Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό κρατούμενο Κώστα Δημαλέξη, Τρίτη 22/8 στις 19:00 στα Προσφυγικά

Στα πλαίσια της καμπάνιας αλληλεγγύης στον αναρχικό κρατούμενο Κώστα Δημαλέξη, καλούμε σε μικροφωνική συγκέντρωση την Τρίτη 22 Αυγούστου, 19:00, στα Προσφυγικά (επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας).

Ακολουθεί το κείμενο της συνέλευσης:

Στις 22/11/2022 στις 5:45π.μ., αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών (ΜΑΤ, κρατική ασφάλεια, Δράση, ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ), εισέβαλαν στην Κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας και πιο συγκεκριμένα στο 7ο μπλοκ επί της οδού Τριχωνίδος (πίσω από το νοσοκομείο Ελπίς). Μπούκαραν σε διαμέρισμα όπου έμεναν σύντροφοι και μέλη της Κοινότητας Κατειλημμένων Προσφυγικών, ο Κώστας Δημαλέξης και ένας πρόσφυγας από το Ιράν. Για ώρες τους είχαν αλυσοδεμένους μέσα στο διαμέρισμα ενώ πραγματοποιούσαν έρευνες για ενοχοποιητικά στοιχεία. Μετά από ώρες ερευνών και με τον κόσμο της γειτονιάς να πιέζει τις αστυνομικές δυνάμεις, ο σύντροφος μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ. Όμως η αστυνομική επιχείρηση δεν τελείωσε εκεί με τους μπάτσους να παραμένουν περιμετρικά της γειτονιάς των Προσφυγικών. Το απόγευμα της ίδιας μέρας και ώρα 5:00 μ.μ. ξεκίνησε η δεύτερη φάση της επιχείρησης με ευρείας κλίμακας επίθεση στην γειτονιά. Οι κάτοικοι της γειτονιάς μαζί με τον αλληλέγγυο κόσμο που είχε αρχίσει να μαζεύεται από νωρίς αντιστάθηκαν στις υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις, αλλά οι δεκάδες μπάτσοι κατάφεραν να εισβάλλουν στο 6ο μπλοκ. Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν ο τραυματισμός 7 μπάτσων και η σύλληψη -με τακτικές που θυμίζουν κατοχικό στρατό- 79 υπερασπιστών της γειτονιάς.

Παράλληλα με το κατασταλτικό τρομο-σόου που στήθηκε στα Προσφυγικά, ένα αντίστοιχα κακοστημένο σόου έλαβε χώρα και σε πολλά ΜΜΕ. Δεν άργησαν πολύ τα δημοσιεύματα διατυμπανίζοντας την μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ. Δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την σύλληψη ηγετικού μέλους της οργάνωσης ”Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας”, δράστη του εμπρησμού στη Real, ενός “σκληρού αντιεξουσιαστή”, “γνώριμου στις αρχές” που “κρυβόταν” στην γειτονιά των Προσφυγικών. Παράλληλα, παρουσιάζονταν ως πειστήρια γελοία ευρήματα από τις έρευνες στο σπίτι του αλλά και σε σπίτια κοντινών του προσώπων. Παρατηρούμε για άλλη μία φορά την μεθοδική και οργανωμένη προσπάθεια των ΜΜΕ να νομιμοποιήσουν μία επιχείρηση της αστυνομίας στα μάτια της κοινής γνώμης με ψέματα και μαύρη προπαγάνδα. Να προσπαθούν να εγκληματικοποιήσουν μία ολόκληρη κοινότητα (όπως έχει επιχειρηθεί και στο παρελθόν) και να φτιάξουν το κατάλληλο προφίλ για τον σύντροφο μας που θα δικαιολογεί την προφυλάκιση του -ελλείψει πραγματικών στοιχείων-. Είναι γνωστό ότι στα δελτία των 8 μιλάει η αστυνομία και ότι πριν την επίσημη δίκη, υπάρχει η δίκη στα τηλεοπτικά παράθυρα όπου οι αγωνιστές και πολιτικοί αντίπαλοι των καθεστώτων δικάζονται και καταδικάζονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Λίγες μέρες μετά, ο αναρχικός Κώστας Δημαλέξης μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού ως ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που προέβη σε 6 εμπρηστικές επιθέσεις σε τράπεζες, αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, γραφεία κόμματος και στη Real. Για τα παραπάνω, το μόνο στοιχείο που έχει να παρουσιάσει η ασφάλεια είναι μία φωτογραφία ενός αυτοκινήτου που υποτίθεται ανήκει στην αδερφή του, χωρίς να ταυτοποιείται ο αριθμός κυκλοφορίας ή το μοντέλο του αυτοκινήτου. Πέρα από αυτό, το μεγαλύτερο μέρος της δικογραφίας είναι βασισμένο σε συνομιλίες πολιτικού και ιδεολογικού περιεχομένου προερχόμενων από την παρακολούθηση τηλεφώνων μελών της Κοινότητας Κατειλημμένων Προσφυγικών, οι οποίες σε τίποτα δεν είχαν να κάνουν με την υπόθεση, είτε ειδικά είτε γενικά. Ήταν τόσο κακοστημένη αυτή η σκευωρία της ΕΛΑΣ, που μόλις 8 μήνες μετά την σύλληψη και την προφυλάκιση του συντρόφου, το μεγαλύτερο μέρος του κατηγορητηρίου έχει ήδη καταρρεύσει και πλέον κατηγορείται ως απλό μέλος εγκληματικής οργάνωσης και μόνο για τον εμπρησμό στα γραφεία της Real.

