Συγκέντρωση ενάντια στην πολιτική που καταστρέφει τις ζωές μας και το περιβάλλον, Δευτέρα 24/7 στις 19:30 στην πλατεία Συντάγματος

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί στη συγκέντρωση

ενάντια στην πολιτική που καταστρέφει τις ζωές μας και το περιβάλλον,

Δευτέρα 24/7, 7.30μμ στο Σύνταγμα.

Η χώρα στις φλόγες!

Οι κυβερνητικές πολιτικές δεν θα μείνουν στο απυρόβλητο!

ΕΝΟΧΟ το σύστημα του κέρδους και της εκμετάλλευσης!

Σαρωνίδα, Κουβαράς, Καλύβια. Δερβενοχώρια, Μάνδρα. Λουτράκι. Ολόκληρη η Αττική και τα περίχωρά της βρίσκονται στις φλόγες. Την ίδια στιγμή δεκάδες πύρινα μέτωπα έχουν ανοίξει ταυτόχρονα σε ολόκληρη τη χώρα. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τραγικός: χιλιάδες στρέμματα καμένης δασικής γης, σπίτια μέχρι και ολόκληροι οικισμοί έχουν καεί ολοσχερώς, εκατοντάδες είναι οι ξεσπιτωμένοι, δεκάδες τα ζώα που κάηκαν. Και ο κίνδυνος δεν έχει περιοριστεί ακόμα, αφού απειλούνται νέες περιοχές, ακόμα και σε σημεία επικίνδυνα, με βιομηχανίες μέσα στον αστικό ιστό.

Κάτοικοι απελπισμένοι προσπαθούν με κάθε μέσο να προστατεύσουν και να υπερασπίσουν το βιος τους. Πολλές είναι οι -μέχρι στιγμής- καταγγελίες για παντελή έλλειψη μέσων πυρόσβεσης. Ξεχειλίζει η οργή για την κυβέρνηση αλλά και τις περιφέρειες που άφησαν για ακόμα μια χρονιά την Αττική να μετατραπεί σε παρανάλωμα του πυρός.

Βιάστηκαν τα ΜΜΕ και οι παράγοντες του συστήματος να συστήσουν ψυχραιμία:

Να πουν ότι τώρα δεν είναι η ώρα για να αναζητήσουμε ευθύνες, να μην πολιτικοποιούμε την τραγωδία. Βέβαια, την ίδια στιγμή ψελλίζουν για τους «ανεύθυνους» που «δεν καθάρισαν τα οικόπεδά τους». Κοροϊδεύουν ανοικτά τις καταγγελίες των κατοίκων ότι δεν ήρθαν πυροσβεστικά, απαντώντας ότι, επειδή οι ίδιοι δεν τα είδαν, δεν σημαίνει ότι δεν δρούσαν σε άλλο κοντινό σημείο! Ταυτόχρονα μιλάνε για επιτυχημένη επιχείρηση, γιατί (μέχρι στιγμής) δεν έχει υπάρξει καμία ανθρώπινη απώλεια. Λένε ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμα είναι το μήνυμα για τις εκκενώσεις! Όταν ο θυμός των κατοίκων τούς πιέζει, τολμούν να υπενθυμίζουν το έγκλημα στο Μάτι με τους νεκρούς. Προσπαθούν να εκτονώσουν την οργή, λέγοντας ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν γρήγορα και έγκαιρα. Τέτοια δήλωση έκανε και ο Μητσοτάκης από τις Βρυξέλες. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε για πολλοστή φορά το “θα τα πούμε μετά”.

