμων, εξαθλιώνοντας ακόμα περισσότερο τις ζωές των ανθρώπων στις περιοχές αυτές. Πέρα από τα προφανή αυτά εγκλήματα πολέμου, οι επιθέσεις αυτές έρχονται ως συνέχεια μιας σειράς εγκλημάτων απέναντι στις κουρδικές κοινότητες όπως η δηλητηρίαση του πόσιμου νερού, και κατα συνέπεια της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, οι φυλακίσεις και τα βασανιστήρια Κούρδων μέσα στις τουρκικές φυλακές, αλλά και οι εκτελέσεις αγωνιστών.
Ο σκληρός αγώνας που διεξάγεται στις κούρδικες περιοχές της Ροζάβα με πρόταγμα τον δημοκρατικό συνομοσπονδισμό δεν επιδιώκει την ίδρυση ενός ακόμα έθνους – κράτους και την αντικατάσταση των παλιών αλυσίδων με καινούργιες. Επικεντρώνοντας στο τοπικό επίπεδο, με πυλώνες την οικολογία και τον φεμινισμό, χτίζει στο σήμερα δομές κοινωνικής οργάνωσης και αυτοάμυνας απέναντι στις κρατικές, καπιταλιστικές και φασιστικές επιθέσεις και ξανακάνει την πολιτική μέρος της κοινωνικής ζωής. Το επαναστατικό πρόταγμα εδαφικοποιείται σήμερα στη Ροζάβα και επιχειρεί να βρει πατήματα στις χώρες όπου κατοικούν κούρδικοι πληθυσμοί (Συρία, Ιράκ, Τουρκία, Ιράν), προσβλέποντας να εμπνεύσει και να επηρεάσει τους λαούς της Μέσης Ανατολής και πολύ ευρύτερα στο χτίσιμο δομών παγκόσμιας δημοκρατικής συνομοσπονδιακής ένωσης κοινοτήτων, παράλληλα και ανταγωνιστικά με την κρατική καπιταλιστική οργάνωση της κοινωνίας.
Το παράδειγμα της Ροζάβα αποδεικνύει οτι η αυτοοργάνωση των από τα κάτω και της κοινωνικής ζωής μέσω της συλλογικής αυτοδιοίκησης δεν είναι ουτοπία, αλλά η μόνη απάντηση απέναντι στην κρατική καπιταλιστική βαρβαρότητα που επιβάλλεται ως μοναδική επιλογή. Ως αναρχικοί στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα αυτό αλλά και σε κάθε αγώνα που στοχεύει στην κοινωνική επανάσταση και στη δημιουργία ενός κόσμου ελευθερίας και ισότητας.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ
Μικροφωνική συγκέντρωση την Παρασκευή 13/10 στις 18.00 | τσιμισκή με Ναυαρινου
Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

Μοιραστείτε το άρθρο