Παρά την αιχμαλωσία, ο Κώστας Δημαλέξης παραμένει μέλος της Κοινότητας Κατειλημμένων Προσφυγικών και ενεργός αγωνιστής σε ένα καινούργιο πεδίο, αυτό της φυλακής. Η πολιτική του συνείδηση και ιδεολογία τον οδήγησαν στην συμμετοχή στις πολύμηνες κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα, που καταργεί βασικά δικαιώματα κρατουμένων κερδισμένα με αγώνες και αυστηροποιεί τις συνθήκες κράτησης. Η απάντηση του Κράτους ήταν η εκδικητική απαγωγή-μεταγωγή του στις φυλακές Τρικάλων, μακριά από το συντροφικό και οικογενειακό του περιβάλλον. Προφανώς ούτε αυτό αρκούσε για να κάμψει το πνεύμα του συντρόφου, ο οποίος συνέχισε την πολιτική δράση του δείχνοντας αλληλεγγύη στις απεργίες πείνας του αναρχικού Θάνου Χατζηαγγέλου (και δίψας ), των 11 αγωνιστών πολιτικών κρατουμένων από την Τουρκία και του έγκλειστου στις ιταλικές φυλακές αναρχικού Αλφρέντο Κόσπιτο, με συμβολικές απεργίες πείνας.

Τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε αντιμέτωπα με μία από τις πιο αυταρχικές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Σε αυτό το καθεστώς “νόμου και τάξης” επιτρέπεται να είσαι παιδόφιλος, βιαστής και προαγωγός ανηλίκων, αρκεί να έχεις κονέ με κυβερνητικά στελέχη. Επιτρέπεται να εισάγεις και να πουλάς τόνους ηρωίνης, αρκεί να ανοίγεις δωρεάν γραφεία στο κυβερνών κόμμα. Επιτρέπεται να δολοφονείς πρόσφυγες και μετανάστριες σε χερσαία και υδάτινα σύνορα, αρκεί να το κάνεις για το “καλό της πατρίδας”. Επιτρέπεται να ξεπουλάς και να ιδιωτικοποιείς κάθε δημόσια παροχή και υπηρεσία, αρκεί να το βαφτίσεις “ανάπτυξη” και “εκσυγχρονισμό”. Επιτρέπεται να πηγαίνεις τις τιμές στον θεό, κάνοντας όλο και περισσότερα αγαθά πολυτέλειες, αρκεί να υπάρχει μία βολική εξήγηση και αφορμή για αυτό όπως είναι ο πόλεμος. Επιτρέπεται να καίγονται απ΄ άκρη σε άκρη τα δάση μιας χώρας αρκεί μετά να έρθει η “πράσινη ανάπτυξη”. Επιτρέπεται να δολοφονούνται εργάτες εν ώρα εργασίας αρκεί αυτό να σημαίνει λίγα παραπάνω φράγκα στις τσέπες των αφεντικών. Επιτρέπεται να στοιβάζεις χιλιάδες ανθρώπους μέσα σε κολαστήρια (φυλακές, στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, ψυχιατρεία), αρκεί να γίνεται για τον σωφρονισμό τους και την “ασφάλεια των πολιτών”. Επιτρέπεται να είσαι λαμόγιο, ρουφιάνος, γλύφτης και κανίβαλος, αρκεί αυτά να γίνονται στα πλαίσια της ατομικής οικονομικής ανέλιξης εντός του καπιταλισμού.

Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι να παίρνεις την ζωή στα χέρια σου, να αυτοοργανώνεσαι και να αγωνίζεσαι ενάντια σε αυτό το σύστημα καταπίεσης, εκμετάλλευσης και αδικίας, που λέγεται καπιταλισμός και κράτος. Σε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει έμπρακτα την παντοδυναμία του, το κράτος θα εξαντλήσει πάνω του την αυστηρότητα και την βαρβαρότητα του και θα τον τιμωρήσει παραδειγματικά. Στην προσπάθεια του κράτους για να καταστείλει την ελευθερία δεν υπάρχει κανένας ηθικός φραγμός και όλων των ειδών τα μέσα θα χρησιμοποιηθούν. Φυλακίσεις συγγενικών και φιλικών προσώπων, ειδικές συνθήκες κράτησης και ειδικά δικαστήρια, αρνήσεις αδειών και αποφυλακίσεων σε όσους/ες δεν ”δείχνουν μεταμέλεια”, βασανισμοί, επικηρύξεις, απαγωγές ανήλικων παιδιών και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Ο σύντροφος Κ. Δ. είναι ένας άνθρωπος δεσμευμένος στην επαναστατική προοπτική και στην πάλη για κοινωνική αυτοδιεύθυνση, οργανωμένος μαζί με την κοινωνική βάση. Η απαγωγή του συντρόφου είναι άμεση συνέπεια της ιδεολογικής και πολιτικής του θέσης, μία “προσπάθεια εξόντωσης και εκφοβισμού” όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για την Κοινότητα στην οποία είναι μέλος και του ευρύτερου αναρχικού- αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι εκμεταλλευτές του λαού και τα τσιράκια τους είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν πως τέτοιες κινήσεις είναι ικανές να νικήσουν την αλληλεγγύη και τους αγώνες μας. Θα σταθούμε μέχρι τέλους στο πλευρό του συντρόφου σε αυτόν τον αγώνα.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΑΛΕΞΗ
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό κρατούμενο Κώστα Δημαλέξη

Μοιραστείτε το άρθρο