Πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη – Ο κόσμος καίγεται και τα αφεντικά χτενίζονται

Για 2η συνεχόμενη μέρα η πύρινη κόλαση εξακολουθεί να κατακαιει ό,τι βρίσκεται στο πέρασμά της στην Αλεξανδρούπολη στον Έβρο. Το πύρινο μέτωπο έχει ισοπεδώσει ολόκληρους οικισμούς οι οποίοι εκκενωνονται ο ένας μετα τον άλλο, ενώ συνεχίζει να απειλεί και πολλούς άλλους με τον απολογισμό μέχρι στιγμής να αριθμεί ανυπολογιστες καταστροφές στον φυσικό πλούτο του τόπου, την πανίδα, τις υποδομές, τις κατοικίες. Τα ελλιπή μέτρα δασοπυροσβεσης και δασοπροστασιας καθώς και οι μικρές δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στα μέτωπα θυμίζουν λίγο – πολύ το σκηνικό που ζούμε αυτό το καλοκαίρι σε όλη τη χώρα, ένα σκηνικό που μυρίζει στάχτη και καμμένη γη.
Μέσα σε αυτό το αποπνικτικό σκηνικό και ενώ η απειλή ολοένα και γιγαντωνεται με την πυρκαγιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη τα αφεντικά της αλεξανδρουπολης επιλέγουν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά. Μπορεί η ίδια η πολιτική προστασία να κάνει λογο για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω της έκθεσης σε τοξικά σωματίδια που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα της πόλης, ωστόσο αυτές οι οδηγίες δεν “αγγιζουν” τα αφεντικά που καλούν τους εργαζόμενους να δουλέψουν υπό επικίνδυνες για την ίδια τους την υγεία συνθήκες. Δεν μας κάνει εντύπωση η απάθεια και η αδιαφορία των αφεντικών που ακόμα και μπροστά στην καταστροφή κοιτάνε πως θα συνεχίζουν την κερδοφορία. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο κρατικός μηχανισμός που με τις πολιτικές του κάνει πλάτες στα αφεντικά σε βάρος των εργαζομένων.
Αναγνωρίζουμε πως μέσα σε αυτό το σύστημα που γεννά θάνατο και καταστροφή καμία ανθρώπινη και φυσική τραγωδία δεν είναι ικανή να σταθεί εμπόδιο στην αναπαραγωγή του κεφαλαίου. Εμείς από τη δική μας πλευρά, κομμάτι των καταπιεσμένων και της εργατικής τάξης δεν είμαστε διατεθειμένοι να εργαστούμε υπό συνθήκες. Αυτή τη στιγμή οφείλουμε να διαφυλάξουμε αυτά που το κράτος θυσιάζει στο βωμό του κέρδους και οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα αλληλεγγύης για να μπορέσουμε να αναμετρηθούμε με την καταστροφή αυτή, να προασπισουμε τις ζωές και τις ανάγκες των ανθρώπων της τάξης μας και να αναδείξουμε τον πραγματικό υπαίτιο των δεινών μας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ
Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου
Μοιραστείτε το άρθρο