Εξελίξεις στην υπόθεση και αστυνομική βία την ημέρα της δίκης, δήλωση Γιάννη Μάγγου

Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση με κατηγορούμενους τους αστυνομικούς που κακοποίησαν βάναυσα τον γιό μας Βασίλειο Μάγγο: Μετά την απόρριψη των μηνύσεων που καταθέσαμε εμείς οι γονείς του Βασίλειου Μάγγου κατά των αστυνομικών που τον χτύπησαν αλύπητα έξω από το δικαστικό μέγαρο Βόλου, στο αστυνομικό αυτοκίνητο και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, και κατά της απορριπτικής διάταξης του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ασκήσαμε προσφυγή ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας, η οποία έγινε εν μέρει δεκτή.
Κατόπιν αυτού, οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην κακοποίηση του Βασίλειου Μάγγου και όχι μόνο οι ήδη κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη, θα ελεγχθούν δικαστικά όχι μόνο για το κακούργημα της τέλεσης βασανιστηρίων αλλά και για άλλα αδικήματα.
Αυτή είναι μία θετική εξέλιξη, δεδομένου ότι η Εισαγγελία Βόλου είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει το αδίκημα των αστυνομικών ως επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατηγορία που είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με τα αδικήματα που έχουν τελέσει και τα οποία τώρα θα διερευνηθούν από τις δικαστικές αρχές.
Η δίκη κατά των αστυνομικών που είχε προσδιοριστεί για τις 15/3/2023, αναβλήθηκε για τις 24/1/2024 λόγω ασθένειας ενός εκ των κατηγορουμένων.
Μέσα σ αυτό το χρονικό διάστημα η σχετική διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί και να ασκηθούν περαιτέρω ποινικές διώξεις και στους ήδη κατηγορούμενους, αλλά και στους άλλους αστυνομικούς που εμπλέκονται.
Πρέπει βέβαια να αναφερθεί ότι το ενδιαφέρον της αστυνομίας γι αυτή την υπόθεση εκδηλώθηκε με τη χρήση αυθαίρετης και παράνομης αστυνομικής βίας, τόσο με τον αποκλεισμό της εισόδου στα δικαστήρια από διμοιρίες ΜΑΤ, όσο και με τη σωματική επίθεση που δέχτηκα από άνδρες των ΜΑΤ στην είσοδο των δικαστηρίων, πολύ κοντά στο σημείο που κακοποιήθηκε βάναυσα ο γιός μου Βασίλειος Μάγγος.
Βόλος 17/3/2023
Μοιραστείτε το άρθρο