Από τα προάστια του Παρισιού μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Να κρατήσουμε την φλόγα της εξέγερσης ζωντανή! Δευτέρα 24/7 στις 20:00 στο κηπάκι της Τσαμαδού

Από τα προάστια του Παρισιού μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Να κρατήσουμε την φλόγα της εξέγερσης ζωντανή!

Η δολοφονία του 17χρονου Ναελ δεν ήταν, σε καμία περίπτωση, ένα μεμονωμένο περιστατικό. Όταν μάθαμε για αυτή, ξαναείδαμε εκεί την φρικη των δικών μας δολοφονημένων, όπως των Ρομά Νίκο Σαμπάνη και Κώστα Φραγκούλη. Τα κοινά χαρακτηριστικά και των τριών -και πολλών ακόμα – δολοφονιών είναι η αποικιοκρατική, ρατσιστική πολιτική των ευρωπαϊκών κρατών και των πραιτωριανων τους, η πλέον μόνιμη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ο διαρκής πόλεμος στους/στις μετανάστες/τριες και στις μειονότητες.

Υπάρχουν όμως διάφορες και γιατί έχει σημασία να μιλήσουμε για αυτές; Μία βασική διαφορά μεταξύ των κρατικών δολοφονιών είναι ότι η δολοφονία του Ναελ πυροδότησε μια εξεγερσιακή κατάσταση που συντάραξε την υποτιθέμενη γαλλική κοινωνική ειρήνη και έφτασε στα όρια της τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Μια εξέγερση η οποία έγινε κόντρα σε όλους τους θιασώτες της κανονικότητα και μέσα σε αυτούς είδαμε και πρόσωπα που νομίζαμε οικεία όπως σημαντικά κομμάτια της άκρας αριστεράς και της αναρχίας, τα οποία παραμερίστηκαν και έγιναν θεατές, στην καλύτερη περίπτωση. Καλούμαστε να αφουγκραστούμε την εξέγερση, να προβληματιστούμε και να μιλήσουμε πάνω στις διαφορές αλλά και τις συνδέσεις που μπορούμε να παράξουμε.

Και να φανταστούμε αν στις εξεγέρσεις που έρχονται “θα σπάει άραγε κανένα τζάμι”;

Τι συνέβη στις γαλλικές πόλεις το προηγούμενο διάστημα;

Πως φτάσαμε από την σπίθα στην φλόγα;

Τελικά θέλουμε να συνδεθούν οι εργατικοί αγώνες, με τους αγώνες της αποκληρης νεολαίας των προαστίων; Κάθε ναι ή όχι θα πρέπει να απαντάει στο τι έχουμε να κερδίσουμε ή να χάσουμε από αυτό.

Αυτές και άλλες πολλές ερωτήσεις θα μας απαντήσουν σύντροφοι και συντρόφισσες από την Γαλλία, μεταφέροντας μας την δική τους εκδοχή για τα γεγονότα σε μία ανοιχτή συζητηση στο Κηπάκι της Τσαμαδού την Δευτέρα 24/7 στις 20.00.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και μετά θα υπάρχει μπάρ οικονομικής ενίσχυσης για δικαστικά έξοδα συντρόφου!

Κοινότητα Αντιφασιστών/τριών

Μοιραστείτε το άρθρο