Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα προσφυγικά, Πέμπτη 24/11 στις 17:00

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΤΕ – ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΝΟΕΜΒΡΗ, 17.00
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ (Λ. Αλεξάνδρας & Δέγλερη)

Εμείς οι κάτοικοι και αλληλέγγυοι/ες που ζούμε και δρούμε στη γειτονιά των Εξαρχείων, που βιώνουμε την καταστολή και την εκδίωξη από τα σπίτια, τα στέκια και τους χώρους μας στεκόμαστε δίπλα, είμαστε ΜΑΖΙ με τη γειτονιά των προσφυγικών, μια γειτονιά γεμάτη ιστορία και δράση.
Η βίαιη εκκένωση κτιρίου των προσφυγικών κατά τη διάρκεια συνέλευσης το μεσημέρι της Τρίτης, 22/11 και οι 79 συλλήψεις ατόμων που τόσα χρόνια ζουν, φροντίζουν και είναι αλληλέγγυα στη γειτονιά των προσφυγικών (ανάμεσά τους ήταν και μια εγκυμονούσα, καθώς και μια γυναίκα με τα δύο ανήλικα παιδιά της) δείχνουν τον πραγματικό στόχο της «διπλής ανάπλασης», τον χαρακτήρα του εξευγενισμού της πόλης. Το απόγευμα της Τετάρτης, 23/11, στα δικαστήρια της Ευελπίδων δολοφόνοι με στολή επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν ακόμα και τους ανθρώπους που μόλις είχαν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ έκλεψαν και κινητά τηλέφωνα συγκεντρωμένων.

Γιατί;
Γιατί στην πόλη που πρέπει να γίνει ένα τεράστιο ξενοδοχείο δε χωράνε κάτοικοι και κινήματα.

Μια μέρα μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση αποτροπής της έξωσης γυναίκας από σπίτι στα Ιλίσια, η κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο και επιτίθεται στους φτωχούς/ες και στους αγωνιζόμενους/ες.
ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ

Αλληλέγγυοι/ες

Μοιραστείτε το άρθρο