Προβολή του ντοκιμαντέρ “Αστυνομική βία και ψυχικό τραύμα” για τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του Βασίλειου Μάγγου, Πέμπτη 13/7 στις 20:00 στην παραλία Βόλου (Θόλος)

Την Πέμπτη 13/07 στις 20:00, με αφορμή τη συμπλήρωση 3ων χρόνων από το θάνατο του Βασίλη Μάγγου, στον οποίο οδηγήθηκε μετά τον άγριο βασανισμό του στις 14/06/2020, ο Συντονιμσός Συλλογικοτήτων Βόλου προβάλει στην παραλία του Βόλου (Θόλο) το ντοκιμαντέρ “Αστυνομική βία και ψυχικό τραύμα”.
Το ντοκιμαντέρ με έρευνα και συνεντεύξεις της Χρύσας Λύκου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Παναγιωτακόπουλου, συνομιλεί με τη ρωγμή που αφήνει το ψυχικό τραύμα της αστυνομικής βίας μέσα από τις ιστορίες που συντάραξαν την ελληνική κοινωνία: Οι οικογένειες Φραγκούλη και Σαμπάνη, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, επιζώντες από την αστυνομική αυθαιρεσία καταθέτουν το βίωμα, το πένθος τους και την ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Το κράτος δολοφόνος σκοτώνει καθημερνά με κάθε μέσο, στα σύνορα, στις θάλασσές, στις πόλεις, στις ράγες, στα νοσοκομεία κ.α, τα κοινωνικά υποκείμενα που εξαιρεί από τον “εθνικό κορμό”. Στον πόλεμο αυτό δεν αναζητάμε ένα “΄τίμιο” συμβιβασμό, μια ισορροπία μεταξύ εκμεταλλευτή και εκμεταλλευόμενων, αλλά τη συντριβή του στρατοπέδου της αστικής πολιτικής. Δεν ψάχνουμε δικαίωση στο σύστημά τους, αλλά επιχειρούμε να φτιάξουμε εναν νέο κόσμο, κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.
Ένας φόρος τιμής σε αυτούς που έπεσαν. Μια υπόσχεση πως την υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης θα τη διαβούμε μέχρι το τέλος.
Μοιραστείτε το άρθρο