Κάνουν, δηλαδή, τα πάντα για να αποκρύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες! Το γεγονός ότι έχουν απογυμνώσει ολόκληρη την χώρα, αλλά και ακόμα περισσότερο την Αττική από κάθε μέσο προστασίας αλλά και πρόληψης για τέτοιου είδους καταστροφές. Το βλέπουμε και το «μετράμε» κάθε χρόνο στις πλημμύρες, στους χιονιάδες και στις πυρκαγιές. Ο λαός, αβοήθητος και μόνος του, να προσπαθεί να τα βγάλει πέρα. Την ίδια στιγμή που το σύστημα υπερηφανεύεται για τις επενδύσεις του, τα αιολικά πάρκα, τα ξενοδοχεία και τα καζίνο. Που έχει τσιμεντοποιήσει ή έχει κλείσει και το τελευταίο τετραγωνικό πρασίνου ή πάρκου ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας! Που κάνει «μεταγραφές» προσωπικού από την μια υπηρεσία στην άλλη (είδαμε και τις τελευταίες μέρες με τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ) για να μπαλώσει τις ανάγκες χωρίς να αναγκαστεί να κάνει μόνιμες προσλήψεις. Όλα τα παραπάνω είναι συμβατά και οργανικά δεμένα με το σύστημα του κέρδους, με τις πολιτικές «όλα στο κεφάλαιο, όλα για το κεφάλαιο». Της -εν τέλει- αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή. Τα εγκλήματά του (στην Πανδημία, στα Τέμπη, στην Πύλο κλπ) μας το υπενθυμίζουν καθημερινά και συνέχεια!

Η μάχη με τις φλόγες δεν έχει τελειώσει ακόμα. Όλοι, όμως, προκαταλαμβάνουν ότι σε αρκετές περιοχές την «επόμενη μέρα» οι κάτοικοι θα αντικρύσουν μια κατεστραμμένη περιοχή.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους που δίνουν τη μάχη για τη ζωή και το βιος τους. Ξέρουμε πολύ καλά ότι πολλοί μένουν στις περιοχές παρ’ όλες τις εκκλήσεις από τους κρατικούς μηχανισμούς να εκκενώσουν, όχι μόνο λόγω απελπισίας (όπως λένε τα ΜΜΕ), αλλά γιατί γνωρίζουν, μέσα από την πείρα τους, ότι το κράτος τους έχει αφήσει μόνους. Ότι αδιαφορεί για το πώς θα ζήσουν την επόμενη μέρα. Ότι οι δεκάδες χιλιάδες λαού που έχουν πληγεί από πυρκαγιές και πλημμύρες ακόμη περιμένουν αποζημιώσεις ή πήραν κάποια ψίχουλα.

Η μάχη με το σύστημα της εκμετάλλευσης και τις πολιτικές που γεννούν όλα αυτά τα εγκλήματα είναι το ζητούμενο.

Η διεκδίκηση της ζωής και των χαμένων κόπων του λαού είναι επιτακτική ανάγκη. Και πρέπει να μπαίνει από σήμερα κιόλας.

Για να αποζημιωθούν άμεσα και πλήρως οι πληγέντες.

Για να εξασφαλιστεί άμεσα και για όσο χρειαστεί αξιοπρεπής στέγη για όσους ξεσπιτώθηκαν.

Για να μην μετατραπούν τα καμμένα δάση σε πεδίο εκμετάλλευσης για το κεφάλαιο.

Για να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβούν τέτοια εγκλήματα!

  • ΑΜΕΣΕΣ ΠΛΗΡΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ!
  • ΕΠΑΡΚΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ!
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

KKE (μ-λ)


Η κυβέρνηση των δολοφόνων και των εμπρηστών πρέπει να ανατραπεί! Συγκέντρωση στη Βουλή, τη Δευτέρα 24/7 στις 19:30.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αποκλειστικός υπεύθυνος για τις καταστροφικές πυρκαγιές που σαρώνουν για άλλη μια χρονιά τη χώρα. Καμιά ατομική ευθύνη, καμια κλιματική αλλαγή δεν είναι παράγοντες του χάους που κάθονται και κοιτάνε με σταυρωμένα τα χέρια ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του.

