Συλλήψεις 3 απεργών της «Μαλαματίνα» μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Σε τρεις συλλήψεις απεργών της «Μαλαματίνα», μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, μετά από υπόδειξη του εκπροσώπου της εργοδοσίας, η οποία συνεχίζει να προκαλεί και να προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, με τις πλάτες της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών.
Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κατέθεσε μήνυση σε βάρος 11 απεργών, με αφορμή την απεργιακή περιφρούρηση – κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη έξω από το εργοστάσιο, με τη συμμετοχή εργαζομένων άλλων κλάδων, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.
Σήμερα το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο, έξω από τη δικαστική αίθουσα που ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί η προσφυγή του Σωματείου εναντίον των τριών πρώτων απολύσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της «Μαλαματίνα» απαίτησε τη σύλληψη τριών απεργών οι οποίοι ήταν να καταθέσουν ως μάρτυρες. Οι τρεις απεργοί συνελήφθησαν από την Αστυνομία και οδηγήθηκαν στο ΑΤ Σίνδου.
Πρόκειται για τον Γιάννη Νιβορλή, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, τον Γιώργο Λιάκα γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» και τον Νίκο Χαριζάνο.
Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης αμέσως μετά εξαφανίσθηκε.
Ο δικηγόρος του Σωματείου κατήγγειλε το γεγονός και η πρόεδρος του δικαστηρίου έδωσε εντολή οι τρεις μάρτυρες την ερχόμενη Τετάρτη να φέρουν σε υπόμνημα τις καταθέσεις τους.
Όπως είπε ο Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ και του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», «για άλλη μια φορά η προσπάθεια τρομοκράτησης, κατασυκοφάντησης και αναβολής της δίκης, που συστηματικά επιδιώκει η εργοδοσία, δεν επιτεύχθηκε. Η χρήση τέτοιων μεθόδων, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, δεν πτοεί τον αγώνα μας».
Πηγή: 902.gr

Μοιραστείτε το άρθρο