Εισβολή της αστυνομίας στο ΕΜΠ, συλλήψεις φοιτητών/ριών και άσκηση βίας

Μετά την επιχείρηση εκκένωσης τα ξημερώματα στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο σε χώρο στη Σχολή Χημικών Μηχανικών, φοιτητές/ριες κάλεσαν σε κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν μέσα στο ΕΜΠ και το Πολυτεχνείο, κινήθηκαν επιθετικά και προσήγαγαν φοιτητές που απλά βρίσκονταν στο κυλικείο της ΣΕΜΦΕ και έπειτα κατευθύνθηκαν προς το κτήριο των χημικών μηχανικών. Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται περιμετρικά του κτηρίου των χημικών μηχανικών και στην κεντρική πλατεία του ΕΜΠ. Καταγγελία από φοιτητές/ριες ότι χτυπήθηκε φοιτήτρια από μηχανή της αστυνομίας.

 

(Βίντεο με στιγμιότυπο τραυματισμού φοιτήτριας από μηχανή ομάδας Δέλτα)

Σήμερα, Πέμπτη 31/8, η αστυνομία εισέβαλε στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου στο ΕΜΠ για να το εκκενώσει. Στις 12.00 οι δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ) άρχισαν να κυνηγούν και να προσαγάγουν τυχαία τον κόσμο που συγκεντρώθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης αλλά και εργαζόμενους-ες/φοιτητές-τριες που κυκλοφορούσαν εντός της πολυτεχνειούπολης. Μεταξύ των προσαχθέντων υπήρξε και μέλος του σωματείου μας καθώς και τραυματισμός κοπέλας που χτυπήθηκε από μηχανή της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό της απλόκλητης βίας και της κατασταλτικής μανίας της αστυνομίας σε ένα χώρο εργασίας και σπουδών!

Την ίδια στιγμή που στον Έβρο συντελείται μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές της χώρας και οργανώνονται φασιστικά πογκρομ, το κράτος επιλέγει να προχωρήσει σε ακόμα μία κατασταλτική επίθεση στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα. Είναι διαχρονικός στόχος τους η πλήρης “αποστείρωση” των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για την εφαρμογή νεοφιλελεύθερων μέτρων, την αύξηση του κόστους σπουδών, και την περαιτέρω εκμετάλλευση φοιτητριών/ερευνητών/εργαζόμενων εντός των ιδρυμάτων. Το δόγμα “νόμος και τάξη” δεν έχει παρά μόνο να εγγυηθεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την περαιτέρω υποβάθμιση των ζωών μας.

● Να αποχωρήσουν τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις από το ΕΜΠ!
● Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες άμεσα!

πηγή βίντεο: Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

Posted by Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση on Thursday, August 31, 2023 

Ασθενοφόρο στο ΕΜΠ για τη φοιτήτρια που χτυπήθηκε από την αστυνομική μηχανή.

Μοιραστείτε το άρθρο