Οι πολιτικές της ΝΔ αποτελούν συνειδητή και οργανωμένη υποβάθμιση των δομών του κοινωνικού κράτους και των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας που φέρνουν ξανά στο προσκήνιο την κοινωνική εγκατάλειψη και στρώνουν το δρόμο για μια ολόκληρη χώρα – ή όπως την λένε οι “άριστοι” της δεξιάς “Ελλάδα 2.0” – να μετατρέπεται σε καμένη γη. Η καταστροφή που έχουν επιφέρει οι πυρκαγιές, που συνεχίζουν να καίνε, σε κατοίκους, αγρότες, τοπικές κοινωνίες και περιβάλλον είναι ακραίες, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις συνδέονται με σχέδια επενδύσεων ιδιωτών χάρη στα νομοσχέδια της κυβέρνησης της τελευταίας 4ετίας. Άλλη μια χρονιά καίγονται παρθένα δάση και περιοχές που προορίζονται για κατασκευές ΑΠΕ. Άλλη μια χρονιά τα αντιπυρικά μέτρα δεν λήφθηκαν εγκαίρως και η πυροσβεστική παρέμεινε υποστελεχωμένη και ανεπαρκώς εξοπλισμένη.

Η μοναδική “διέξοδος” που είναι πρόθυμη να δώσει αυτή η κυβέρνηση στους πολίτες είναι η πολιτική του 112 και της εκκένωσης. Η δράση των πολιτικών επιτελείων είναι εγκληματική. Η πρωτιά της κυβέρνησης στις εκκενώσεις, όπως αυτή της Ρόδου με 20.000 να απομακρύνονται με οποιοδήποτε μέσο, αποτελεί την εγγενή αποτυχία του καπιταλιστικού συστήματος να υπερασπιστεί τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αποτελεί ακριβώς τον πυρήνα της δεξιάς που καθημερινά θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας.

Το γεγονός ότι δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα ανθρώπινα θύματα στις πυρκαγιές είναι μάλλον τυχαίο, γιατί η υποταγή στο κέρδος έχει φέρει ήδη δεκάδες νεκρούς και τραυματίες με καθημερινά παραδείγματα. Οι καθυστερήσεις ή ακόμα χειρότερα η απουσία έκτακτης βοήθειας από ΕΚΑΒ το τελευταίο δίμηνο έχει αποβεί μοιραία για πολίτες που “έφυγαν” από πνιγμό ή καρδιακό επεισόδιο αλλά περιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει αποφευχθει ο θάνατος. Η άγρια εργασιακή εκμετάλλευση εν μέσω καύσωνα ή λόγω δυσμενών συνθηκών έχει φέρει επίσης θάνατο από θερμοπληξία σε διανομέα την Παρασκευή στη Χαλκίδα και δεκάδες άλλες περιπτώσεις σε εργαζόμενους στα καράβια με καθημερινές καταγγελίες από τα σωματεία ναυτεργατών και μηχανικών.

Η κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα είναι άλλο ένα παράδειγμα της πολιτικής της εγκατάλειψης που βάζει σε προτεραιότητα το ιδιωτικό κέρδος εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος και καταλήγει να παίρνει ζωές.

Η κυβέρνηση αυτή φέρνει τον θάνατο κάθε μέρα που βρίσκεται στην εξουσία. Η κομμουνιστική αριστερά οφείλει να οργανώσει την ανατροπή της ξεπερνώντας τα αιτήματα για μέτρα και την αντιπολιτευτική κριτική. Εμπρός να φέρουμε τη ΝΔ σε πολιτική κρίση στην πράξη! Η μάχη για τον σοσιαλισμό είναι επίκαιρη!

