Γαλλία 2023 συζήτηση ενημέρωση, Παρασκευή 14/7 στις 20:00 στο συνεταιριστικό καφενείο Το Περιβολάκι

Με αφορμή τα γεγονότα στη Γαλλία μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ Μ., από σφαίρα αστυνομικού, που τον Aucune description disponible.σταμάτησε για έλεγχο ενώ οδηγούσε συζητάμε με τους Nicolas Richen και Εύα Μπεταβατζή για :

1. Την Αστυνομική βία.
2. Τα γκέτο ( κοινωνικός και χωρικός διαχωρισμός) και
3. Την άνοδο του φασισμού του δρόμου και του θεσμικού φασισμού.

Ο Nicolas Richen είναι δημοσιογράφος με μεταπτυχιακές σπουδές στην αστική κοινωνιολογία και τα κοινωνικά κινήματα. Αφού έζησε στη Γαλλία και τον Καναδά, μετακόμισε στην Αθήνα πριν από 3 χρόνια και συμμετέχει στο κίνημα των καταλήψεων. Είναι επίσης συγγραφέας της δίγλωσσης γαλλοελληνικής ποιητικής συλλογής Νύχτες και Αστέρια, Φωτιά και περιπλάνηση στην πόλη.

Η Εύα Μπεταβατζή είναι αρχιτέκτονας και εργάζεται ως συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού Δράσης για τα Δικαιώματα στη Στέγαση και την Πόλη (European Action Coalition for the Right to Housing and to the City), ένα ευρωπαϊκό δίκτυο 40 ομάδων βάσης δραστήριες σε 20 διαφορετικές χώρες. Ζει μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας, όπου συμμετέχει στο κίνημα των καταλήψεων και σε αυτό ενάντια στις εξώσεις υπερχρεωμένων ανθρώπων.

Μοιραστείτε το άρθρο