Περιβαλλοντικό Διήμερο στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Ταράτσα (Καλαμάτα), 25-26 Αυγούστου

Σας προσκαλούμε στο περιβαλλοντικό διήμερο στις 25 και 26 Αυγούστου στην Καλαμάτα, που διοργανώνουμε ως Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Ταράτσα στον διπλό άξονα των αγώνων ενάντια στη λεηλασία της φύσης και του δικού μας ελευθεριακού οικολογικού προτάγματος. Το διήμερο αυτό αποτελεί συνέχεια των προβληματισμών μας, ήδη απο τη συγκρότησή μας ως ελεύθερος κοινωνικός χώρος το 2020, όπου είχαμε ασχοληθεί με τους αγώνες ενάντια στις εξορύξεις τοπικά και διεθνώς, αλλά και με την αυτοοργάνωσή μας απο ελευθεριακή σκοπιά όσον αφορά τα οικολογικά ζητήματα.
Σκοπός του διημέρου είναι να διευρύνουμε τη δικτύωση, τον προβληματισμό και τους αγώνες μας πάνω στο οικολογικό μέσω της συνάντησης με συντροφικές πρωτοβουλίες και ατομικότητες. Πιστεύουμε πως οι αντιστάσεις μας πρέπει να κινούνται στο διπλό άξονα της σύγκρουσης με το υπάρχον και της δημιουργίας ρεαλιστικών εναλλακτικών με τα δικά μας χαρακτηριστικά.
Στη βάση αυτής της συνάντησης, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο διήμερο για να συναντηθούν οι προβληματισμοί και οι αγώνες μας!
Πρόγραμμα Διημέρου
Παρασκευή 25/08
18:00 – Εκδήλωση: «Αγώνες ενάντια στη Λεηλασία της Φύσης»
– SOS Κυπαρισσιακός – Πρωτοβουλία Τριφυλίας ενάντια στις Εξορύξεις: «Βιοποικιλότητα της Ελληνικής Τάφρου VS Εξορύξεις Υδρογονανθράκων: Εξορύξεις στο τελευταίο καταφύγιο των θαλάσσιων θηλαστικών; Να πούμε ΟΧΙ στην λεηλασία των φυσικών πηγών της ζωής μας!»
– Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα: «Ενημέρωση για τον Αγώνα στη Μεσοχώρα ενάντια στα Φράγματα και την Εκτροπή του Αχελώου» και προβολή βίντεο
– Παρέμβαση από Αυτόνομη Ομάδα Δασοπροστασίας Γερανείων & Πρωτοβουλίας ενάντια στην Λεηλασία της Φύσης για τον αγώνα ενάντια στα Αιολικά στα Γεράνεια
– Παρουσίαση: «Το Πέρασμα», Παραστατικό Οδοιπορικό για την Ελληνική Τάφρο
20:00 – Προβολή: «Defending the Atlanta Forest: Behind the movement to Stop Cop City»
– P. Tsolkas – Earth First! movement (U.S.): «Earth First Trees Give Life, Police Take it Away: A look at the U.S. movement to protect a forest from the development of Cop City»
21:00 – Μάζεμα με Παραδοσιακή Μουσική
Σάββατο 26/08
18:00 – Εκδήλωση: «Για ένα Ελευθεριακό Οικολογικό Πρόταγμα»
– Γ. Φούφας (Γεωπόνος – Οικογεωργός): «Για τις Οικοκοινότητες του Μέλλοντος – Νησίδες Ελευθερίας»
– Θ. Κοσμόπουλος (ΜΕΚΑ): «Τροφή – Δικτύωση – Ελευθεριακή Οργάνωση»
20:00 – Χαιρετισμός από Γ. Μπίλλα και προβολή της ομιλίας «Πράσινη Ανάπτυξη ή Πράσσειν Άλογα;»
21:00 – Live με «Zenzi» & «Ήμαρτον»
Στο χώρο θα υπάρχουν βιβλιοπωλείο, προϊόντα ενίσχυσης της ΒΙΟ.ΜΕ. και πάγκοι με υλικό συλλογικοτήτων.

Το SOS ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ – Πρωτοβουλία Τριφυλίας ενάντια στις εξορύξεις Υ/Α συμμετέχει στο περιβαλλοντικό διήμερο 25 και 26 Αυγούστου,
στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Ταράτσα!
Με την παρουσία μας στο περιβαλλοντικό διήμερο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε γνωστή την Τάφρο και την αξία της. Για να ακυρωθούν τα προγράμματα έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων.
Το οικοσύστημα της Τάφρου με τις διάφορες φάλαινες, ζιφιούς, δελφίνια και άλλα σπάνια και πανέμορφα πλάσματα που ζουν εδώ, είναι μάλλον άγνωστο στον κόσμο και άγνωστη η αξία του. Είναι άγνωστο επίσης ότι προστατεύεται με διεθνείς συμβάσεις που πρόσφατα επικύρωσε η Ελλάδα. Αυτή η προστασία σημαίνει στην ουσία, την διακοπή όλων των ερευνών και των σχεδίων εξορύξεων.
Υπάρχει ενεργό ψήφισμα γι αυτό και παράλληλα συνεχής ενημέρωση στα θέματα αυτά μέσα από την σελίδα της Πανελλαδικής Συνέλευσης, Ελληνική Τάφρος SOS – Hellenic Trench SOS καθώς και εκδηλώσεις κατά τόπους.
Ταυτόχρονα, πρέπει να αναδείξουμε την απόλυτη υποκρισία της κυβέρνησης και την χειραγώγηση της κοινής γνώμης, γύρω από το μύθευμα της “πράσινης ανάπτυξης”.
Ορυκτό αέριο που βαφτίστηκε “πράσινο” παράλληλα με
βιομηχανικές εγκαταστάσεις με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά που ισοπεδώνουν απάτητες βουνοκορφές, δάση και πεδιάδες,
ποτάμια και ρέματα κομματιασμένα με άχρηστα υδροηλεκτρικά φράγματα.
Όλα αυτά και άλλα μαζί, ερημώνουν Τοπία και ανθρώπους, καταστρέφουν την ζωή, με την δικαιολογία της πράσινης μετάβασης και της ενεργειακής κρίσης! – στην ουσία για καρπωθούν υπέρογκα κέρδη οι εταιρείες ενέργειας, με τεράστιο κόστος για την φύση και τις τοπικές κοινωνίες!
︎Οι τοπικές και συλλογικές αντιστάσεις στην εγκαθίδρυση των μεγάλων ενεργειακών βιομηχανιών είναι πιο κρίσιμες από ποτέ για το παρόν και το μέλλον των περιοχών μας.!
ΌΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
Καλώς να βρεθούμε και καλή επιτυχία!
Μοιραστείτε το άρθρο