ΟΡ.Μ.Α

https://ormantifa.org/i-kyvernisi-ton-dolofon…


Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙΝΕ ΖΩΑ, ΔΑΣΗ, ΣΠΙΤΙΑ
Τον τελευταίο μήνα γινόμαστε μάρτυρες, για ακόμη μια χρονιά, της εγκληματικής κρατικής διαχείρισης των φυσικών (και μη), φαινομένων. Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων έγιναν στάχτη, οικιστικές ζώνες υπέστησαν τεράστιες καταστροφές, άγνωστος αριθμός άγριων και οικόσιτων ζώων χάθηκαν στις φλόγες.
Για άλλη μια φορά ο κρατικός μηχανισμός φάνηκε κραυγαλέα αναντίστοιχος να διαχειριστεί την κατάσταση. Οι διαχρονικές δικαιολογίες για ασύμμετρες απειλές, κακές στιγμές, «στρατηγούς άνεμους» κ.α. δεν μπορούν να κρύψουν τις διαχρονικές του ευθύνες.
Η χρόνια υποχρηματοδότηση των δομών κοινωνικής προστασίας, η υποστελέχωση των πυροσβεστικών μονάδων σε αντίθεση με τις αθρόες προσλήψεις αστυνομικών, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, η αδυναμία συντήρησης και διεύρυνσης των εναέριων μέσων, η έλλειψη εκπαίδευσης, η αδιαφορία για σωστή και έγκαιρη χάραξη/εφαρμογή αντιπυρικού σχεδιασμού οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο καταστροφής.
Οι πολιτικές ευθύνες όμως δεν σταματούν εδώ.
Η συστηματική διάλυση των μηχανισμών κοινωνικής προστασίας κινείται στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων στις πληττόμενες περιοχές.
Της εξυπηρέτησης της αναπαραγωγής της κερδοφορίας του Κεφαλαίου.
Δεν κρύβεται άλλωστε το γεγονός ότι για την πλειοψηφία αυτών των περιοχών υπήρχαν καταρτισμένα επιχειρηματικά πλάνα,(Ανεμογεννήτριες, ξενοδοχειακές-τουριστικές μονάδες, επέκταση του σχεδίου πόλεων κ.α) τα οποία εμποδίζονταν από τις δασικές εκτάσεις και άρχισαν να πραγματοποιούνται μόλις αυτές εξαλείφθηκαν.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις Μητσοτάκη το καλοκαίρι του 2020, για την παραχώρηση σε επιχειρηματικό όμιλο δασικών εκτάσεων πάνω από την παραλία «Ερημίτης» στην Κέρκυρα, «Αφού κάποια στιγμή θα καεί έτσι κ αλλιώς..», όπως και οι δηλώσεις του για ανάγκη αλλαγής χρήσης και παραγωγικού μοντέλου των καμένων δασικών εκτάσεων στην Εύβοια το καλοκαίρι του 2022.
Ακόμη μια πτυχή του ζητήματος είναι και η πολιτική-επικοινωνιακή διαχείριση της αποφυγής με κάθε κόστος οποιασδήποτε ανθρώπινης απώλειας, με την κυβέρνηση της ΝΔ να επιλέγει να κινητοποιεί τεράστιο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων αντί των πυροσβεστικών και να πραγματοποιεί τεράστιας κλίμακας εκκενώσεις απαγορεύοντας σε κλιμάκια κατοίκων και εθελοντών να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους.
Αποτέλεσμα είναι μια στρατιά αστυνομικών οι οποίοι παρακολουθούν τη φωτιά να καταστρέφει τα πάντα και τις ελάχιστες δυνάμεις των πυροσβεστών να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιορίσουν την καταστροφή, με τις φλόγες εν τέλει να σβήνουν μόνες τους ή στην θάλασσα.
Αυτή η τακτική δεν εφαρμόζεται λόγω του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή αλλά λόγω του επικοινωνιακού «αβανταρίσματος» που επιδιώκει η ΝΔ έναντι των προκατόχων της όταν συγκρίνεται με την διαχείριση προηγούμενων καταστροφών.
