Πορεία στη Θεσσαλονίκη για την υπεράσπιση του ΕΚΧ Σχολείο και αλληλεγγύης στις καταλήψεις – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εκατοντάδες αλληλέγγυοι/ες και μέλη συλλογικοτήτων βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο για να ακολουθήσει πορεία γειτονιάς ενάντια στις εκκενώσεις καταλήψεων και την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για επικείμενη επιχείρηση στο Σχολείο. Η κρατική – κυβερνητική πολιτική έχει στοχοποιήσει για μία ακόμα φορά τους ελεύθερους αυτοοργανωμένους χώρους επιβάλλοντας ένα κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής. Η πορεία ξεκίνησε από την Β. Όλγας και Β. Γεωργίου ανέβηκε στη Λεωφόρο Στρατού, έφτασε μέχρι το κτήριο των ΜΑΤ και κατέβηκε ξανά στη Β. Όλγας για να καταλήξει στο σχολείο. Οι εκατοντάδες συμμετέχοντες/ουσες βροντοφώναξαν ότι το Σχολείο θα παραμείνει κατάληψη και έδειξαν την αλληλεγγύη τους στις καταλήψεις, στέκια, κοινωνικούς χώρους που δέχθηκαν την επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων την τελευταία εβδομάδα.

Την Παρασκευή 25/08 αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκκενώσεις της κατάληψης Ζιζάνια και του στεκιού Άνω Κάτω Πατησίων και σήμερα Πέμπτη 31/8 την αστυνομική επιχείρηση και εκκένωση κατειλλημένου χώρου στη σχολή χημικών μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ακολούθησε ένα όργιο καταστολής με την είσοδο της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο. 26 άτομα προσήχθησαν και συνελήφθησαν στον ευρύτερο χώρο του πανεπιστημίου σε μία επίδειξη δύναμης από την αστυνομία και μία φοιτήτρια χτυπήθηκε από μηχανή αστυνομικών. Μηχανάκια της ομάδας ΔΕΛΤΑ φαίνονται χαρακτηριστικά σε οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφόρησε να τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και να κινούνται επιθετικά προς διερχόμενους φοιτητές/ριες. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει τη στρατηγική της έντασης και της άγριας καταστολής σε μία περίοδο όπου εξαιτίας της έλλειψης μέτρων πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης έχει καεί τεράστια έκταση γης σε όλη τη χώρα, ακροδεξιοί έχουν εξαπολύσει πογκρόμ εναντίων μεταναστών/ριων και ολόκληρη η κοινωνία δέχεται συνολική επίθεση σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Φωτογραφίες από την πορεία υπεράσπισης του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου ΣΧΟΛΕΙΟ και αλληλεγγύης στις καταλήψεις.
Φωτογραφίες από Αποστόλης Κεσίδης

Posted by infolibre – Συνεργατική για την ανεξάρτητη ενημέρωση και επικοινωνία on Thursday, August 31, 2023

Εκατοντάδες στο δρόμο για την πορεία υπεράσπισης του ΕΚΧ Σχολείου και αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

Posted by infolibre – Συνεργατική για την ανεξάρτητη ενημέρωση και επικοινωνία on Thursday, August 31, 2023


Πορεία υπεράσπισης του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου “Σχολείο” και αλληλεγγύης στις καταλήψεις, Πέμπτη 31/8 στις 18:30

Εισβολή της αστυνομίας στο ΕΜΠ, συλλήψεις φοιτητών/ριών και άσκηση βίας

Eκκένωση κατειλημμένου χώρου στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το πρωί της Πέμπτης από την αστυνομία

Μοιραστείτε το άρθρο