Απεργιακό ΟΧΙ στις αντεργατικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου Γεωργιάδη

Πανελλαδικό “ΟΧΙ” στο αντεργατικό  – αντισυνδικαλιστιό νομοσχέδιο Γεωργιάδη με διαδηλώσεις και πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Χιλιάδες εργαζόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους για να εκφράσουν όχι μόνο την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, αλλά το δικαίωμα τους σε μία αξιοπρεπή ζωή.

Αύριο ψηφίζεται το αντεργατικό νομοσχέδιο το οποίο νομοθετεί

  • την «παράλληλη απασχόληση» σε δύο εργοδότες, δηλαδή 13 ώρες εργασίας την ημέρα,
  • την εξαήμερη εργασία την εβδομάδα,
  • την εργασία με «συμβάσεις μηδενικών ωρών», δηλαδή εργασία για όσες ώρες και όποτε έχει ανάγκη ο εργοδότης,
  • απολύσεις χωρίς αποζημίωση και χωρίς αιτιολογία, στο πλαίσιο της δοκιμαστικής περιόδου έξι μηνών
  • το τέλος του συνδικαλισμού με ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό στο δικαίωμα της απεργίας με επιβολή ποινών σε απεργούς, ακόμη και φυλάκισης, αλλά και με απειλή  απόλυσης ή μη ανανέωσης της σύμβασης σε όσους εργαζόμενους διεκδικούν ανοίγοντας τον δρόμο στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Στην Αθήνα χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές και νέοι συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου είχε καλέσει η ΑΔΕΔΥ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας και άλλοι φορείς και στη συνέχεια πραγματοποίησαν δυναμική πορεία διαμαρτυρίας προς την Βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη έχουν κληθεί δύο απεργιακές συγκεντρώσεις. Στο Άγαλμα Βενιζέλου, από σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, πολιτικές οργανώσεις, κοινωνικές συλλογικότητες, ενώσεις συνταξιούχων και στην Καμάρα, στην οποία καλούν σωματεία βάσης, συσπειρώσεις, κοινωνικές συλλογικότητες και συνελεύσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στην Καμάρα και η ΒΙΟΜΕ που καλεί το αγωνιζόμενο κίνημα μετά το πέρας των πορειών, σε συγκέντρωση στο κατειλημμένο, αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο, για την υπεράσπισή του απέναντι στις νέες απειλές που δέχεται από κεφάλαιο και κράτος.

Μοιραστείτε το άρθρο