Μετά την τραγωδία και την εγκληματική διαχείριση στο Μάτι, ένα χαρτί που η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να συνεχίσει να κρατάει στα χέρια της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των μελλούμενων ενδοαστικών αντιπαραθέσεων, στην Εύβοια, στην Αττική, στη Ρόδο στην Κορινθία, στην Ηλεία, σε όλες τις πυρκαγιές των τελευταίων ετών, το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται.
Απέναντι σε αυτή τη τακτική αντιπαρατέθηκε η λαική οργάνωση, η λαική αλληλεγγύη. Όταν η οργή του κόσμου παραμέρισε τους – εκτός των άλλων – παντελώς άχρηστους σερίφηδες που πληρώνονται για να εφαρμόζουν τα πιο αντικοινωνικά πλάνα των αφεντικών τους, δεκάδες άνθρωποι με φτυάρια και αξίνες στα χέρια, με μάνικες, με λάστιχα, στήνοντας πρόχειρες αντιπυρικές ζώνες, κατάφεραν να σώσουν, προσωρινά τουλάχιστον, σπίτια, ζώα και δέντρα.
Ξέρουμε πως η λαϊκή αυτενέργεια και αυτοοργάνωση αποτελεί αυτές τις ημέρες, ότι πιο ελπιδοφόρο μέσα στην απέραντη έρημο που αφήνουν πίσω τους οι αστικές πολιτικές. Ξέρουμε όμως ταυτόχρονα πως αυτή δεν αρκεί, χωρίς την οργάνωση της πάλης για την ανατροπή τους.
Γιατί θα είμαστε καταδικασμένοι να ξαναζούμε τα ίδια κάθε χρόνο, όσο δεν ανατρέπουμε τις πολιτικές εκείνες που υποχρηματοδοτούν το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο παραμένει υποστελεχωμένο και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Όσο δεν ανατρέπουμε τους δασοκτόνους νόμους των τελευταίων ετών, την διάλυση των υπηρεσιών δασοπροστασίας, των fast track αποχαρακτηρισμών δασικών εκτάσεων πριν ή μετά τις πυρκαγιές.
Όσο δεν αντιστεκόμαστε απέναντι στους ξυλοδαρμούς, τα χημικά και τις αύρες (τις ίδιες που τώρα βλέπουμε να προσπαθούν να συνδράμουν – μάταια και για λόγους εικόνας στα ΜΜΕ – στις πυρκαγιές) που επιστρατεύτηκαν (και) για τους πυροσβέστες όταν αυτοί διαδήλωναν.
Απέναντι στην ασυδοσία των καπιταλιστών που κρατούσαν, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή, τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές σε περιοχές όπου είχε υπάρξει εντολή εκκένωσης, όπως ακριβώς έκαναν και εν μέσω καύσωνα.
Όσο δεν ανατρέπουμε την αστική εξουσία και τις κυβερνήσεις της που, εν μέσω κρίσης, υποβαθμίζει και ιδιωτικοποιεί κάθε πτυχή της ζωής μας, εντατικοποιεί την εργασία μας, λεηλατεί το περιβάλλον, προτεραιοποιεί την καταστολή και την πολεμική προετοιμασία απέναντι στις υπηρεσίες και τις δομές κοινωνικής πρόνοιας (Υγεία, Παιδεία, Στέγαση, Μετακινήσεις, Δασική προστασία).
Το σύνθημα “μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό” που κατά το ήμισυ παίρνει σάρκα και οστά αυτές τις ημέρες, όπως είχε συμβεί και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως συμβαίνει στον αγώνα υπεράσπισης της πρώτης κατοικίας λαϊκών οικογενειών και σε τόσες άλλες περιπτώσεις, προϋποθέτει την, ήδη υπάρχουσα, αλληλεγγύη, τον συντονισμό, την άμεση δράση και πρωτοβουλία δυνάμεων του κινήματος.
Αλλά ολοκληρώνεται μόνο με ταξικό και πολιτικό αγώνα.
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
Καλούμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκληματική κρατική πολιτική, στις 24/07, στις 19.30 στο Σύνταγμα.
Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

Το σύστημα της εκμετάλλευσης, της υποτέλειας και της εξάρτησης ένοχο για τις καπιταλιστικές-κρατικές καταστροφές των πυρκαγιών
– Μαζική λαϊκή πάλη απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και το σύστημα
Να οργανωθούμε και να αντισταθούμε
Σε ολόκληρη την Αττική, την Ρόδο και την Πελοπόννησο η πύρινη λαίλαπα κατακαίει την φύση και καταστρέφει την Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα και κείμενο που λέει "ENOXO ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ TO ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Î ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΛΗ 19:30 Πл›. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΓΙΑ TO ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ- ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ"λαϊκή περιουσία του εργαζόμενου λαού.
Το σύστημα της εκμετάλλευσης,της υποτέλειας και της εξάρτησης, τα κυβερνητικά Κόμματα του Ευρωατλαντικού Νατοϊκού Τόξου (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα είναι υπεύθυνα για τις καπιταλιστικές – κρατικές καταστροφές.
Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ της ντόπιας αστικής τάξης τα ρίχνουν όλα στην κλιματική κρίση και αλλαγή (αλήθεια αυτή δεν συντελείται από την όλο και εντονότερη επέμβαση των καπιταλιστών στη φύση με στόχο το κέρδος;) ενώ σαν μοναδική λύση προβάλλεται η περίφημη «πράσινη ανάπτυξη» που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακόμη μεγαλύτερα κέρδη για το κεφάλαιο και προσβάσιμη μόνο στους λίγους και κατέχοντες τον πλούτο.
Ο λαός, με τις πενιχρές του δυνάμεις, μέσα από την λαϊκή αυτοάργανωση και την λαϊκή αλληλεγγύη δίνει την δική του μάχη απέναντι στην μοναδική και κυρίαρχη κυβερνητική γραμμή του «ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ» για να προφυλάξει την λαϊκή περιουσία και την φύση, ενώ δίπλα του συντάσσονται δυνάμεις του εργατικού- λαϊκού κινήματος, του κομμουνιστικού και αναρχικού- αντιεξουσιαστικού κινήματος, όπως και μέλη του Πολιτικού μας Χώρου που βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στα μέτωπα των πυρκαγιών.
Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία του τόπου μας, έχουν απέναντι τους ένα ολόκληρο σύστημα που προσκυνάει το κέρδος και τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.
Το κόλπο είναι γνωστό: Τα σπίτια και η φύση να καταστρέφεται, αρκεί να μην υπάρχουν θύματα.
Πενιχρές αποζημιώσεις – που δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την λαϊκή περιουσία (εξάλλου για αυτό πλέον προβάλλεται από όλο το σύστημα η αναγκαιότητα για ιδιωτική ασφάλιση της κατοικίας) .
Ένας αστυνομικός στρατός κατοχής να επιβάλλει τις εκκενώσεις και να απαγορεύει σε εθελοντές και τον λαϊκό παράγοντα να παλέψει απέναντι στην καταστροφή.
Και όλα αυτά ενώ και σε αυτό το ζήτημα επιβάλλεται η γραμμή του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και απαγορεύεται οποιαδήποτε πιθανότητα να σπεύσει για βοήθεια ανώτερη μορφή τεχνολογίας (όπως τα ρωσικά αεροσκάφη για παράδειγμα για τα οποία μας είχαν «πάρει τα αυτιά» τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πριν 2 χρόνια).
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η οργάνωση, η αντίσταση και η μαζική κινητοποίηση του λαού και της νεολαίας μπορούν να βάλουν φραγμό απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και το σύστημα της εκμετάλλευσης, της υποτέλειας και της εξάρτησης.
Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και τη νεολαία σε πλατιά συμμετοχή στην συγκέντρωση απέναντι στις καπιταλιστικές-κρατικές καταστροφές και την κυβερνητική πολιτική την Δευτέρα στις 19:30 στην πλατεία Συντάγματος.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
– ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΜΟΝΙΜΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ
– ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
– ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
– ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΑ ΜΕΣΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ
– ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΗΣ ΓΗΣ
ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ- ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ
Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Συγκέντρωση ενάντια στην πολιτική που καταστρέφει τα δάση, το περιβάλλον, τις ζωές μας

Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 19.30 στο Σύνταγμα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την κινητοποίηση ενάντια στην αντιλαϊκή και χρεοκοπημένη πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών για άλλο ένα καλοκαίρι

Ενώ είναι δεκάδες τα μέτωπα των πυρκαγιών αυτές τις ημέρες στην Αττική, την Ρόδο, την Κέρκυρα, την Εύβοια, την Κορινθία, την Αχαΐα, το Πήλιο κ.ά. η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει σε προτεραιότητα την επικοινωνιακή πολιτική για τη δική της διάσωση.

Για άλλη μια χρονιά καίγονται δάση, αγροτικές καλλιέργειες, σπίτια, καταστρέφεται το φυσικό περιβάλλον, χάνονται τα αναγκαία για την επιβίωση.  Η κυβέρνηση έχει αδιαφορήσει σκόπιμα για την έγκαιρη πυροπροστασία. Δεν είναι αιφνιδιασμένη, αφού πέρσι και πρόπερσι είχε δεσμευτεί για μέτρα που φυσικά δεν πάρθηκαν ποτέ. Παράλληλα έχει υπονομεύσει σε οριακό σημείο την Πυροσβεστική και κάθε δυνατότητα πυρόσβεσης, με την επιλογή της υποστελέχωσης του προσωπικού που δίνει ηρωικό αγώνα με παλιά οχήματα, παρωχημένο και ελλιπή εξοπλισμό. Οι «εκκενώσεις», η ατομική ευθύνη, η υποκριτική επίκληση της κλιματική αλλαγής, έρχονται για να ρίξουν τις ευθύνες παντού εκτός από τους αυτουργούς αυτού του προμελετημένου εγκλήματος με τις καταστροφικές πυρκαγιές κάθε χρόνο.

Δεν είναι μυστικό εξάλλου ότι το κεφάλαιο, τουριστικό, εργολαβικό, «πράσινο» πάντα θεωρεί τα «καμμένα» πεδίο κερδοσκοπίας, ιδιωτικοποίησης, εμπορευματοποίησης χωρίς όρια. Τον δρόμο ανοίγουν οι αλλεπάλληλες νομοθετικές και διοικητικές παρεμβάσεις, όπως και η απουσία μέτρων πρόληψης πυρκαγιών όλων των κυβερνήσεων, αλλά και του τοπικού κράτους δήμων και περιφερειών σε βάρος της περιβαλλοντικής προστασίας, των όρων μιας αξιοβίωτης ζωής.

Εξάλλου η κλιματική αλλαγή δεν είναι παρά μια κλιματική κρίση που προκαλεί η επιθετική πολιτική της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Βλέπουμε, ειδικά στη Ρόδο, πού οδήγησε η υποταγή των πάντων στη λεγόμενη βαριά βιομηχανία του τουρισμού. Ακούμε καθαρά τις απειλές για ιδιωτικοποίηση της πυρόσβεσης και πυροπροστασίας, όταν αυτό το μοντέλο θρέφει τα αρπακτικά συμφέροντα σε βάρος της κοινωνίας, αλλά και η αποτυχία του έχει ολέθριες συνέπειες όπως φάνηκε στα Τέμπη. Όσο για το περίφημο επιτελικό κράτος, μετά την πανδημία, έχει επιστρατεύσει την αστυνομία στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με βάρος στην καταστολή των αγανακτισμένων πυρόπληκτων.

Η καταστροφή πίσω της έχει ενόχους που ευθύνονται. Είναι η πολιτική των κυβερνήσεων, οι επιλογές της ΕΕ που προωθούν τη λεηλασία του περιβάλλοντος και των ανθρώπων από το κεφάλαιο.

Καμία άλλη ανοχή στις εγκληματικές πολιτικές τους. Χρειάζεται σύγκρουση και όχι τηλεφωνικές επικοινωνίες των αρχηγών της αντιπολίτευσης με τον Μητσοτάκη για «ενημέρωση», που δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση και δυνατότητα να θολώσει τα νερά.

Είναι ώρα για αγώνα, συλλογικό και οργανωμένο, με το εργατικό-λαϊκό κίνημα μπροστά για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας

  • για να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου
  • για να μπει φραγμός στην υπερθέρμανση του πλανήτη,
  • για να κυριαρχήσει ο σεβασμός στον άνθρωπο και τη φύση, τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και η προστασία του περιβάλλοντος.

Να παλέψουμε για:

  • Πλήρη και άμεση αποζημίωση των πληγέντων που καταστράφηκαν τα σπίτια τους, οι επαγγελματικοί χώροι, η αγροτική και ζωική παραγωγή τους.
  • Άμεσα μέτρα αναδιοργάνωσης της πυροπροστασίας. Ανασυγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας με αρμοδιότητα την προστασία του δάσους και τη δασοπυρόσβεση. Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση και ανανέωση του εξοπλισμού δασοπροστασίας με επίγεια και σύγχρονα εναέρια μέσα.
  • Ενίσχυση των υπηρεσιών της περιφέρειας(και των δήμων) με τα απαραίτητα μέσα και επαρκές μόνιμο προσωπικό για τον καθαρισμό-επιτήρηση-προστασία των αλσών, πάρκων και δασών.
  • Καμία αλλαγή χρήσης γης στις καμένες δασικές περιοχές. Να προστατευθούν από τα οικιστικά, επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα. Όχι στις ιδιωτικές αναδασώσεις ή όποια ιδιωτική διαχείριση στα δάση. Έξω το ΤΑΙΠΕΔ από τα δάση.
  • Απόλυτη προστασία της φύσης, των δασών, των αλσών, των ακτών από τους «επενδυτές». Να καταργηθούν οι αντιπεριβαλλοντικοί νόμοι.
  • Αποστρατιωτικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος και ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και επαρκή εναέρια και χερσαία μέσα και σύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα.
  • Να σταματήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη. Άμεση μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων. Όχι στις εξορύξεις σε στεριά και θάλασσα.

Σε αυτές τις κρίσιμες μέρες να παρθούν άμεσα μέτρα για τους εργαζόμενους για να μην έχουμε νέα τραγωδία σαν και αυτή στη Χαλκίδα που χάθηκε ο 46χρονος διανομέας πάνω στη δουλειά:

  • Καμιά εργασία σε εξωτερικό ή μη κλιματιζόμενο χώρο  από αύριο μέχρι και την Πέμπτη
  • Πλήρης αποζημίωση για τα όποια μεροκάματα χαθούν.
  • Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια  στους χώρους δουλειάς.
  • Να ανοίξουν όλοι οι κλιματιζόμενο δημόσιοι χώροι, τα πάρκα και οι ιδιωτικές παραλίες τις μέρες του καύσωνα.

Όλοι και όλες στη μάχη της αλληλεγγύης για να υπερασπιστούμε το φυσικό περιβάλλον και την επιβίωση των λαϊκών στρωμάτων. Τα μέλη και οι φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπαίνουν αποφασιστικά σε αυτή την υπόθεση.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση αγώνα ενάντια στην καταστροφική πολιτική που καταστρέφει το περιβάλλον και τις ζωές μας τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 19.30 στο Σύνταγμα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μοιραστείτε το άρθρο